Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nek.tek hogyan sikerült...

Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?

Figyelt kérdés

Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.

Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.

2022. ápr. 25. 10:13
 341/355 anonim ***** válasza:
331: Köszi, teljesen igazad van!
2022. ápr. 28. 08:32
 342/355 anonim ***** válasza:
78%

"flow" "énidö"

Értem én, hogy divatos szavak manapság, de a lényeget kellene megértened.

Nálam az énidöbe minden bele tartozik, amikor kikapcsolhatom az agyam, és egy dologgal foglalkozhatok, legyen az házimunka, a munkám, vagy sport. Lényege az agy és a gondolataink lecsendesítése, az hogy egyszerre egy dologra tud koncentrálni az ember. Ha szereted a munkád akkor ez simán müködik. Mentális pihenésnek is nevezhetném, egyfajta "meditáció".

A flow pedig egy adott dologgal foglalkozás, akkor is, ha napi fél óra jut rá. "Átszellemül" az ember. Nem kell folyamatosan csinálni hosszú órákig, vissza kell tudni kerülni abba a tudatállapotba, hangulatba amit az adott dolog okoz, és ha csak napi fél órára de ott van a "flow" része. Talán érthetöbb ha sorozatnézéshez hasonlítom.

Agyunk képes a sokcsatornás üzemmódra, csak meg kell tanulni közöttük kapcsolgatni.

Esetedben egészségesebb lenne azt olvasni töled, hogy tök jól haladtál a munkáddal, közben a kollégával is beszélgettél egy jót, utána felfrissültél egy jó futástól, és még a tanórára is maradt elég energiád, gyorsan megcsináltad a mindennapi házimunkát közben összedobtál egy finom vacsorát, majd kellemes halk zene mellett tovább olvastad a könyvet amit már alig vártál. Volt egy vidám pörgös napod.

?

2022. ápr. 28. 08:34
 343/355 anonim ***** válasza:
69%

"kb minden reakciótokban volt valami szándékos bántás"

Nem tudom, hogy feltűnt-e, de a kérdést az itteni legdurvább napiincel írta ki, és ő állította be a hangulatot.

Ennél te értelmesebb vagy, szóval ezt nyilván tudod is.

Ha nem te vagy az az incel, mert ő valahogy azóta nem írt, pedig mielőtt te elkezdted, negyed óránként írt ide.

Szóval valami itt nem kerek.

Ha igazat mondasz, akkor azért, ha pedig nem, akkor azért.

2022. ápr. 28. 08:37
 344/355 anonim ***** válasza:
77%

#338: " Az egyetlen baj a folyamatos negatív hozzáállásoddal van, képtelen vagy meglátni az élet örömeit, nehezedre esik különbséget tenni jó és rossz között. Szenvedésnek fogod föl az életet. "

Menekülök az ilyen depressziós, folyton panaszkodó, folyton mindenben hibát találó emberek elől...

Épp a múltkor került elő egy cikk a "panaszkodás kultúrája" témakörben, csak egy bekezdést idézek.

[link]

"Kutatás bizonyítja, hogy minél többet panaszkodunk, annál valószínűbb, hogy egyre negatívabb színben látjuk majd a dolgokat. A panaszkodás és negatív gondolkodás során használt idegsejtek közelebb kerülnek egymáshoz, és a közöttük lévő kötelékek erősebbek lesznek, ezért könnyebben használjuk őket később is, nem csak akkor, amikor aktívan rossz dolgokra gondolunk."

2022. ápr. 28. 08:41
 345/355 anonim ***** válasza:
77%

#342: (utolsó bekezdésre) Nyilván azért nem hallunk tőle, mert ilyen mentalitással szóba se állnak vele. A negatív, folyton panaszkodó kollégáktól menekülnek az emberek. Nem akarnak energiavámpírt a nyakukba.

És igen!

A (mások számára legfáradságosabb) kerti munka is okozhat teljes felüdülést, szellemi felfrissülést, akár flow-t is. Vagy - mivel 3gyerekes nő vagyok - akár egy komplikáltabb sütemény, vagy étel elkészítése is. Nyilván nem állíthatom, hogy minden egyes főzés flow-élmény :-D, de mivel én ezt nem tekintem tehernek, soha nem agyalok azon, hogy jajj-jajj, hová lesz az én-időm.....

2022. ápr. 28. 08:45
 346/355 anonim ***** válasza:
77%
... és még hozzáteszem, hogy napi szinten jut idő sportolásra. Akár elmegyek futni, vagy egy-másfél órát bicajozni. Amint 5 foknál melegebb van délután... :)
2022. ápr. 28. 08:46
 347/355 anonim ***** válasza:
70%

Sajnos ezt az emberek a hétköznapokban sokszor akaratlanul átveszik a környezetüktöl. Elég egy ilyen kolléga, és ha nem figyel az ember akkor már át is vette a hangulatot. A kezdeti empátia miatt az ember benne maradhat a negatív hangulatban, sokszor észrevétlenül. Az is számít, hogy az ember ha elégedett is a helyzetével melyik dolgokról beszél inkább, a hiányokról és hátrányokról, vagy az örömökröl és jó dolgokról.

Ezekre tudatosan oda kell figyelni.

2022. ápr. 28. 08:50
 348/355 anonim ***** válasza:
0%

Honnantudhatnám

Munka után hazaesek 6-ra.

Futásból hazaesek fél 8-ra, ha nem szmogban, aszfalton akarok futni. Ha utána még van órám és becsatlakozom, akkor elmegy az életkedvem (tanulásban kiégtem, ez van), majd zuhanyzás és alvás, mert este van.

Tehát amiket felsoroltál, nem fér bele.

Mostmár pá, ne reagáljatok, köszöntem, csá.

2022. ápr. 28. 09:01
 349/355 anonim ***** válasza:
77%
Tudom hogy ki lehet égni a dolgoktól, de ott van a pozitív része is, hogy egyre közelebb kerülsz a célod eléréséhez. Néha kicsit eröltetni kell a jókedvet, de javít a helyzeten. én egy idöben, amíg sokkal stresszesebb volt az életem full idegesen direkt percekig mosolyogtam, és segített, elmúlt az idegességem mert önkénytelenül elkezdtem azon röhögni, hogy milyen hülye képet mutathatok kivülröl nézve.Sokat segített az is, hogy szeretem a fekete humort, szarkazmust is, így fel tudom fogni a rossz helyzeteket helyzetkomikumként, tudok a saját szerencsétlenségemen röhögni, és elmondani ilyenkor magamról, hogy mekkora idióta balf*sz vagyok, de legalább nem vagyok egyedül. Azt is igyekszek nem elfelejteni, hogy honnan indultam, és azóta hova jutottam, ami pedig megnyugvással és büszkeséggel tölt el. Neked is böven van mire büszkének lenned, és örülj annak, hogy olyanra vagy képes amire sokan nem. az sem mindegy, hogy milyen szavakat használsz, hazaesel vagy hazaérsz, árnyalatnyi a különbség, de a mögöttes tartalom befolyásolja az embert. Próbálj néha pozitívan beszélni arról amit általában szenvedésnek tartasz, és észre fogod venni a különbséget.
2022. ápr. 28. 09:19
 350/355 anonim ***** válasza:
Csakhogy ezen diploma nélkül is elértem a célomat. Így azon túl, hogy fáj már, értelmét se látom.
2022. ápr. 28. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!