Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik itt osszák az eszet,...

Akik itt osszák az eszet, azok mind önálló, felelősségteljes felnőtt életet élnek?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy akik itt a gyk-n mindenkit kioktatnak, hogy költözzön el otthonról, meg degradáló szavakkal "mamahoteleznek" stb stb, azok mind-mind jó példát mutatva, tökéletesen felelős felnőttként élnek? Saját keresettel, lakhatással, semmiben sem támaszkodva a szülőkre?
2023. szept. 19. 11:18
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
80%
Pontosan így van.
2023. szept. 19. 11:43
 12/42 anonim ***** válasza:
84%

Osszák az eszet... :)

Kiégtem

13/42 anonim ***** válasza:
23%

Én otthon lakom,de leszarom ki mond.Csak azért,mert nem szültem,és nem kínlódok valami idiota mellett,nem fogok a kardomba dőlni.Nekem a kedvencem az,amikor azok pampognak,hogy mamahoteles vagyok,akiknek az anyja viszi a kaját meg lepasszolja a kölykét.Ezelőtt 25 évvel önálóbb voltam,mint sokan mások.Ugyanazt megcsinálom,mint aki saját háztartást vezet.Dolgozok,szamlakat fizetek,házimunka.Es meg a párom is olyan,hogy számíthatok rá mindenben.Tizenévesen is oda mentem ahova akartam,azt vettem a pénzemből amit akartam.

Ha kiszolgálnak otthon,meg semmit se tudsz elintézni,akkor tényleg mamahoteles vagy.De,ha éled az életed normálisan,nem mindegy hol laksz?

14/42 anonim ***** válasza:
96%
Miért érdekel téged ennyire ezek véleménye ? Én magasról leszarom
2023. szept. 19. 11:46
 15/42 anonim ***** válasza:
22%
El ne hidd a sok sületlenséget, amit itt a megmondóemberek írkálnak. Akik itt a legaktívabb tagok, mind 45-50 éves pasik, akik még az anyjuknál laknak és kiszolgáltatják magukat vele. Kitalálnak mindenféle meséket, hogy 16 évesen teszkós diákmunkából szedtek össze 2 év alatt lakásravalót, aztán tizenkétórás mellett szereztek 3 diplomát nappalin, meg ilyenek. Közben meg anyukájuk mos, főz rájuk, ők meg egész nap gyakorin trollkodnak.
2023. szept. 19. 11:46
 16/42 anonim ***** válasza:
86%
Nem azzal van a baj szerintem, ha még otthon laksz. Hanem ha abszolút nem vagy önálló. Nekem is relative sokáig tartott, mire olyan egzisztenciát építettem ki, hogy el tudjak költözni, de addigis hazaadtam valamennyit a szüleimnek, bevásároltam, főztem, mostam magamra. Gimi után már nem kaptam pénzt tőlük semmire (mivel nem volt miből adniuk), sőt.
2023. szept. 19. 11:47
 17/42 anonim ***** válasza:
69%

Azért, nem hangzik valami boldog életnek, mikor valaki suli mellett dolgozik az összes szabadidejében, hogy fenn tudja tartani magát és tudja fizetni az albérletét! Ez egy sz.r élet! Mondjuk ki!

Sokkal boldogabb életnek hangzik, ha egy fiatal otthon lakik az egyetemi évei alatt, csak időnként melózik szünetekben vagy amikor akar, tud menni bulizni, nyaralni a haverokkal vagy akár a szüleivel kikapcsolódni és nem kell meggondolnia háromszor is, hogy elmenjen e a legjobb barátjával moziba, mert annyira csóró.

Akik az otthon lakó fiatalokat bántják, nekik a fiatal éveik szórakozás, szülői szeretet és boldogság helyett kemény munkával és sok nélkülözéssel teltek. Irigylik az átlagos fiataloktól, hogy nekik normális élet jutott és ezért bántják az átlagfiatalokat. Rosszindulat és keserűség! Ennyi.

2023. szept. 19. 11:50
 18/42 anonim ***** válasza:
89%
19 évesen költöztem Pestre egyetem miatt. Bár mindig dolgoztam egyetem mellett, ekkor még kaptam anyagi támogatást otthonról. Majd 22 évesen végeztem az alapképzéssel. A mesterképzést már estin végeztem, mellette dolgoztam, anyagilag teljesen független voltam. 24 évesen házasodtam, 25 évesen külföldre költöztünk. Azóta van két gyerekünk. Most 32 vagyok.
2023. szept. 19. 11:51
 19/42 anonim ***** válasza:
72%
Igen, én egy felnőttes gondolkodású, független és saját lábon álló személy vagyok, aki soha semmilyen segítséget nem kapott a szüleitől. De most nem tudom bővebben kifejteni mert jön a mamám ellenőrizni, hogy miért nem hallja a fűnyíró hangj
2023. szept. 19. 11:52
 20/42 anonim ***** válasza:
24%

Miért, mit javasolsz egy olyan helyzetre, ahol a szülő kontrollmániás, esetleg agresszív (szóban vagy tettlegesen), OCD-s, a gyereknek kss a neve és örüljön, amiért nem verik meg, etc.

Oké, kipanaszkodta magát, elmúlt 18 éves, elköltözhet a SAJÁT érdekében.

Én 21 voltam, amikor leléptem hasonló okok miatt. Sajnos CSAK 21, mert addigra szedtem össze elég pénzt, hogy soha többé ne kelljen hazakucsorogni magam (megj. előbb mentem volna munkásszállóra vagy kválkodni, semmint hazamenjek abba a toxic közegbe).

2023. szept. 19. 11:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!