Akik itt osszák az eszet, azok mind önálló, felelősségteljes felnőtt életet élnek?
Igen! Akik ezen a "nívós" platformon osszák az észt, azok nemcsak saját keresettel, lakással rendelkeznek, hanem természetesen diplomájuk is van!
Sőt, a diplomát saját erőból, mindenféle szülői segítség nélkül szerezték!
Az itt jelenlévők nem a saját életüket hanem az álmaikat írják le, mintha az a valóság lenne.
A sokat dolgozó értelmiségi réteg nem válaszolgat itt a gyakorin, mert ők tényleg dolgoznak /még gyerek mellett is/.
/nincs diplomám és nyugdíjas vagyok így ráérek/
Barátaim! Kezdjük ott, hogy aki elégedett az életével és büszke is arra, amit elért, az nem itt gyakorin akarja bebizonyítani, hogy ő milyen kemény csávó/nő teljesen ismeretlen embereknek! 😌
Egy erős embert pont nem érdekli, mások mit gondolnak róla és nem is foglalkozik számottevően mások életével! 🙂
Mindkét oldalról viccesek a kommentek, akik kapálóznak, hogy ők aztán mennyire erősek meg belevalóak! 😌
Azért már azon megsértődnek, ha valaki lepontozza a válaszukat... 🙂
A sok férfiakat leszóló nő többsége még mamahoteles és alig várják az alkalmat ,hogy otthonról lekoccoljanak.Persze ezt nem mondják ki...
A pasinak ha van esze és lakás, nagyon megnézi kivel kezd,mert egyre több az ilyen kullancs nő.
Nem - valaszolva a kerdes leirasara.
Alapbol a legtobb ember 2 szulovel szuletik, A 2 szulonek osszedobva van keresete, kb. 500 - 800 ezer netto ha nem tobb. A 2 szulonek van 2-2 nagyszuloje, volt karriertol fuggoen meg ha meg dolgoznak nyugdijasan, akkor kapjak a let rendesen. Ha csak az egyiknek van sikeres vallakozasa vagy mondjuk jol fizeto allasa (orvos pl), mar az boven eleg. Ez csak 1 ember a 4 nagyszulo kozul. Van meg akkor 3 nagyszulo.
Szuletik mondjuk 1 - 2 gyerek. Minel kevesebb annal jobban, tobb esellyel kezdi az eletet. Akar 2 gyerekes, mind a kettot kisegitik mondjuk adnak 100 HUF zsebpenzt a 11 evesnek karacsonyra, 1 honapra ra szulinapra megint jon kb. ugyanennyi. masikkal ugyanez a helyzet. mert a gyereknek aldoznak sokmindent.
Ezt a mintat kovesd egyetem vegeig. Ha BP-iek akkor megjobban keres minden szulo fajta, igy mondjuk egyik haveromnak vettek egy lakast Bp-n, igaz nem a legjobb helyen. Ezzel kezdte az egyetemet. Dolgoznia egeszen szak.gyak-ig nem akart/kellett, csak azert ment mert kell, meg hogy egy erdekes helyre menjen. Ha meg kollegium az csak a tarsasag miatt. Aztan jott egy baratno ha fiu a gyermek, akkor arra is adtak penzt, hogy elvigye kulfoldre mondjuk (osszegyujtve persze honapok alatt meg karacsonyok alatt). Megjegyzendo hogy minel nagyobb a gyerek annal tobb penzt adnak mert dragabbak a dolgok amik kellenek neki. Peldaul alberlet, lakas, kocsi, nem pedig lego vagy hasonlo.
Kilepve ~21 evesen az egyetemrol a tamogatas nem er veget, mert jon az MSc, meg mindig nem dolgozik igazan, mert a tanulas minden - ami igaz -. Itt talan abbahagyja a hallgato es elmegy dolgozni frissulten, es azt sem tudva mi az a sporolas. De a tamogatas meg mindig itt sem er veget.
27 - 35 evesen jon a baba, kell kocsi, karacsony. A kocsit mar lehet o veszi meg, de lehet beletolnak a szulok, nagyszulok is ha nem biztos. Ha jon a baba es a kocsi elengedhetetlen (marpedig az mert hogy viszed orvoshoz), akkor fix hogyha nem tudod kifizetni, jonnek a milliok visszakeretlenul. Es mar 30 evesrol beszelunk nagyjabol. Aztan jon a masodik gyerek ha akarod. De alljunk meg 1-nel. Vegre elkezd onallosodni amit mar mas 16 evesen elkezdett. Nem diszkriminalok, de ez a valosag. Ameddig ot nyomtak majdnem milliokkal 20 evesen es bulizott meg minden, addig masnak a konnyeit kellett kinyomnia a szemebol a tulora miatt, hogy mehessen borgyogyaszhoz maganba peldaul mert nincs idopont csak jovo januarra. Szoval a legtobb ember, hallgato, diak, igy el, majdnem hogy "poenbol" es elvezettel, ahogy kell es jol teszik. Na ok megtehetik, hogy babaval, hazasaggal vagy anelkul ahogy tetszik, kimenjenek kulfoldre elni Nemetorszagba peldaul, Ausztriaba, Hollandiaba, USA-ba, Ausztraliaba akar, ismet a 6 resztvevo szulo, nagyszulok tamogatjak oket, majd lehet kovetik is oket. Aztan mire felno a gyermek, adott orszagbeli allampolgarok lettek, aszerint kapnak ellatast, nyugdijat ugymond, es egy nagyon szep jovoje lesz az utodnak, nincs ilyen sor mint itthon mondjuk fogorvoshoz es rendesen megcsinaljak, nincs borgyogyaszati idopontok 1 - 2 evre kesobbre.
A maradek rogton azzal kezdi 16-ik eletevet betoltve hogy dolgozik, hogy vegyen egy telefont. Egyetem alatt hetkoznap meg hetvegen is dolgozik, hogy legyen egyaltalan kajaja meg ruhaja, esetleg fogorvos meg ilyenek. Vagy kirugjak mert annyira szetesik az atlaga a munka meg problemai miatt, hogy nem tudja fenntartani. Es nincs 4 nagyszuloje, esetleg az egyik szuloje verte amibol lett egy mentalis betegseg, elvaltak a szulok, stb... Megy a gyarba
En mar lattam mindkettore peldat, valamivel gyakoribb az elso eset mint a masodik egyelore. Igy a fokerdesre valaszolva, igen, mivel a tarsadalom ilyen szinten van es igy berendezkedessel a csaladok valamivel "jo" tanacsot adnak, de nagyon tamaszkodva a csaladtagokra. A masik resze akik gyarban vegzik megtanulnak onallosulni teljesen, fuggetlenedni a szuloktol ami lehet hogy jobb, de amin atmennek az viszont nem. Fuggetlenedni szuloktol kiskorban mar eleve egy rossz helyzet, meg ha nincs penz egeszsegugyre.
19éves koromtol egyedül(most 5éve bnőmmel)élek
16éves koromtol dolgozom is
Engem az motivál hogy a szülők öregszenek 10en évig ők láttak el engem
Etettek neveltek öltöztettek stbstb..aztán ezt viszonoznom kell…!
Én személy szerint a családi kecóban lakom, de szerintem több pénzem megy a felújításra meg idöm a krbantartásra, mint annak aki nagy mellénnyel dicsekszik, hogy bérel egy panelt, de 10 év alatt kifesteni nem tudott.
Szerintem mindenkinek meg vannak a maga problémái, ebböl legfeljebb a testi/szellemi sérülteket lehetne kiemelni legnagyobbnak, a többi mind összehasonlíthatatlan, tehát egyenértékünek veszem, azzal sincs baj, ha valaki otthon lakik, gondolom akkor adott a családi háttér, aki pedig menekül, na ott is adott egy másfajta családi háttér. Nem ugyan olyanok vagyunk, nem ugyan olyan lehetöségekkel.
Egy dologban biztos vagyok: mindenki az általa ismert legjobb döntést próbálja meghozni, te is én is, más is. Tehát nincs jogunk lenézni senkit, legfelkebb megállapíthatjuk, hogy jobban szeretjük a saját döntéseinket, mint a másét…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!