Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Vajon legyen a babám keresztan...

Vajon legyen a babám keresztanyja ez a barátnőm? 24N

Figyelt kérdés

Az egyetemen ismerkedtünk meg, szobatársam volt 3 évet. Nagyon jól kijöttünk, mindenről órákat tudtunk beszélgetni, minden személyes problémát megosztottunk egymással.

Most nyáron végeztem az egyetemet, neki még van 2 éve.

Mikor kiderült, hogy babát várok és megmondtam neki, az volt az első kérése, hogy engedjem, hogy legyen a gyerek keresztanyja, én is beleegyeztem, a párom is.

Most 3 hónapos terhes vagyok, sajnos egy hónapja nem igazán tartom vele a kapcsolatot. Ha írok neki, röviden válaszol, ha felhívom, minden mondja, hogy keresi vagy az anyja, vagy a főnöke (dolgozik az egyetem mellett), leteszi, majd nem hív vissza.

Sokat gondolkodtam, hogy valóban megéri, hogy legyen ő a keresztanyja? Volt, hogy hívtam hozzám a születésnapomra a tavaly és a tavalyelőtt (100 km távolságra lakunk egymástól), nem jött el, mert mindig talált kifogást (túl messze van, a szüleivel kell menjen bútort rendelni aznap stb, pedig jogsija és kocsija is lenne). Én olyan keresztszülőt szeretnék, aki érdeklődik a gyermekem felől és törődik vele, legalább hetente felhív, hogy hogy van stb. Barátja nincs, nem is volt, bár ez nem számít.

A párom ebbe nem szól bele. A barátnőmön kívül még van két biztos keresztszülő: a párom testvére és férje, valamint egy másik pár, akik nem házasok.

Nem tudom, hogy alakul majd a helyzet pár hónap múlva. Nagyon jól egyeztünk az egyetemi évek alatt, megsérteni se szeretném, hogy azt mondjam, hogy nem akarom, hogy a gyermekem keresztanyja legyen. Egyszóval, nem tudom, hogy mit csináljak

2022. nov. 7. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Pontosan ezért szögeznem le, hogy barát-barátnőt nem választunk keresztszülőnek, csakis felelős, FELNŐTT közeli családtagot.
2022. nov. 7. 17:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem. De másik négy se kell, kettő pont elég.
2022. nov. 7. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Csakis családtag. Kettő keresztszülő lehet, a többi formailag tanú úgy is.
2022. nov. 7. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:
81%
Elég pofátlan dolog valakit olyan helyzetbe hozni, hogy ő maga kér meg, hogy hagy legyen a keresztanyja. Majd Te ha úgy döntesz hogy felkéred, akkor. Ez kb. olyan mintha azt mondanám a páromnak, hogy "kérd már meg a kezem, jó?" :D Ilyet nem illik kicsikarni a másikból.
2022. nov. 7. 17:51
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert ez valószínűleg olyan barátság, ami addig jó volt, amíg erőfeszítés nélkül is találkoztatok, de idővel ki fog kopni.
2022. nov. 7. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!