Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?
Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.
Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.
#240: sajnos a Kifogások világa blog már csak cache verzióban elérhető, nem is minden poszt. De ez itt van. Elég sokminden találó megfogalmazás, ami az illetőre is vonatkozik...
Egyrészt főállású munka mellett képeztem át magam sikeresen a szoftverfejlesztésre egyedül, tehát nem volt mellettem férj vagy apuka, aki abban dolgozik és képben van. Ja és a logikai készségem is rossz. De sikerült.
Tehát tényleg igaz rám, hogy csak kifogásokat keresek és dolgozni ne kelljen. 😁😁😁😁
Ömlik belőletek a rosszindulat.
Nő vagyok, jelenleg egyedülálló.
Például ismerkedni is könnyebb egy nagyobb városban.
Vezetés nem ment ADHD miatt, autóm nincsen.
Krónikus betegségeim vannak. Ott kezdődik, hogy sok multi szerződésben áll egy M. betűvel kezdődő magánegészségügyi szolgáltatóval. Ott vannak a kezelőorvosaim, fél év helyett 1-1,5 hónap a várakozási idő, de ezért cserében már kora reggel tudsz menni és alig várakozol. A színvonal milliószor jobb, mint magánban. Például gyógyszert csak akkor adnak, ha feltétlen szükséges, de életmódi tippet milliót. Ezt hagyjam ott, amikor Nyugat-Magyarországra költözöm?
Nőként egyedül mit kezdjek egy tanyával? Főleg, hogy a szívem állapota, ha közel sem súlyos, akkor is gyengébb erőnlétet ad. Még ha rá is keresek a neten, honnan lesz meg a tudás és egyebek, hogy megcsináljam?
Részmunkaidő a szoftverfejlesztésben sem nagyon van és a 100% home office-szal csak rossz a tapasztalatom.
Mielőtt kifogást mondtok, légy szíves másoljátok ki és reagáljatok valamelyik pontra.
Egyedül az tűnik ésszerű lépésnek, hogy sorházat veszek Budapest agglomerációban. Egyrészt ez se biztonságos az ország politikai helyzete miatt. Másrészt nem most jöttem le a falvédőről, tudom, hogy egy valag hitelt kellene felvennem és a Hungária körúti lakás ára önerőnek se lenne elegendő.
Ja, amúgy eladni se lehet. Konkrétan eladhatatlan!!!!!! Nyilván kapásból irodának hirdetném, de úgy is.
"Tehát tényleg igaz rám, hogy csak kifogásokat keresek és dolgozni ne kelljen"
Mivel te ennyit engedsz láttatni magadból. Kommentek tucatjain keresztül semmi más nem ömlött belőled, mint a hiszti hogy neked mennyire rossz, és a kifogások hogy miért ne lehetne bármi is jobb.
Holott a való életben milliárdnyi példa cáfolja az állításaid. És még csodálkozol, miért nem vesz komolyan senki?
243
Ez az. Én is sulit végeztem főállás mellett. De ezek a suttyók azt gondolják mind naplopók vagyunk csak mert nem örülünk hogy 0-24 ben széthajthatjuk magunk, hogy reggel legyen tej meg kenyér és számlákat befizessük, meg edzőteremben valamennyire kompenzáljuk a stresszt okozta károkat a testünkben!!!
244
Hol van az a milliárdnyi példa?
Ahogy az is érdekel, hogyan költözzek el a hatsávosról? (Ez kiváló példa arra, miként vagyunk a körülményeink rabjai.)
"Hol van az a milliárdnyi példa?"
A való életben. Ha esetleg nem valami mesevilágban élnél, esetleg feltűnhetne, hány ember költözik számára megfelelőbb helyre, talál új hobbikat, vált jobb állásra, stb nap mint nap. Mert az értelmes emberek ha valamivel nem elégedettek, tesznek ellene. Az ostobák hisztiznek mint a dedósok, miközben csak a kifogásokat keresik hogy miért ne változtassanak semmin, hogy ugye tudjanak miért tovább hisztizni.
Te melyik táborba szeretnél tartozni? Ez is a saját szabad döntésed kérdése.
" az értelmes emberek ha valamivel nem elégedettek, tesznek ellene. Az ostobák hisztiznek mint a dedósok, miközben csak a kifogásokat keresik hogy miért ne változtassanak semmin, hogy ugye tudjanak miért tovább hisztizni."
10 x 10 pont! :)
" De ezek a suttyók azt gondolják mind naplopók vagyunk csak mert nem örülünk hogy 0-24 ben széthajthatjuk magunk, hogy reggel legyen tej meg kenyér és számlákat befizessük, meg edzőteremben valamennyire kompenzáljuk a stresszt okozta károkat a testünkben!!!"
Nem gondolunk semmi ilyesmit. Egyszerűen tudjuk hogy a világon semmi nem terem csak úgy varázsütésre. Vagyis ha neked igényed hogy reggel friss kenyér és tej legyen az asztalodon, akkor két lehetőséged van. Vagy megtermeled ezt saját magadnak, vagy másokkal termelteted meg, és kifizeted nekik hogy helyetted dolgoztak. Ha egyik sem tetszik, de az elvárás azért ott van, akkor joggal néznek ostobának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!