Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek egy része miért...

Az emberek egy része miért nem fogadja el, hogy 30 évesen már nem fiatal?

Figyelt kérdés

2022. febr. 13. 17:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/239 A kérdező kommentje:
Ne legyen öngyilkos nyilván, de öreg.
2022. febr. 13. 20:42
 52/239 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, leírom saját tapasztalatomat magammal kapcsolatban. 31 éves sportos nő vagyok. Sokkal jobban nézek ki külsőre, mint pl. 25 éves koromban.

Mikor jó idő van akkor 10 km-t futok egyszerre, itthon tornázni szoktam (a sport 5 éves korom óta a részem, mert 5-11 éves koromig úsztam, és onnantól kezdve pedig otthon tornázni szoktam), van egy 10 kg-s és 2-szer 2 kg-s súlyzóm, nyáron a strandon pedig 2 km-t úszok egyszerre. Odafigyelek, hogy mit eszek, mértékkel eszem, viszont a mentális egészségre is nagyon odafigyelek.

Arcomom egy darab ránc sincs. Napi kb. 2 és fél liter vizet iszom, ez nyáron jóval több.

Senki meg nem mondaná, hogy én 31 éves vagyok, mindenki jóval fiatalabbnak gondol.

Nem dohányzom, nem iszom alkohol, max csak ünnepi köszöntőkor egy nagyon pici light-os piát és mivel nincs autónk (jogsim az van, csak nem használom) ezért mindenhova itt a városomban gyalog megyek.

Írtad a 29-es válaszodban, hogy "A súlyodat nehezebben tudod tartani."

Hát ez úgy kamu, ahogy van nálam legalább is. 26 éves koromig 159 centihez voltam 50-51 kg. Aztán anyukám meghalt 56 évesen 12 éven át tartó daganatos betegség után, lefogytam 2 kg-t. Tetszettem így magamnak, és ezt a 48 kg-t kb 3-4 évig tartottam is, és mivel jobban odafigyeltem magamra, étkezésemre, mozgásra most ott tartok 31 évesen, hogy 46 kg vagyok már legalább fél éve és enyhén izmos is vagyok. Én mindig tudtam a súlyomat tartani, ezzel sose volt gondom.

A hajam szép dús és hosszú. A fodrásznőm is nagyon megdicsérte.

Csak a lusta, mozgásszegény életmódot élőknek fáj itt-ott ebben a korban.

Párom 37 éves ő heti szinten (egész évben) fut 10 km-t egyhuzamba és nagyon jól bírja. Január végén 25 km-t futott megállás nélkül. Neki semmilye se fáj, furcsa, mi?

Kérdező, ne magadból indulj ki. Nem minden 30-as rokkan le arra a szintre, mint amire te szeretnéd.

Lehet, hogy a wikipédia szerint már a 30 fölöttiek középkorúak, viszont te annyi éves vagy, ahánynak érzed magad. És szerintem te hiába vagy 29 éves, inkább vagy te 59 éves éves a rinyálásod és a felfogásod miatt.

2022. febr. 13. 20:42
 53/239 anonim ***** válasza:
19%
Megnyitottam a kérdést, mert azt hittem a kérdező csak veszekedni akar vagy trollkodik, de olvasom a válaszokat meg a válaszait és nevetek, nem akarja túl magyarázni, tényeket közöl, ahhoz képest még tök türelmes is, hogy mennyire nem fogja föl senki mire gondol. :D
2022. febr. 13. 20:44
 54/239 anonim ***** válasza:
70%

Az igen... :O Eltelt 5 perc és máris le lett 0%-ra szavazva az 52-es válaszom??

Látom, egyeseknek k..rvára fáj az igazság.

2022. febr. 13. 20:48
 55/239 A kérdező kommentje:

Ezt mindenhova beírod az anyukáddal együtt.

Miért a strandon úszol, miért nem uszodában, egész évben? A strand a nyárra korlátozódik és tömeg van meg a medence tele komolytalankodókkal és idősekkel.

Én tegnap úsztam kicsit több, mint 2 km-t, 2-t egy órán belül és 1 km gyorsot megállás nélkül. Én csak gyógytesin úsztam hivatalosan és az se minden évben volt és akkor is heti egyszer, így büszke vagyok magamra. Balatonátúszásra készülök.

Ráadásul 1 hónapja kezdtem rendszeresebben járni, előtte havonta ha lenéztem időhiány miatt.

10 kilométert épp ma kocogtam le. Tény, futásban nem vagyok jó, de olyan 5 szokott menni kihagyás után is.

Én most 162-höz vagyok 57, nem is akarok kevesebb lenni, mert alaktalan lennék, voltam, tapasztalat. Persze tudom, ez emberfüggő. Egy barátnőm enyhén, picikét túlsúlyosnak néz ki ezekkel a paraméterekkel. De nem annyira, mint amennyire gondolja magát.

Senki se robban le 30 éves korára, de mindenki középkorú és nem úgy működik a szervezet, mint 30 előtt.

2022. febr. 13. 20:49
 56/239 anonim ***** válasza:
61%

"Ezt mindenhova beírod az anyukáddal együtt."

Igen.. és? Talán baj? Miért emelted ezt ki? Talán sérti a szemedet?

Kérdező, azért nem uszodában úszom és csak azért nyáron, mert nem képesek normálisan felfűteni az uszodát én meg nem fogok fagyoskodni... sőt, amikor meg mindenhova "jutifalatos" kártyával lehetett menni, akkor se tudtam volna menni sehova.

"de mindenki középkorú és nem úgy működik a szervezet, mint 30 előtt."

Honnan tudod? Még csak 29 éves vagy!

2022. febr. 13. 20:55
 57/239 anonim ***** válasza:
76%
55: Igen, de ez valamilyen szinten természetes. Ez ellen nem nagyon lehet mit tenni. Aki fél az öregedéstől, az fél a haláltól is. Én igazából egyiktől sem félek, elfogadom, kész. Minden kornak megvan a maga szépsége.
2022. febr. 13. 20:55
 58/239 anonim ***** válasza:
51%
És amíg nem találnak fel valami bogyót az öregedés ellen, ez nem is fog érdemben változni. 57-es voltam.
2022. febr. 13. 20:59
 59/239 A kérdező kommentje:

56

Szerintem felfűtik. Alapvetően hidegszerető vagyok, melegben rosszul vagyok, de vizesen tudok fázni valamiért. Zuhany után ne tudd meg.

A Ludovika Aréna kifejezetten meleg, az öltözőben szerintem még padlófűtés is van (a légkezelő rendszer mellett). Az Újhegyiben fáztam talán régebben, de felújították.

29 és 30 között 1 év van, de sajnos tapasztalok dolgokat, a régi fotókat elnézve sírógörcsöt kapok. Na 24 évesen fiatalnak néztem ki, ragyogtam! Most kemények a vonalaim és a szám köré komoly arcot vágva is érkeznek a ráncok vagy minek hívják.

Nekem van jutifalatos kártyám, elég sokan haltak meg covid miatt kedves ismerőseim és aki elkapta, mind hónapokig szenvedett az utóhatásoktól. Nekem meg rosszul működik az immunrendszerem. Nem, nem lehet vele semmit se csinálni, maximum a Medrol ideig-óráig enyhítené a tüneteket (jelenleg se vagyok jól).

2022. febr. 13. 21:01
 60/239 anonim ***** válasza:
82%
59: A szépség relatív és múlandó. Szerintem neked inkább önértékelési problémáid vannak és ezt nem bántásból mondom. Magadat nem tudod elfogadni és ezért nem tudsz megbirkózni az idősödés gondolatával. Szóval a problémák mélyebben vannak.
2022. febr. 13. 21:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!