Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mi alkalmazkodjunk a...

Miért mi alkalmazkodjunk a gyerekekkel? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Anyósommal múlt hét szombatra megbeszéltük, hogy elmegyünk hozzájuk, mert már féléve nem látták a gyerekeket. Mondta, hogy menjünk 11-re, hogy délben meg tudjunk ebédelni. Erre mondtam, hogy nekünk az nem jó, mert a gyerekek alszanak fél1 után, így inkább délután mennénk át, miután felébredtek. Felhívta férjem fél3-kor, hogy most indulunk, 3-negyed4 körül odaérünk. Erre kiakadt, hogy most már ne menjünk, nagyon késő van (?), azt hitte már nem is megyünk, úgyhogy inkább elmentek sétálni egyet apóssal. Én is dühös lettem erre, mert összekészülődtünk, már a kocsiban voltunk, amikor hívta férjem, hogy indulunk.

Férjem nekem ad igazat, hogy azért ne mi igazodjunk már 3 gyerekkel (a nagyobb 3 éves, a kicsik 1 éves ikerpár) és oké, hogy 1 alkalomról van szó, de nem lehet elvárni a gyerekektől, hogy 1 napig ne aludjanak (máshol nem tudnak elaludni, ha a kocsiban elaludtak volna és félóra múlva keltjük őket, akkor hisztiznének a fáradtságtól).

Anyósék csak akkor jöttek, amikor pár hónaposak voltak a gyerekek, most már menjünk mi, mert már nagyok. De nem érti, hogy azért még nem olyan nagyok, hogy mi össze-vissza ugráljunk velük.

Most persze én vagyok a rossz, mert én miattam nem látta őket, mert nem mentünk szombaton (holott ő mondta, hogy 15 óra utána már ne menjünk, mert késő van).

Anyósék fiatalok (50 évesek), egészségesek, 2 kocsijuk van, 30-40 perc az út, nem igaz, hogy ne tudnának eljönni.

2022. júl. 13. 14:15
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Ezek után nem is mennék. Nem tiltanám, ők jöhetnének bármikor, de én nem indulnék el hozzájuk, az biztos. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem akarnak unokázni. Ez a séta is, meg hogy késő van 3kor, csak lerázás.

Nálunk mindenki megérti, hogy kb fix időpontban alszanak a gyerekek, vagy egyéb ok miatt X időpontban tudunk indulni. Valamennyire mi is rugalmasak vagyunk, de inkább hozzánk igazodnak.

2022. júl. 13. 14:35
 12/35 anonim ***** válasza:
14%
Bocs félreolvastam( ez van ha csak 2 órát alszik az ember) akkor is anyósnak mondtad,hogy akkor hány órára mennétek oda vagy csak elvartad,hogy tudja meddig alszanak a gyerekek? Nem kommunikáltatok jól.
2022. júl. 13. 14:37
 13/35 A kérdező kommentje:

1 gyerekkel én is könnyebben megoldottam, akkor jobban át tudtunk menni. Akkor volt hogy kimaradt a fiunknak az alvás vagy mint amit írtam elaludt a kocsiban, aztán mikor megálltunk felkelt és hisztizett.

Viszont most már nem vagyok hajlandó elcs.szni 3 gyerek napirendjét, csak mert anyósnak mindenre van ideje, csak hozzánk eljönni nem.

2022. júl. 13. 14:39
 14/35 anonim ***** válasza:
85%

10-es te normális vagy?

Beteg lehetsz, nem kicsit, hogy idejössz gyerekkel kapcsolatos kérdések alá "gyerekgyárosozni", látszik, fingod nincs semmiről.

Anyám 53 évesen 2 hetente átutazza vonattal a fél országot, hogy jöhessen, nem hogy kocsival meg fél év múlva, meg mert séta... Hagyjuk már!

2022. júl. 13. 14:41
 15/35 A kérdező kommentje:
A gyerekgyárosnak üzenem 2 gyereket szerettünk volna, nyilván az egyik ikret nem fogom örökbeadni. Nem hiszem, hogy a gyerekeim körül forog a világ, de azért az, hogy a saját nagymamája nem kíváncsi a gyerekre, az gáz.
2022. júl. 13. 14:43
 16/35 anonim ***** válasza:
9%
Ha egyik fél sem akar alkalmazkodni a másikhoz és egyik félnek sem fontos, hogy lássák egymást, akkor minek erőltetni a "szép, boldog családot"??? Abban igazad van, hogy TE nem akarod felrúgni a napirendeteket, viszont neked sincs jogod az ő idejét beosztani.
2022. júl. 13. 14:46
 17/35 A kérdező kommentje:

Milyen idejét beosztani?

Amikor korábban mentünk hozzájuk akkor mindig 11-től 18-18:30-ig ott voltunk (ők marasztaltak minket addig). Most ha meghívott 11-18 óráig, de ehelyett mi csak 15 órától 18-ig vagyunk ott, akkor mi a probléma?

2022. júl. 13. 14:50
 18/35 anonim ***** válasza:
70%
De nem válaszoltá, minek erőltetitek, ha láthatóan nem érdeklitek őket?
2022. júl. 13. 14:50
 19/35 anonim ***** válasza:
98%

Azért egy nagyszülőtől igenis gáz ez a viselkedés, lehet itt belemagyarázni, hogy nekik is a napirendjük meg ilyenek, de egy nagyszülő szerintem lesz@rja a napirendjét, csak az unokáknak jó legyen. Normális ember azt mondaná, hogy persze, ahogy a gyerekeknek jó. Nem beszélve arról, hogy hozzájuk kell házhoz menni ilyen melegben, rángatva a gyerekeket, mert ők nem méltóztatnak eljönni, 50 évesen kocsival...

Lehet magyarázni a bizonyítványt, de megvan a véleményem róluk.

2022. júl. 13. 14:51
 20/35 anonim ***** válasza:
16%
"Milyen idejét beosztani?" - hogy elvárod, hogy menjenek ők hozzátok. Ha nem akarnak, akkor nem akarnak, el kell fogadni.
2022. júl. 13. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!