Mégis miért jó nőnek lenni?
17 éves lány vagyok. Nem akarok fiú lenni (csak néha elgondolkodok azon, hogy mi lett volna ha), de úgy igazából lány sem. A kérdés nem kamu, tényleg foglalkoztat a dolog.
Amiért (szerintem) nem jó nőnek lenni:
- menstruáció: szerintem ezt nem kell részletezni.
- terhesség, szülés: igaz, még nem voltam terhes, nem is szültem. De a terhesség és a szülés kellemetlenségeit én szívesebben adnám át a férfiaknak, sőt még a szoptatást is.
- ha lányként/nőként sok fiúval lefekszel, akkor k u r v a, r i b a n c vagy, de ha fiúként/férfiként sok lánnyal lefekszel, akkor te vagy a király, meg te vagy a menő. Kb. az összes hazai, ma trendinek számító előadó a nőket szidja, hogy ilyen k u r v a, olyan r i b a n c.
- a sportoló nőknek kevesebb a fizetésük, mint a férfiaknak.
- a lányoknak kevesebb mindent (sőt szinte semmit nem néznek el) néznek el, mint a fiúknak.
Ha egy fiú rendetlen=jaj hát fiú
Ha egy lány rendetlen=milyen dolog az
Ha egy fiú csúnyán beszél=jaj hat fiú
Ha egy lány csúnyán beszél=olyan undorító
Stb.
- ha kánikula van, a fiúk levehetik a pólójukat, de a lányok nem. És ha nyáron kivágott pólóba van egy lány, mert melege van, akkor megszólják.
- ott van a szőrtelenítés, megszólják azokat a lányokat, akik nem szőrtelenítenek. A fiúknak még a hónalj szőrt se kell leborotválniuk. Én is csak azért borotválkozok, hogy nehogy megszóljanak.
Szerintem is jobb férfinak lenni, de a női létben valamit nagyon szeretek.
Sokkal sokszínűbben tudok öltözni, alakítani a stílusomat, tudok szép is lenni néha napján. Ha fiúként lennék ilyen piperkőc, akkor azt mondanák, hogy meleg vagyok, és pejoratív értelemben használnák ezt a szót.
Amúgy meg: ne érdekeljenek a társadalmi elvárások.
A főzés, sütés számomra jó móka, de közben vágyom a tanulmányi és szakmai sikerekre is, ergo nem fogok én reggeltől estig a gáz mellett rostokolni. Legfeljebb hétvégén, vagy amikor ki szeretnék próbálni valamilyen szuper új receptet, ami épp megtetszik.
A gyerekvállalás kényesebb téma, de ha te nem szeretnél, akkor választhatsz olyan pasit magadnak, akit szintén nem hoz lázba a gondolat. Ajánlom a Gyerekmentes Övezet oldalt/megyei csoportokat, vagy ha élőben ismerkedsz meg valakit... Nos, legyél már az elején őszinte velük, ne húzd az idejüket, ha ők akarnak később babát, de te nem.
Például én sem szeretnék, a terhesség gondolatától egyenesen rettegek is (és minden tiszteletem azoké, akik kibírják azt a sok fájdalmat, amivel a szülés járhat, uh), de olyan párom van, aki 27 évesen még szintén nem akar apa lenni. Ha eddig nem jöttek neki az ösztönök, akkor valószínűleg később sem fognak - ahogy nekem sem, 24 évesen.
Illetve mondok egy dolgot, amiben talán a férfiaknak rosszabb. Ha egy nőnek mentális problémái vannak, akkor elfogadóbbak vele szemben, míg ha egy férfi depressziós, akkor annyit mondanak neki, hogy "férfi légy, ne nyámnyila". Ha az adott pasi már kapcsolatban vagy házasságban él, akkor lehet, hogy a nője is ott hagyja, illetve a nő szülei 100%, hogy megpróbálják megfúrni. "Mit kezdesz te egy depresszióssal? Neked férfi kell, lyányom".
Szóval ja.
Ezt úgy mondom, hogy nőként vannak mentális problémáim, megjártam a terápiát is, sőt, volt, hogy már a sürgősségit is egy durvább, erősen vérző vágás miatt. Aztán most örülök, hogy legalább nem hapsi lettem, így valamilyen szinten támogatnak is a gyógyulásban...
1- folyton folyvást meghívnak kajálni/ piálni
2- ha a jó emberrel fekszel le akkor úgy ível felfele a karriered mint a qrvaélet
3- elnézőbbek veled az emebrek
4- nem feltétlen kell dolgoznod
5- több szabadságot kapsz
6- hamarabb mehetsz nyugdíjba
7- kedveznek neked az illemszabályok, előreengednek az ajtóknál, és nem oltanak le (annyira) ha valami orbitális hülyeséget mondasz
8- válásnál mindent viszel
9- manipulálhatod a férfiakat
10- nem kaphatsz hererákot
11- nem nő szőr a lábujjaidon
12- lehetsz svéd miniszterelnök
13- kérhetsz gyümölcsös koktélokat anélkül hogy melegnek néznének
A terhességet/szülést/anyaságot amúgy pont, hogy irigyelni szokták a családcentrikusabb és gyerekszeretőbb férfiak, akik a csodát látják az új élet világra segítésében és tisztában vannak azzal, hogy a gyerek sokkal inkább tartozik az anyjához, erősebb a hozzá fűződő köteléke, illetve válás esetén is több eséllyel ítélik hozzá. A "megvetjük a nőt, ha sokat és sokakkal kefél" mentalitásnak van egy olyan oldala, hogy ha x éves kor felett tapasztalatlan vagy fiúként, pláne férfiként, megaláznak, szétszednek, hogy mekkora töketlen balf#sz vagy, a nőt meg még értékesebbnek is tartják, mert eleve azt feltételezik, hogy ő tervezte így ("van tartása"). Ugyanígy az önérvényesítés, kezdeményezőkészség, magabiztosság esetében: ha nőként a kisujjadat sem mozdítod annak érdekében, hogy összejöjjön neked egy kapcsolat, szimplán csak "szolid" vagy, "visszafogott", "igazán nőies, meghódítható nő", ha férfi kiadásban vagy ugyanilyen, ismét jön a cseszegetés. Aztán a nők testi épsége is prioritást élvez a férfiakénak a rovására, nekik kell betölteniük a védelmezők szerepét, és ha nem képesek maradéktalanul ellátni azt, az is gáz, "milyen férfi már az ilyen"; belőlünk katonát sem csinálnak kötelező jelleggel, ahogyan azt előttem már említette valaki. Él róluk a 0-24 ba$zni akaró, erőszakos állat sztereotípiája a fejekben, ennek ugyebár még nagyobb a hangsúlya a #MeToo óta. Illetve úgy általánosságban kell több mindent letennie egy férfinak az asztalra ahhoz, hogy ne legyen lenézve. Ha biológiai tényezőt szeretnél, emlékezz arra, hogy a világ összes országában/kultúrájában kevesebb ideig élnek átlagosan. Momentán nincs kedvem gondolkozni, hogy még több negatívumot összeszedhessek, annyi volt a célom, hogy lásd, mégsem ennyire egyszerű ez, valószínűleg mindkét létnek megvannak a maga nehézségei, és jellemző, hogy az emberek az őket személyesen érintő problémákat hangsúlyosabbnak érzik, mint azokat, amelyeket csak hallomásból ismerhetnek.
(21/L, ha számít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!