Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?
Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.
Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.
"Csak egy tényleg boldog, jól működő világban az anyuka otthon maradhat a háztartással és a gyerekkel és mire este 6-ra hazaesik a férj, SEMMI házimunka nem marad. Na, ÍGY el tudom képzelni, hogy a gyerekkel lét is örömforrás."
Elég téves elképzeléseid vannak, bár egy gyerek mellett még kivitelezhetö.
Egyébként elég nárcisztikus típus vagy, ebbe nem nagyon fér bele egy férj, gyerek, háztartás. Emellett te is bedöltél ennek az "énidö" f*szságnak, ami tipikusan kiégett embereknek lett kitalálva önmegnyugtatásra. Húgom 3 gyereket nevel, sajnos már egyedül, hat éve nem alszik rendesen emiatt, csinálja a háztartást, ö is elvégzett egy sulit közben, korábban nem csak a háztartás, hanem kb minden ház körüli munka rá maradt, de sosem hallottam a szájából, hogy ne lenne boldog a gyerekekkel. Marha fárasztóak, és sokszor kevesebb a türelme mint kellene, de mindíg azt mondja, hogy a gyerekek ha idegesítik is sokszor, mindenért kárpótolják, és örül neki, hogy velük lehet.
Ez a marha nagy különbség a felfogásban. Ha te mindent kényszernek érzel, ami nem a konkrét fetrengésröl szól, akkor bizony rabszolgaságnak tünhet az életed.
Nekem is az a kikapcsolódás, hobi, pihenés, ami örömmel tölt el, teljesen mindegy hogy azt napi szinten "kell" is csinálnom. Ha úgy döntök, hogy sportolni akarok, mert jót fog tenni, akkor örömet okoz ha sportolok éppen, mert jobban érzem magam töle. Szeretek fözni is, az is örömet okoz. Enni is szeretek, az is örömet okoz, bár enni "muszáj" különben éhenhal az ember.
Ahhoz, hogy az életben vannak kötelességek fel kell nöni, és ezeket lehet örömmel is csinálni.
honnantudhatnám
Gondolom nem pszichológus vagy? Olvass kicsit pl Orvos-Tóth Noémitől.
Az alvás a legfontosabb (az énidő mellett). Ha az nincs meg, nagyon beteg lesz az ember testileg és lelkileg is.
Miért téves elképzelés a hagyományos családmodell? 😁 Na ilyenről még nem hallottam. 😁😁
Kifejezetten az kell, hogy legyen a célom, hogy szenvedjek, totálisan tegyem tönkre a testemet, hajszoljam magam?
333
A sportot nem én döntöttem el, csupán nem vagyok síkhülye biológiából és tapasztaltam, amit. Ettől még a flow élményt okozó dolgaimtól veszi el az időt, sok esetben a teljes időt. Tehát szabadidőm már nincs.
Azt hiszem nem érted. Folyamatosan fényezed magad, hogy mennyi mindent elértél. Ez szép, és le a kalappal, sokan megirigyelhetnék a teljesítményed. Sajnos emellett folyamatosan azt is elmondod, hogy mennyire szar az életed, hogy kár élni, és hogy nincsenek lehetöségek az életben, annak ellenére, hogy elég sok lehetöséget kihasználtál már, amivel lényegesen jobb a helyzeted és az életed, mint a lakosság felének. Hülyének sem tartalak, mert teljesen értelmesen kommunikálsz. Az egyetlen baj a folyamatos negatív hozzáállásoddal van, képtelen vagy meglátni az élet örömeit, nehezedre esik különbséget tenni jó és rossz között. Szenvedésnek fogod föl az életet. Tarthatnál egy önértékelést, és rendbe tehetnéd a dolgokat a fejedben. Azt közvetíted kifelé, mintha a valóságtól elszakadva, álmokat kergetve egy mesevilágban élnél, emiatt a való élet sivárnak, fárasztónak és pusztítónak hat. nem igazán vagy tisztában azzal, hogy mi okoz neked örömet.
A Brian élete c. film legvége jut hirtelen eszembe, bár alapvetöen egy helyzetkomikum, de érdemes átgondolni azt, hogy nézd mindíg az élet napos oldalát. Ha képtelen vagy örömforrást találni a hétköznapokban, a puszta létezésben, ha képtelen vagy örülni annak, hogy betegségeid ellenére is mi mindenre vagy képes, Ha nem tudsz hálás lenni a dolgokért, akkor érzelmileg is van mit fejleszteni magadon.
Emellett ha a gyerekek gondozását és nevelését gondnak és kényszernek érzed, akkor ne is vállalj gyereket. A család arról szól, hogy bármi történik boldog vagy hogy vannak.
De én innen tényleg léptem. A kezdetektől kb minden reakciótokban volt valami szándékos bántás. A világfelfogásotok is eltér, ami miatt kár vitázni, ráadásul csak bántón tudjátok előadni persze.
Ráadásul fogalmam sincs, mit dolgoztok, én modern munkáltatónál kötetlen munkarendben, de az egész napos telefonnyomkodás nem igazán szimpatikus semelyik csapatnak se. (Nyilván nem monitorra teszi ki az ember, de ott is feltűnő.)
Úgyhogy pá.
Jó túlhajszoltságot, egészségtelen életmódot és a máshogy gondolkozók folyamatos bántását kívánom a továbbiakba is!
Ui
Ha bántanak azzal, hogy lusta vagyok és csak heverni akarok, akkor leírom, hogy mi mindent értem el. Én így védekezek. Lehet, hogy más máshogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!