Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan utasítsam vissza a...

Hogyan utasítsam vissza a barátnőm keresztanya felkérését?

Figyelt kérdés
Egy nagyon kedves barátnőm pár hét múlva fog életet adni első gyerekének. Mostanában többször felhozta a keresztszülőséget és hogy gondolkoznak a férjével, hogy kiket kérjenek fel. Mindig is tudtam, hogy neki nagyon fontos ez, az egész családjában nagyon komolyan veszik ezt a szerepet és volt is olyan, akit eléggé elszidott, mert nem volt rendes keresztszülő. Alapból nem vallásosak, de a keresztelőt meg szokták tartani templomban. Na most visszagondolva ezzel már többször viccelődött a múltban is, hogy majd engem fog felkérni, de akkor még olyan távolinak tűnt ez a dolog hogy én csak legyintettem rá. Az az igazság, hogy engem egyáltalán nem érdekelnek a gyerekek, amikor a családban volt csecsemő, őt sem fogtam meg, nem vigyáztam rá, nem játszottam vele, egyszerűen nem érdekelnek a gyerekek. Hozzátartozik az is, hogy messze lakunk egymástól, évente csak 4-5x tudunk találkozni, én pedig nem akarok utazgatni, hogy jó keresztanya legyek, nem is vagyok megkeresztelve. Nagyon szeretem a barátnőm, 14 éve ismerem és azóta jóban vagyunk, de el sem tudom képzelni hogy én keresztanya legyek vagy hogy bárki gyerekével foglalkozzak. Ha valóban engem kérne fel, hogy tudnám ezt illedelmesen visszautasítani? Nem szeretném hogy megharagudjon…
tegnap 23:58
 1/2 Katona Dius ***** válasza:
100%
Arra tudsz hivatkozni, ami leírtál. Mondjuk egy "nem szeretem a gyerekeket, szóval köszi, de inkább nem" lehet nem a legdiplomatikusabb egy frissen szült anyukának, de azt simán mondhatod neki, hogy "figyi, tudom, hogy nektek ez fontos, hogy a keresztszülő jó és közeli kapcsolatban legyen a kicsivel, de mivel messze lakunk és ritkán találkozunk személyesen, lehet jobb lenne, ha valaki közelebbit választanál, ő jobban részese tudna lenni a pici életének".
ma 00:58
 2/2 anonim ***** válasza:
A meresztszülő amugy z ha vmi történne a szülőkkel akkor ő neveli fel. Általában rokonokat válaszanak erre.
ma 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!