Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Bevállalnál-e meztelen fürdőzé...

Bevállalnál-e meztelen fürdőzést/szaunázást/egyéb tevékenységet veled azonos neműekkel?

Figyelt kérdés
Akár ismert, akár ismertlen emberek társaságában. Bármiféle szexualitás nélkül.

2023. márc. 7. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
51%

Talán, nem tudom.

Nagyon át kellene gondolni.

2023. márc. 9. 14:39
 42/77 anonim ***** válasza:
69%
40, hálistennek nem te döntöd el. Az miért nem jó hogy van ilyen is meg olyan is?
2023. márc. 9. 16:47
 43/77 anonim ***** válasza:
30%

#42 régebben az USA-ban külön mosdó volt a feketéknek; Nyugat-Európában most egyesek külön mosdót szeretnének az ilyen-olyan szexuális identitású személyeknek; egyre több helyen van női nap az uszodában; most meg legyen külön szauna normálisaknak és takargatósaknak. Azaz: minden fóbiásnak legyen egy saját, elzárt területe, ahol szabadon kiélheti viszolygását.

Átmenetileg vannak ilyen próbálkozások, de az igazi megoldás mégiscsak a fóbiák leépítése.

2023. márc. 9. 17:04
 44/77 anonim ***** válasza:
76%

Én nem a 42. válaszoló vagyok, de szerintem is jó dolog az, ha biztosítanak külön lehetőséget a szaunázásra azoknak is, akik nem akarnak idegen emberek előtt meztelenül lenni. Szerintem ez egy teljesen érthető dolog. Én sem akarnék.

"egyre több helyen van női nap az uszodában"

Ha van, az azt jelenti, hogy van rá igényük az embereknek. Ha nem érdekelne senkit, akkor nem lenne. Ugyanez vonatkozik a nem meztelenül szaunázásra is.

2023. márc. 9. 17:18
 45/77 anonim ***** válasza:
48%

Szoktam járni szaunázni Kehidára és ott fürdőruhamentes a szauna, tehát az emberek 90%-a teljesen meztelenül szaunázik, a maradék 10% csavar maga köré lepedőt. Én is teljesen meztelenül szoktam szaunázni, és nem zavar, hogy férfiak vagy nők látnak pucéran, hisz ők is azok. Nyilván itt mindenki idegen. Még ha ismerőssel ott futnék össze, az annyira nem feszélyezne, de mondjuk, ha haverokkal mennénk együtt szaunázni, azt nem tudom hogyan csinálnám. Talán úgy, ahogy a többség.

A #29-essel teljesen egyet értek! A szaunázás nem a kukkolásról vagy a magamutogatásról és főleg nem a szexről szól! És pontosan úgy van, ahogy írtad, egyáltalán nem is emlékszik az ember pl. a meztelen nőkre, nem őket szugerálja az ember. Ha azt akarná valaki, akkor annak nem a szauna, hanem valami szexklub való. Persze nem csukott szemmel közlekedik az ember, de amúgy sem illik megbámulni az embert az utcán sem. Ugyanúgy természetesen kell viselkedni itt is.

Az cselekszik normálisan, egészségesen a szaunában, aki meztelenül (vagy legalább fürdőruha nélkül, lepedőben) szaunázik. Egyébként csak egyszer kell kipróbálni a meztelen szaunázást, utána mindig meztelenül fogsz szaunázni!

Az ismerős/idegen dologra visszatérve:

Van azért olyan ismerős, akivel nem szívesen találkoznék össze naturista helyen, pl magyar tanárom, vagy bármelyik női tanárom (nem tudom járnak-e ilyen helyre, de akkor se...) De pl. ha bármelyik férfi ismerősömmel találkoznék össze, legyen akár tanárom vagy bárki ismerősöm, az nem zavarna.

A szaunában az a helyzet, hogy vannak, akik a lepedőt maguk köré tekerik és vannak, akik teljesen meztelenek. Ezzel nincs is gond, de namár most, ha az ismerősöm lepedőben van én meg tök pucéran, az nekem kellemetlenebb lenne, mintha ő is teljesen meztelen lenne. Úgy érezném, hogy őt hozom zavarba vagy én lógnék ki a sorból.

A naturista strand ötlete megfordult a fejemben, de ott még nagyobb a lehetősége, hogy olyan ismerőssel futok össze, akivel kellemetlen lenne a találkozás.

Attól függetlenül hogy én heteró vagyok, nagyon rossz dolog az, hogy azonnal melegnek nézik az embert, meg leb@zizzák, ha pl. szaunában meztelen vagy közös tusolóban meztelenül zuhanyzik. Rögtön azt hiszik, hogy mutogatni vagy kukkolni megy az ember, pedig nagyon nem így van. Pont azok szokták bámulni a másikat, akik nem veszik le a fürdőruhát a szaunában, azok, akik kilógnak a sorból.

2023. márc. 9. 18:47
 46/77 anonim ***** válasza:
29%

#44 ugye a feketéktől elkülönített mosdóra is volt igényük az embereknek. A nők száz éve teljes harci díszben mehettek a strandra; sőt, egyes helyeken ún. fürdőkocsikban kellett magukat behúzatni a tengerbe, nehogy fürdés közben meglássák őket. Ezekhez a viszonyokhoz nem szeretnénk visszatérni.

Az uszodai női nap nem valamiféle általános tömegigény, hanem egy jól körülrajzolható kulturális réteg, nevezetesen a bevándorolt muzulmán nők egyetlen lehetősége az úszásra, mert másképp a családjuk kitagadná őket. A mi mércénkkel ezek a családok bántalmazzák és terrorizálják ezeket a nőket; de mivel nincs rövidtávon eszközünk a családtagok jobb belátásra bírására, ezért kvázi kapitulálunk a középkori szokások előtt, és teret biztosítunk a nők kiközösítéséhez. Ez nyilván nem lehet tartós, mert ez nem fér össze a mi kultúránkkal.

2023. márc. 9. 19:46
 47/77 anonim ***** válasza:
72%

"ugye a feketéktől elkülönített mosdóra is volt igényük az embereknek. A nők száz éve teljes harci díszben mehettek a strandra; sőt, egyes helyeken ún. fürdőkocsikban kellett magukat behúzatni a tengerbe, nehogy fürdés közben meglássák őket. Ezekhez a viszonyokhoz nem szeretnénk visszatérni."

A többi ember lenézését és akadályozását nem szabad azzal összetéveszteni, hogy valaki önszántából nem akar meztelenül lenni.

Ha egy muzulmán nő vallási okokból nem akar férfiakkal együtt fürdeni, akkor teljes mértékben joga van hozzá. Egyáltalán nem biztos, hogy a családja várja ezt el tőle. Lehet, hogy önszántából tesz így.

Más dolog az, hogy a feketék nem mehetnek be a fehérek mosdójába, mert lenézik őket és más dolog az, hogy valaki egyszerűen csak úgy dönt, hogy önszántából nem akar meztelenül lenni vagy férfiakkal együtt fürdeni.

Én inkább a tolerancia ilyen fajta hiányát látom középkorinak. Attól senkinek nem lesz rosszabb, hogy vannak felöltözős szaunák és hogy egyes helyeken van nőnap is az uszodákban.

Lehet, hogy csak egyes társadalmi rétegeknek van igényük ezeket a szolgáltatásokat igénybe venni, de ők is számítanak. Ha pedig annyira kevesen lennének az ilyen emberek, akkor nem is érné meg a nem meztelen szaunát vagy a nőnapot az uszodában fenntartani. Különböző kultúrák és különböző igények vannak. Nem kellene teljes társadalmi csoportokkal kiszúrni, ha ezt el is lehet kerülni.

2023. márc. 10. 00:44
 48/77 anonim ***** válasza:
24%
#47 "Ha egy muzulmán nő vallási okokból nem akar férfiakkal együtt fürdeni, akkor teljes mértékben joga van hozzá. Egyáltalán nem biztos, hogy a családja várja ezt el tőle. Lehet, hogy önszántából tesz így." – akibe bele van nevelve egy fóbia, azt pillanatnyi kényszer nélkül is a fóbiájának fog engedelmeskedni. A kérdés, hogy szeretnénk-e az ilyen fóbiáknak teret biztosítani. Természetesen bárkinek joga van "akarni" bármit, hiszen szabad világban élünk, és a jog nem lát bele senki fejébe. A kérdés, hogy a többségnek kell-e teret biztosítani bárkinek az akaratához, arra pedig az a válasz, hogy nem. A szabad világ jól teszi-e, ha a lebontására irányuló törekvéseknek tartósan teret biztosít? Szerintem nem. Azok a felvilágosult nyugati nők, akik a muzulmán nőkben harcostársakat fedeznek fel, mert ugyanazon a férfifóbián osztoznak, jól teszik, ha emlékeznek rá: ők lesznek a középkori nő- és férfiideál térnyerésének első áldozatai. Az a nő- és férfiideál ugyanis nem áll meg ott, hogy a nőknek "joguk van" viszolyogni a férfiaktól, és elzárt tereket kapnak, ahol ezt a viszolygást kiélhetik. De ezt majd úgyis meglátják.
2023. márc. 10. 09:14
 49/77 anonim ***** válasza:
58%

Kvára nem fóbia ha nem akarom hogy creepy 60as fószerek mozduljanak rám és nem vagyok kíváncsi a fonnyadt kukacukra.

A feketék meg a szexuális identitás nem értem hogy jön ide.

2023. márc. 10. 09:53
 50/77 anonim ***** válasza:
56%
#49 azt senki nem akadályozza meg, hogy takargasd magad egy normális, azaz meztelen szaunában. Ha rádmozdul bárki (a sármos huszonéveseket nem kifogásoltad, ők bejönnek? Láthatóan nem azzal van bajod, hogy alkalmatlan helyen "udvarolnak" neked, csak nem azok mozdulnak rád, akik neked bejönnek), szóval ha nem megfelelő magatartást tanúsít bárki a szaunában, azt rövid úton kidobják, és életfogytig tartó kitiltással jutalmazzák. Mindenesetre egy zaklatástól nem egy falatnyi nejlon fog megvédeni; egész más helyeken és helyzetekben, állig felöltözve történik a zaklatások túlnyomó többsége. Végül, ha bárkinek bármilyen testrésze bárhol neked nem tetszik, akkor nem az a megoldás, hogy ő takargassa azt előled, hanem: ne nézz oda. Ennyi.
2023. márc. 10. 10:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!