Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mégis miért jó nőnek lenni?

Mégis miért jó nőnek lenni?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Nem akarok fiú lenni (csak néha elgondolkodok azon, hogy mi lett volna ha), de úgy igazából lány sem. A kérdés nem kamu, tényleg foglalkoztat a dolog.

Amiért (szerintem) nem jó nőnek lenni:

- menstruáció: szerintem ezt nem kell részletezni.

- terhesség, szülés: igaz, még nem voltam terhes, nem is szültem. De a terhesség és a szülés kellemetlenségeit én szívesebben adnám át a férfiaknak, sőt még a szoptatást is.

- ha lányként/nőként sok fiúval lefekszel, akkor k u r v a, r i b a n c vagy, de ha fiúként/férfiként sok lánnyal lefekszel, akkor te vagy a király, meg te vagy a menő. Kb. az összes hazai, ma trendinek számító előadó a nőket szidja, hogy ilyen k u r v a, olyan r i b a n c.

- a sportoló nőknek kevesebb a fizetésük, mint a férfiaknak.

- a lányoknak kevesebb mindent (sőt szinte semmit nem néznek el) néznek el, mint a fiúknak.

Ha egy fiú rendetlen=jaj hát fiú

Ha egy lány rendetlen=milyen dolog az

Ha egy fiú csúnyán beszél=jaj hat fiú

Ha egy lány csúnyán beszél=olyan undorító

Stb.

- ha kánikula van, a fiúk levehetik a pólójukat, de a lányok nem. És ha nyáron kivágott pólóba van egy lány, mert melege van, akkor megszólják.

- ott van a szőrtelenítés, megszólják azokat a lányokat, akik nem szőrtelenítenek. A fiúknak még a hónalj szőrt se kell leborotválniuk. Én is csak azért borotválkozok, hogy nehogy megszóljanak.

2019. okt. 19. 20:12
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
27%

Kárpótoljon a sokkal intenzívebb orgazmus😅 egyébként fiúként én is gondolkodtam már ezen, és hát igen, egyet kell, hogy értsek veled. De legalább ti szebbek vagytok

16F

2019. okt. 19. 20:23
 2/62 anonim ***** válasza:
28%

Ezt mintha már kiírta volna valaki, jóval régebben..

Miért érdekel, más mit gondol? Káromkodj, ne feküdj le senkivel, ne szülj, ne szőrteleníts, ne legyél sportoló, legyél rendetlen, dobd le a pólód a nyílt utcán.

Kihagytam valamit? Mi gátol benne?

2019. okt. 19. 20:26
 3/62 anonim ***** válasza:
67%
Nem jó nőnek lenni.
2019. okt. 19. 20:26
 4/62 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem jó nőnek lenni :) Kedvesnek, gondoskodónak, gyengédnek, szorgalmasnak, szépnek (tudom ezek sztereotípiák, azt írtam le, én magam miért szeretek nőnek lenni). És nagyon jó egy igazi férfi oldalán igazi nőnek érezni magamat.
2019. okt. 19. 20:31
 5/62 anonim ***** válasza:
28%

Jaj már ezek olyan apróságok... Egy fiúnak sokkal többet kell szõrtelenítéssel foglalkoznia mert ha csimbókokban lógó szakállam van akkor megszólnak. Na, máris találtam ellenpéldát. Vagy ha bekerülsz egy korod beli hïmnemű társaságba máris találsz magadnak néhány nyálcsorgató pincsikutyát akiket úgy kihasználhatsz ahogy akarsz. Vagy ha kitör a háború akkor sem téged vitetnek lelövetni mint a kutyákat, de a stresszes veszélyes nehéz melókat is majdnem mind férfiak végzik.

Társadalmi normák és elvárások azok ellen magasabbak akiket magasabbra is tartunk és ez egy pozitív dolog.

Tehát ha látok egy csinos nõt az utcán és leveszi a pólóját villogtatva a hónaljkutyáját meg hangosan krákogva szívja vissza a turháját vagy küddi a földre fél orrlyukán keresztül az nem azért undorító mert ez egy nõ, hanem azért mert ne akarjon már lealacsonyodni egy koszos csöves szintjére.

2019. okt. 19. 20:34
 6/62 he84 ***** válasza:
39%
Na igen, mondom nőként, hogy nem mindig jó nőnek lenni, főleg nem mindenben. A mensi, a terhesség esélye miatt és hogyha kiderül, hogy több férfival volt együtt egy nő, akkor ribi, ezekért én se szeretek nő lenni. Undorító hogy nőknek így-úgy lehet ezt-azt, vagy nem lehet, de bezzeg a férfiaknak igen. Soha nem szedtem a szőrömet rendszeresen, nem is fogom. Csak régen szedtem 1-2 ritka alkalommal, de aztán egyéb okokból abbahagytam végleg, ami így is fog maradni. Akinek ez nem tetszik, az így járt. Persze nem mutogatom, mert én is tartok a megbámulásoktól, beszólásoktól. Épp ezért cserébe kissé korlátozva vagyok 1-2 dologban, de már megszoktam évek óta, nem olyan nagyon nagy baj. És hát sajnállak kérdező, hogy kényszerből szeded a szőrödet, mint ahogy a legtöbb lány és nő. Pedig hidd el, hogy nem kötelező és azért nem mindenki szól meg érte, hordj hosszú nadrágot. Kiállok magamért én is ebben, még ha nem is mutogatom. És vannak férfiak, akik elfogadják, vagy szeretik a szőrt nem csak a nemi szerven, hanem lábakon és szinte bárhol. Ez részben saját tapasztalat. És nem igénytelenség, nem higéniátlan, ahogy többen hiszik, hiszen a szőr nem kosz, nincs köze a tisztasághoz, szőrösen is lehet ugyanúgy jól mosakodni. A csúnyán beszélés pedig nem áll jól se fiúknak, se lányoknak, még a rendetlenség hagyása se.
2019. okt. 19. 20:36
 7/62 he84 ***** válasza:
68%
Hát azért nem minden apróság benne előttem válaszoló.
2019. okt. 19. 20:38
 8/62 anonim ***** válasza:
16%
Menj el Saud arabiaba es nekik sirjal.Koltozz oda...Ott szeretik a noket ugy hallottam :)
2019. okt. 19. 20:39
 9/62 anonim ***** válasza:
26%
Én férfi vagyok, és semmiképp nem lennék nő. Pont nemrég azon gondolkodtam még szerencse hogy nem nő lettem. Pedig ez a világ már nektek kedvez jobban szerintem. 2019-ben szerintem könnyebb nőnek lenni mint férfinak, mégse lennék az. Nem mintha rossz lenne nektek, de mégis örülök ha már megszülettem, legalább férfi vagyok.
2019. okt. 19. 21:05
 10/62 anonim ***** válasza:
75%

A társadalmi megítélésére úgy ahogy van szarni kell és élni az életed ahogy csak akarod. Attól, hogy a fiúknak/férfiaknak el van nézve (sőt, sokszor elvárt) hogy állatiasan/gyerekesen viselkedjenek, te még lehetsz egy intelligens majdnem felnőtt, akinek nem kell elnézni a rendetlenség, a csúnya beszédet vagy az össze vissza kufircolást, hiszen te egy Ember vagy, aki magától is tudja, hogy ezek felett áll.

Erről a férfiakkal szembeni elnézősdiről mindig az jut eszembe, hogy családi ebédnél a felnőttek tudnak késsel villával enni és normális hangon beszélgetni, és csak a gyereknek van elnézve az hogy néha kézzel nyúljon a tányérba. A felnőttek ezt nem irigylik tőle, hanem csak megmosolyogják, egészen addig amíg tényleg gusztustalan nem lesz, de akkor rászólnak.

Teljesen mindegy, hogy nyáron pl a tescoban egy középkorú férfinak el van nézve hogy kigombolt inggel és kilogo mellkasszőrrel mászkáljon; vagy hogy egy buliban azt látod hogy egy fiatal férfi hányásig issza magát. Keress egy olyan társat, aki hozzád hasonlóan tudja, hogy ez primitív dolog, és megalazónak tartaná, ha idegenek így látnák.

A testi különbségek megítélése pedig nagyban függ a saját hozzáállásodtól.

Személy szerint én ezerszer szívesebben menstruálok egy hónapban pár napot, mint hogy a testemen kívül lógjon a nemi szervem egy életen át. És nem cserélném el a tudatot, hogy az én nemem teremtette a civilizációt, amibe egyszer én is vagy beszállok, vagy nem - de megvan rá a képességem - holmi olyasmire, hogy pár kilóval többet tudjak megemelni.

A hátrányos megkülönböztetés (fizetésben/ lehetőségekben) viszont tényleg szar dolog, de a változás még mindig folyamatban van, szóval lehet, hogy a lányainknak már nem kell ilyenek miatt aggódniuk.

Szerintem utálni a saját nemedet a világ legnagyobb energia pocsékolása.

2019. okt. 19. 21:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!