Mennyire jogos egy baràttól ha lemond egy programot és nem akarta megmagyaràzni?
De nem mindenki úgy működik, mint te. Nincs mindenkinek kedve ahhoz aznap, amit lebeszélt két hete.
Én úgy vagyok vele, hogy szeretnék akkor találkozni a barátaimmal, amikor ők is találkozni akarnak velem. Elég rugalmas vagyok. Nem akarom, hogy kényszernek éljék meg a talit. Ha aznap úgy keltek, hogy semmi kedvük kimozdulni otthonról, azt nem veszem magamra. Velem is volt sokszor ilyen, hogy ok nélkül bal lábbal keltem, és aznap minden irritált.
Ami viszont picit fájt, az az volt, mikor az egyik barátnőm láthatóan hazudott - nagyon rosszul csinálta -, és minden komoly, de gyanús indokot kitalált. Na neki olyasmi szülei voltak, mint te vagy, akiknek az sem mentség, ha kómában fekszik. És sokáig tartott, de végül elhitte, hogy nyugodtan lehet velem őszinte, ha aznap inkább feküdne és netflixezne, mondja azt. Nem a kormányablak vagyok, hogy időpontot kell hozzám foglalni, én az életének az a része vagyok, amit élveznie kéne, nem ami miatt görcsölni.
16: Ferdítesz. Nem egymáshoz növés, ha megbízhatóak vagyunk, és nem passzolgatjuk el a megbeszélt talikat. És még mindig senki nem írta, hogy a barátoknak minden szabadidőt együtt kell tölteniük, csupán annyi, hogyha tali van megbeszélve, akkor lehetőleg ne legyen piszlicsáré dolgok miatt lemondva. De nem is értelek, ahogy némelyik másik hozzászólást sem, a barátság választott, szóval, nem olyan, mintha foghúzásra menne az ember, elvileg olyannak beszéled meg, akihez van kedved, szeretsz vele lenni.
Kérdező, én csak nyomós indokkal mondom le, és meg is indokolom (beteg lettem, munkaügy stb.) Szórakozás jellegű program miatti lemondás csak akkor jöhet szóba, ha valami „extráról” van szó, amit kb. nem lehet máskor, ilyesmi. De nem, nekem olyan „barát” nem kellene, aki azért passzolja el, mert inkább Katival találkozna, aki 1 háztömbnyire lakik tőle, és kb. bármikor máskor tudnának, sem olyan, aki aznap inkább netflixezne… Ne már! Nem kötelező talit megbeszélni, barátkozni. Ja, és nálam ez a „sima” talikra is vonatkozik, ahol pl. egymáshoz átmegyünk, és nincs nagyobb kaliberű program szervezve, teljesen mindegy.
"a barátság választott, szóval, nem olyan, mintha foghúzásra menne az ember, elvileg olyannak beszéled meg, akihez van kedved, szeretsz vele lenni"
De mondom, ez független az embertől. Aznap rotty vagy. Ennyi.
Miért lenne a netflix kamu? Nekem olyan barátaim vannak, akiknél nem kamu. Otthonülősök vagyunk mind.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!