Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Túl sokat kérek?Napi 8 órában...

Túl sokat kérek?Napi 8 órában elviselni a haldoklásom 2 millióért havonta 2-3 hónapig?

Figyelt kérdés
Egy ismerőstől kértem.Olyan a munkája elvileg,hogy tudna szünetet tartani.Nem kell fürdetni vagy ilyesmi,annyira nem vagyok rossz állapotban.Fiatal vagyok,pár éve lettem nagykorú.Nem rokon az illető,de számomra fontos lett.Kicsit olyan,mintha a halott szüleim helyett ő lenne a szülőm.Sok,amit kérek?Ti belemennétek?Ja,ő nem szeret engem,mert elcsesztem vagy nem tudom miért,de nem szeret,csak én őt.

2021. márc. 7. 17:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/89 anonim ***** válasza:
Miért kéne megbocsátani?
2021. márc. 10. 15:03
 82/89 anonim válasza:
Mi a bajod? Nem biztos, hogy lelkileg el tudnám viselni, hogy egy fiatal ember a szemem láttára kimúljon, nincs az a lóvé amiért bevállalnám... Csak akkor lehet róla szó, ha abban tudok közreműködni, ha a vége az, hogy felépülsz...., a 2 milla nem hiszem, hogy csak a semmittevésre vonatkozik...ahhoz tul sok.....na meg több hónapon át nem szeretnék horror filmet nézni vagy ilyen történeteket olvasni...egy kicsit sántít a dolog.....
2021. ápr. 13. 10:11
 83/89 A kérdező kommentje:

10:11

Horror filmet?

2021. ápr. 14. 22:35
 84/89 anonim ***** válasza:

82:

Az élet nem ér véget a halállal, egy igazán jó világ vár az emberekre, egy szenvedés nélküli tökéletes világ. Persze félelmetes átmenni, mert nem tapasztaltuk még, mi van ott.

2021. jún. 5. 22:55
 85/89 anonim ***** válasza:

Egy párhuzam: a születés. Kikerestem egy általam rég ismert kis írást erről:

Két magzat beszélget az anyja hasában :

- Mondd, te hiszel a születés utáni életben ?

- Persze. A születés után jön az élet. Talán azért vagyunk itt, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.

- Lárifári ! A születés után nincs semmi ! Onnan még senki nem tért vissza ! S különben is, hogy nézne ki ?

- Azt pontosan nem tudom, de úgy érzem, hogy ott mindenhol fények vannak... S talán a saját lábunkon fogunk járni, s a saját szánkkal eszünk.

- Ez már végképp ostobaság ! Járni nem lehet ! S még, hogy szájjal enni ?! Nevetséges ! Hát nem látod a köldökzsinórt ? S ha már itt tartunk, gondolkodj el egy picit : azért nem lehetséges a születés utáni élet, mert a köldökzsinór túl rövid .

- Igen, de szerintem valami biztosan lesz, épp csak máshogy, mint amit itt életnek nevezünk.

- Ostoba vagy. A születéssel az élet véget ér, és kész.

- Figyelj, nem tudom pontosan mi lesz, de majd a Mama segít nekünk...

- A Mama ? Te hiszel a Mamában ?

- Igen.

- Ne nevettesd ki magad ! Láttad már valahol ? Egyáltalán látta már valaki ?

- Nem, mert itt van körülöttünk. Benne élünk. S bizony, neki köszönhetjük, hogy vagyunk.

- Na, most már hagyjál békén ezzel az ostobasággal, jó ? Majd akkor hiszem a Mamát, ha látom.

- Látni nem tudod, de ha elcsendesedsz, akkor hallhatod az énekét, érezheted a szeretetét. Ha elcsendesedsz, érezni fogod a simogatását, érezni fogod óvó kezét .

másik változat: :)

Egy várandós hölgy méhében két kis magzat beszélget

- Te hiszel a születés utáni életben? - kérdezi az egyik.

- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Szerintem az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk ahhoz, ami vár bennünket - válaszolja a másik.

- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?

- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szánkkal fogunk enni.

- Hát ez ostobaság! - vág vissza a másik. Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal?! Ez nevetséges! Hiszen itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot... de mondok még valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert ez a köldökzsinór már most is túlságosan rövid!

- De, de... valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

- De hát még soha senki sem tért vissza a születés után! A születéssel az élet egyszerűen véget ér! Különben is, az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!

- Én nem tudom pontosan milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre megláthatjuk az édesanyánkat, és ő nagyon vigyáz majd ránk! - válaszolja reményteljesen.

- Az Anyát? Te hiszel az Anyában? Hol van?

- Hát... mindenütt, körülöttünk! Itt van mindenhol, mi benne vagyunk, és neki köszönhetően létezünk! Nélküle egyáltalán nem lennénk.

- Én ezt nem hiszem. Én soha, semmiféle anyát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is!

- Néha - mondja elmerengve a másik - amikor csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel nekünk, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! Tudod, én tényleg azt hiszem - teszi hozzá -, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!"

2021. jún. 5. 23:03
 86/89 anonim válasza:

Engem a saját családom is elkerül amióta halálos beteg vagyok. Könnyebb így mindenkinek , már nem is akarom hogy ők is hozzám hasonló traumát éljenek át , az végig tudja kísérni őket az egész életükön.

Nem veled van a baj , a normális lélek képtelen feldolgozni egy ilyen helyzetet.

2021. jún. 7. 21:08
 87/89 anonim ***** válasza:
86: Igen, ehhez erős és érett lélek kell.
2021. jún. 8. 12:16
 88/89 anonim ***** válasza:
Helló kérdező? Na mi van veled azóta?
2022. márc. 17. 23:39
 89/89 anonim ***** válasza:
Ha hosszútávú munkája van valakinek, akkor egy könnyen jött nagyobb összegért, ami egyszeri, vagy max pár hónapig folyamatos csak, nem éri meg feladni az állandó munkahelyet. Mit nem értesz ezen?
2022. máj. 7. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!