Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mi alkalmazkodjunk a...

Miért mi alkalmazkodjunk a gyerekekkel? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Anyósommal múlt hét szombatra megbeszéltük, hogy elmegyünk hozzájuk, mert már féléve nem látták a gyerekeket. Mondta, hogy menjünk 11-re, hogy délben meg tudjunk ebédelni. Erre mondtam, hogy nekünk az nem jó, mert a gyerekek alszanak fél1 után, így inkább délután mennénk át, miután felébredtek. Felhívta férjem fél3-kor, hogy most indulunk, 3-negyed4 körül odaérünk. Erre kiakadt, hogy most már ne menjünk, nagyon késő van (?), azt hitte már nem is megyünk, úgyhogy inkább elmentek sétálni egyet apóssal. Én is dühös lettem erre, mert összekészülődtünk, már a kocsiban voltunk, amikor hívta férjem, hogy indulunk.

Férjem nekem ad igazat, hogy azért ne mi igazodjunk már 3 gyerekkel (a nagyobb 3 éves, a kicsik 1 éves ikerpár) és oké, hogy 1 alkalomról van szó, de nem lehet elvárni a gyerekektől, hogy 1 napig ne aludjanak (máshol nem tudnak elaludni, ha a kocsiban elaludtak volna és félóra múlva keltjük őket, akkor hisztiznének a fáradtságtól).

Anyósék csak akkor jöttek, amikor pár hónaposak voltak a gyerekek, most már menjünk mi, mert már nagyok. De nem érti, hogy azért még nem olyan nagyok, hogy mi össze-vissza ugráljunk velük.

Most persze én vagyok a rossz, mert én miattam nem látta őket, mert nem mentünk szombaton (holott ő mondta, hogy 15 óra utána már ne menjünk, mert késő van).

Anyósék fiatalok (50 évesek), egészségesek, 2 kocsijuk van, 30-40 perc az út, nem igaz, hogy ne tudnának eljönni.

2022. júl. 13. 14:15
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
84%
Nem mennék hozzájuk többet. Ha akarnak unokázni jöhetnek a megbeszélt napon és kész.
2022. júl. 13. 14:18
 2/35 anonim ***** válasza:
65%

Kommunikáció totális félrecsúszása. Így kellett volna helyesen kinéznie:

-Anyuka, a gyerekek alszanak, ezt a napirendet nem szeretnénk semmiképp megbontani, jó-e, ha délután megyünk?

-Nem jó, apjukkal mi már ilyenkor pihennénk, nekünk is van egy napirend.

-rendben Anyuka, akkor majd felhívlak és egyeztetünk máskorra.

Mindkét partner elbalfaszkodta ezt.

2022. júl. 13. 14:20
 3/35 anonim ***** válasza:
92%

Olyan mint az én anyósom. Nem lehet velük beszélni, mert nincs kinek. Engedd el (tudom könnyű mondani.....)

Szerinte is nekünk kéne a kisbabával odajárni hajbókolni.... ha meg nem megyünk (hanem mondjuk hogy ők jöjjenek), akkor terjeszti otthon, hogy én tiltom az unokát :D Én eljutottam ezen a ponton a leszarom fázisba. Ha jönnek jönnek, ha nem, hát nem :D

2022. júl. 13. 14:21
 4/35 A kérdező kommentje:

Én mit rontottam el? Idézem a kérdésből: "Erre mondtam, hogy nekünk az nem jó, mert a gyerekek alszanak fél1 után, így inkább délután mennénk át, miután felébredtek."

Erre anyósom azt mondta, hogy rendben.

Mégis mit hitt anyósom, hogy 10 percet alszanak a gyerekek?

Gondolom az volt a baj hogy meggondolta magát, hogy mégsem akar unokázni, csak akkor nem tudom miért nem hívott hamarabb, hogy ne induljunk el.

2022. júl. 13. 14:25
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmentek sétálni is visszaérnek mire ti odaértek, úgyhogy ez csak kifogás, abból is a rosszabbik fajta.

Szerintem ha fél éve nem látták az unokákat és még ennyire sem rugalmasak, akkor az az ő bajuk innentől. Fiatalok, aktívak, van autójuk.. ők is bármikor meg tudnak látogatni titeket.

2022. júl. 13. 14:27
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem - másoknál sem - minek erőltetitek a kapcsolatot, ha a nagyszülőket annyira nem érdekli se a gyerekük, se az unokájuk, hogy fél év alatt egyszer sem voltak képesek 30 percnyit utazni, hogy lássák őket. Lesz*rnak titeket, ez az igazság, max. azért beszélnek veletek, mert mit szólnának mások, ha nem.
2022. júl. 13. 14:31
 7/35 anonim ***** válasza:
15%

Fél 1 után azt jelenti max 1 körül indultok... nem fél 3-kor. Mondom ezt úgy hogy 9 hónapos gyerekem van. Igen hisztis s gyerek de úgy időzítjük a szopit,alvást hogy át tudjunk menni. Ha nekem valaki azt mondaná hogy fél 1 után jó akkor beleszámolnám hogy 15 perc készülődés és plusz a 30 perc autóút, így kijön hogy negyed 2 körül indultok.

Én azért anyósként telefonáltam volna hogy mikor értek ide és nem megyek el sétálni. Mindkét oldal hibás.

2022. júl. 13. 14:32
 8/35 anonim ***** válasza:
93%
Nem azt mondta a kérdező, hogy fél 1 után jó. Hanem hogy fél 1től alszanak a gyerekek.... Ilyen korban az meg legalább 1,5 óra a kicsiknél.
2022. júl. 13. 14:33
 9/35 A kérdező kommentje:

7-es Tudsz olvasni? Azt mondtam anyósnak, hogy fél 1-kor alszanak a gyerek, tehát majd csak délután tudunk menni, amikor felébredtek.

Milyen fél 1-es indulásról beszélsz?

2022. júl. 13. 14:34
 10/35 anonim ***** válasza:
91%
Ha fél1 után alszanak el a gyerekek, akkor, hogy indulnának el 1kor?
2022. júl. 13. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!