Ellenkező nemű barátom miért kérdezi hogy jól néz-e ki?

Mert kíváncsi rá, hogy tényleg jól néz-e ki, és tőled hitelesebb választ kap, mint a környezetében levő más emberektől (például esélyes, hogy a párja füllent, vagy rózsaszín ködben úszik).
Nem kell ennek olyan nagy feneket keríteni.

Felteszem, te sem tudod, mi a különbség a barátság és a hozzá hasonló szavak jelentése között...
Ha tudnád, ez nem is lenne kérdés.
Köszi mindenkinek!
De én akkor sem kérdeznék ilyet egy ellenkező nemű baráttól! Nehogy félreértse.
Nem tudom miért, de szerintem a kinézet az abszolút nem fontos barátságban.
Hogy jól néz e ki azt kérdezze a párjától vagy aki fel akar szedni. Lehet rosszul gondolom!?

Most elképzelem a helyzetet: megkérdezi ezt, Te némán nézel magad elé, nem szóltok egymáshoz a nap hátralevő részében, álmatlanul végigszenvedsz egy éjszakát, majd kiírsz egy kérdést?
Mert ha nem, érdekes lenne a többi részlet, hátha kiderül, mire gondolt.

"De én akkor sem kérdeznék ilyet egy ellenkező nemű baráttól! Nehogy félreértse."
Ilyen erővel akkor ne is találkozz vele, hisz valakinek az is félreérthető.

Visszacsatolást szeretett volna kérni. Nem is olyan egyszerű ám olyan embert találni, aki tapintatosan, de egyenesen megmondja a frankót. A párja úgyis csak azt mondaná, hogy "persze drágám, csodásan nézel ki!" - miközben lehet, hogy "csak" 10/7-re érétkeli az aktuális szettet, de nem akarja őt megbántani.
Ha kitesz egy képet az illető instára, és aláírja a kérdést, "szerintetek hogy festek?" - akkor jönnek a trollok és megmondóemberek, akik csak a sz@rtengert öntik a nyakadba akkor is, ha amúgy effektíve jól nézel ki.
Valószínű, hogy egy őszinte véleményt szeretett volna + megerősítést.
A szóhasználatból arra következtetek, Te vagy a fiú, ő a lány. Gondolom kicsípte magát az illető. A lányoknak azért fontos a külső megjelenés, nem véletlen, hogy sokat adnak erre. Magyarul van azért itt "befektetett meló". Márpedig a meló után jól esik az elismerés, főleg, ha az jól sikerült.

Amúgy jobban elolvasta az írásaidat, szerintem nincs is semmilyen ellenkező nemű barátod, csak itt unatkozol és bedobod a képzeletbeli helyzeteket, hogy megerősítést nyerhess magadnak, hogy milyen gonoszak romlottak ezek a mai nők.
Eszembe nem jutna így írni egy barátról:
"És persze gondolom van akiknek simán odaadja magát, de természetesen ha ráhajtanék, ő nem úgy gondolta..."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!