Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Meddig kell a kisbabás szülőkr...

Meddig kell a kisbabás szülőkre tekintettel lenni, hozzájuk alkalmazkodni? Baj, ha én nem bírom már?

Figyelt kérdés

Egyik legjobb barátnőmnek 5 hónapos a babája, ebben az öt hónapban összvissz egyszer találkoztunk, akkor is én mentem hozzájuk egy félórás babalátogatóba.

Telefont nem veszi fel, elérhetetlen online, hiába írok, küldök bármit, meg sem nézi. A beszélgetésünk úgy néz ki, hogy én magammal beszélgetek, ő néha reagál egy fél mondatot, vagy emojit.

Egyszer már kifakadtam neki, hogy az utóbbi két évben alig tartjuk már a kapcsolatot, régen heti szinten találkoztunk, mentünk erre-arra, most jut negyedévente egy kávézás, fagyizás. Annyit reagált rá, hogy "ez egy ilyen időszak", de neki a korábbi is ilyen volt, mikor dolgozni kezdett... Hogy az első helyeken a munka és a párkapcsolat áll, csak utána jöhetnek a barátok és hogy neki ennyi fér bele, ilyen a felnőtt élet...

Azt hittem, ha otthon lesz a babával, kicsit normalizálódik majd a barátságunk, jobban tudunk találkozni akár napközben is. De nem, azóta még jobban el van tűnve... Pedig egy másik jó barátnőmnek is van már gyereke, és mikor ő volt otthon, én még egyetemre jártam és sokszor volt, hogy elkísértem őket sétálni, közben beültünk inni egy kávét, beszélgettünk, de olyan is volt, hogy magukhoz hívott át. Ott konkrétan naponta-kétnaponta találkoztunk, akár csak egy félórára.

Ezért is gondoltam, hogy hátha ennél a barátnőmnél is ez lesz, hogy hív magukkal sétálni, vagy napközben megkérdezi, nem ugrom-e át stb. De semmi.

Ha pedig valami történik velem, ami nagyobb volumen és pl. posztolok róla, vagy a szüleitől hallja, akkor kb. leteremt, hogy miért nem meséltem neki... Bszki, mert 3-4 havonta találkozunk, akkor is egy kávézóban, ami small talkokra oké, de nem nagyobb volumenű, négyszemközti témákra.

Akkor mondta, hogy figyelni fog rám jobban, én vagyok a legfontosabb neki (??) és igyekszik majd ezen javítani. Azóta is... Pl. megbeszéltük, hogy elkísér egy üzletbe, háromszor variálta az időpontot. Aznap, mikor találkoztunk volna, a megbeszélt időpont előtt 20 perccel írt, hogy találkozzunk inkább 1,5 órával később, mert sűrű a napja. Írtam neki, hogy oké, de a bolt akkor fog zárni. Mondta, hogy akkor csináljunk valami mást, menjünk el enni valamit. Én előtte jöttem haza egy éttermezésből, ezt írtam is neki, majd arra már nem válaszolt, én meg végül elmentem mással a programra (bútorokat kellett választani). Majd ő este 8-kor írt, hogy mennyire nem tudok vele szemben toleráns lenni és nincs bennem egy csepp empátia sem és hogy önző vagyok, aki csak magával foglalkozik. Másnap írtam, hogy rosszul esett, hogy egész este engem oltott üzenetben, mikor én egy rossz szót nem szóltam arra, hogy (megint) le lettem mondva, erre bocsánatot kért, hogy nem engem akart bántani, csak zavarta az egész helyzet, hogy valamit eltervezett, kitalált, aztán én elmentem mással helyette és hogy nem tudok alkalmazkodni...

De őszintén, mennyit kéne még alkalmazkodnom?

Előtte ettem tele magam, nyilván úgy nem akartam elmenni étterembe. Meg akkor újra csak a szokásos small talkos találkánk lett volna, amit 40 perc alatt lezavarunk, ehhez nekem kedvem sem volt.

Magukhoz sosem hív el, ha sétálni megy a gyerekkel, nem szól. Semmilyen program nem játszik, ezt a bútornézőset is azért találtam ki, mert régen rengeteget jártunk az Ikeába ketten, az első lakásomat együtt rendeztük be. Gondoltam, egy kis quality upgrade után is jó program lehet ez.

Azt érzem, a barátságunk elfáradt és nem nekem kéne mindig alkalmazkodni, csak azért, mert neki gyereke van. Vagy rosszul gondolom? És mint írtam, nem csak a személyes találkozókkal van ez, hanem online sem kommunikál, régen folyamatosan kerestem, írtam, de mára már ehhez sincs kedvem, mert ha le is írok neki egy problémát, mire válaszol, megoldódik. Mesélek neki valamit, mire megnézi, már rég nem aktuális.

2023. aug. 19. 19:50
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
83%

Ideje felnőnöd!

"Hogy az első helyeken a munka és a párkapcsolat áll, csak utána jöhetnek a barátok és hogy neki ennyi fér bele, ilyen a felnőtt élet.."

Igen, így van rendjén. A baratok csak a csalad után jönnek minden ép felnőttnél.

2023. aug. 19. 19:54
 2/63 anonim ***** válasza:
91%
Ő ilyen típus, a másik barátnőd meg másmilyen, ez van.
2023. aug. 19. 20:03
 3/63 A kérdező kommentje:

Én ezt értem, de szerintem ez helyzettől is függ...

Nyilván az évfordulós vacsorámat nem mondom le a párommal azért, mert a barátnőm éppen aznap kitalálja, hogy menjünk el koktélozni és bulizni.

Viszont, ha a legjobb barátnőmnek szüksége van rám, akkor hiába otthonülős vasárnapot terveztem a vőlegényemmel, felöltözök és ott vagyok nála 20 percen belül. Mert számomra egy barátság arról szól, hogy bármikor hívhatom a másikat, ha bajban vagyok, szükségem van rá. És nem csak akkor találkozunk, ha éppen nincs jobb dolga egyikünknek sem, akkor is szigorúan maximum 1 órára, utazási idővel együtt.

2023. aug. 19. 20:04
 4/63 A kérdező kommentje:

"Ő ilyen típus,"

Korábban nem volt ilyen, ez kb. 1,5-2 éve lett nála, hogy elérhetetlen.

2023. aug. 19. 20:05
 5/63 anonim ***** válasza:
90%
Jó, de ilyen lett, az emberek változnak, ezt pedig tudni kell elfogadni.
2023. aug. 19. 20:06
 6/63 A kérdező kommentje:

Mint írtam, nem problémáztam azon, hogy ismét nem ért rám. Ő fakadt ki, hogy önző vagyok, nem tudok alkalmazkodni.

Viszont majdnem féléves a gyerekük, ezidő alatt egyszer találkoztunk, akkor is én mentem hozzájuk. Ezzel sincs gond amúgy, mert megyek szívesen, nyilván nekem könnyebb mozdulni, de oda sem hív.

2023. aug. 19. 20:08
 7/63 anonim ***** válasza:
76%

Hát kéne neked is férj meg gyerek, aztán nem itt hisztiznél, hanem örülnél, hogy még élsz.

Baromi nehéz kisbaba mellett csak szólok, mert a gyerek napirendje az első. Ha ő nem akar elaludni csak 3/4 órával később akkor nem fog odaérni a barinőd időben a tervezett programra. Csak várnod kéne még fél évet kb és szingfinikánsan könnyebb lenne barátnőd élete. Jobban tud majd tervezni, eljönni.

Nem mondom, hogy önző vagy, de neki most ennyi elég a kapcsolatotokból ezt vedd tudomásul.

Amúgy 10 hónapos a babám én sem vágyom semmire a férjemre és az alváson kívül semmire. Frusztráló barátnőre meg semmiképp.

2023. aug. 19. 20:15
 8/63 A kérdező kommentje:

Vőlegényem van, éppen építkezünk és esküvőt szervezünk, mellette a saját vállalkozásomat viszem. Úgyhogy hidd el, az én napjaim sem azzal telnek, hogy gondolkozom, két sorozatrész között milyen színűre fessem a körmeimet!

Van bébiszitterük a hétvégékre, hétköznap pedig az anyósa van ott reggeltől kora délutánig. Ezt ő maga írta, mert mondta, hogy nélkülük meg is őrülne, így is nehéz.

De, mint írtam, ez megy már kb. jó 2 éve, tehát nem a baba születése óta van ez!

2023. aug. 19. 20:19
 9/63 anonim ***** válasza:
85%

Figyelj, nem várhatod el minden kisgyerekes anyától, hogy naponta-kétnaponta legyen kedve, ideje és energiája barátnőzni, ahogy az egyik barátnőd csinálta. Kinek így, kinek úgy alakul át az élete gyerekvállalás után. A gyerekek sem egyformák, van, amelyikük könnyű eset, a szülők tudnak pihenni, programot csinálni stb, és van, amelyikük sokkal nehezebb, tízszer kell kelni hozzá éjjel, napközben is macerás, a szülők kialvatlanok, idegesek, nem hiányzik, hogy még valaki szemrehányást tegyen nekik, hogy miért nem foglalkozik vele is. A szülők sem egyformák, van, akinek szülés után ugyanúgy van igénye a barátnőzésre, másnak az háttérbe szorul.

Az én legjobb barátnőmnek is van kisgyereke, azóta sokkal nehezebben egyeztetünk időpontot találkozóra, üzenetekre is sokszor késve válaszol, mert pl. épp bölcsibe viszi a gyereket, sétáltat, altat stb, utána annak örül, ha negyedórára le tud ülni pihenni, és nem az a legfontosabb, hogy épp kinek az üzeneteit kell megválaszolni. Igen, ez ilyen időszak.

2023. aug. 19. 20:26
 10/63 A kérdező kommentje:

Szó sem volt arról, hogy én elvárnám a napi találkákat nála!

De azért az, hogy elméletileg legjobb barátnők vagyunk, ugyanabban a városban élünk, egymástól 15 percre, és így is negyedévente egyszer találkozunk, számomra nevetséges. Konkrétan azokat a barátnőimet többet látom, akik külföldön élnek. Ráadásul online is elérhetetlen.

Ha csendben kivonulna az életemből, igazából nem zavarna, nem is érdekelne. De nem érzem fairnek, hogy még én kapom a leb..szást, hogy mi az, hogy elmegyek mással a vele beszélt programra, vagy hogy neki az Instagramról kell megtudnia azt, hogy férjhez megyek.

Itt a szemrehányást nem én teszem, hanem én kapom, nekem ez esik rosszul!

Hogy ha időben szól, akár enni is mehettünk volna, de nem, ő a megbeszélt program előtt 20 perccel írt, hogy mégse jó akkor, mégse jó úgy.

2023. aug. 19. 20:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!