Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?
Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.
Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.
"Felfogtad, hogy munka mellett képeztem át magam alig 100-as IQ-val egy szellemileg nehéz szakmára? Hogy van p.fád engem lustának nevezni vagy bármi hasonlónak?"
Úgy, hogy annak mutatod magad. Ilyen egyszerű.
Egy nem lusta ember nem azt keresi, mit hogy nem tud megoldani, hanem hogy mit hogyan tud. Te pedig egyértelműen nem ez utóbbi kategóriába tartozol.
Például elvégezted ezt az állítólag hú de megerőltető képzést. És kihasználtad a lehetőségeid az új tudás birtokában? Most jobb pozícióban dolgozol, vagy több a fizetésed, vagy bármi más? Vagy elvégeztél egy szakmát, de ezzel kapcsolatban is csak a kifogásokat gyártottad, hogy miért nem jó ez neked semmire?
honnantudhatnám
Te zsíros tipikus szeterotip informatikus vagy?
Lényegében azért bántasz engem, mert máshogy gondolkozom, mint te.
Természetimádó vagyok, aki megdöglik, ha nincs a szabadban napi több órát, ha nem veszi körül zöld, ha nem termeszthet magának, ha más nem, az erkélyen egy kis epret és petrezselymet és aki szinte orgazmust él át, amikor a saját petrezselymét teszi az ételébe.
De gondolom mindezt nem érted meg....
Aceismyface
Na erről a kérdező írt nagyon-nagyon szépen!!!
Tehát a mai világban az a menő, ha túlhajszolod magad, teljesen tönkreteszed az egészségedet és mindenedet, hogy "célokat" érj el?
Amúgy 2016. szeptembere óta dolgozom főállásban, és azóta tanulok, mert eredetileg az eredeti diplomámhoz kapcsolódó végzettségekkel akartam boldogulni, majd átnyergeltem az IT-ra. A programozás tanulása azzal jár, hogy mellékesen bejársz valami iskolába, amúgy otthon folyamatosan kódolsz. De folyamatosan. Hétvégén is, mindkettő napon.
A reflux, a következményes nyelőcsőfekély, a diéta ellenére kva magas koleszterinszint, a kezdődő cukorbetegség, a fülzúgás, a szívbetegség mind lehet rosszabb nálam az elmúlt 5,5 év túlhajszoltsága miatt.
Miközben az embernek két dolog a legdrágább kincse: az emberi kapcsolatok és a szabadidő. Minden más mellékes, mert csak ezek adnak boldogságot és csak ezekért érdemes élni.
261
Nettó 400 ezret keresek egy multinál, kötetlen munkaidőben és kb 50-60% home office mellett. Sokadik cég ez, egy pici cégnél átvertek, kettő nem felelt meg az elvárásaimnak, így mindig váltottam.
Van még kérdés erről?
"az embernek két dolog a legdrágább kincse: az emberi kapcsolatok és a"
Hát... ez nálad a mérgező kapcsolatokat jelenti?
Azt ugye tudod, hogy a kérdező egy energiavámpír?
Pont azért csinálja, mert az emberi kapcsolatai mínuszban vannak. Még a nullánál is sokkal rosszabb.
"Nettó 400 ezret keresek egy multinál, kötetlen munkaidőben és kb 50-60% home office mellett. Sokadik cég ez, egy pici cégnél átvertek, kettő nem felelt meg az elvárásaimnak, így mindig váltottam.
Van még kérdés erről?"
Csak egy. Ezek szerint munka tekintetében képes vagy felfogni, hogy szabad ember vagy, és szabadon válatoztathatsz, ha valami nem felel meg. Ha en bloc az életedről van szó, miért hülyülsz meg és felejted el ugyanezt az elvet?
265
Munka tekintetében kevésbé korlátoztak a körülményeim.
Például felvettek új helyekre.
A lakást továbbra se tudom eladni 50 millióért - ugyanilyet ennyiért kapnék máshol úgy, hogy az ne legyen rosszabb, jó közlekedésű, zöld helyen.
264
Ezt a kérdezőt nem érzem energiavámpírnak, nagy igazságokat fogalmaz meg a mai világgal kapcsolatban, jól és fogást se találni rajta.
Akkor más megoldást kell keresni.
Pénzt és időt kell rá áldozni.
Engedni kell az árból.
Az életed fontosabb, nem?
Miféle fogást?
Senki sem keres fogást, az előző 30 ugyanilyen kérdésénél már nagyon részletesen megbeszéltünk vele mindent, az utolsó 2 kérdése a múlt héten volt.
Senki sem annyira hülye, hogy komoly energiát öljön bele ezek után.
"Munka tekintetében kevésbé korlátoztak a körülményeim."
Tehát akkor több energiát kell belefektetni. Az is kizárólag a te döntésed, hogy neked ez megéri-e vagy sem. De annál nagyobb ostobaságot elképzelni is nehéz, mint mindenért rinyálni, de semmit nem tenni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!