Szerintetek hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek nekem egy iphone 6-ot?
Szerencsére okosak a szüleid és nem vesznek neked iPhone-t. Legalább eggyel kevesebb tini r!banc kezében látok szifont nap, mint nap.
2013-ban voltam 14 éves. Nem vettek a szüleim nekem telefont (sőt, kisebb koromban nem is engedték), egyik ismerősünktől kaptam egy Nokia C2-01 telefont (megjegyzem azért, mert az illető iPhone-ra váltott. Ironikus, nem? :)). Ennek ősszel lesz 3 éve, azóta is a Nokiámat nyomkodom. Van hozzá mobilnetem, így bárhol tudnék akár facebookozni, de nem teszem. Helyette pl. gyakorikérdéseket nézek. Tudok a telefonomon még játszani, zenét hallgatni, fényképezni vele, filmet nézni (bár nem egy élvezet a kis képernyőn), illetve word dokumentomokat letölteni és így a buszon is tanulni. És láss csodát, még telefonálni, sőt továbbmegyek, sms-t is lehet vele küldeni. Hidd el, rengetegszer leszóltak amiatt, hogy miért nem veszek okostelefont. De nem érdekelt különösebben mások véleménye, mert amire használtam és használom a telóm, arra megfelel a mostani is. Gyakorlatilag szinte mindent meg tudok vele csinálni, amit egy okostelefonon is, legfeljebb körülményesebben. De legalább elég hetente (újabban már 2-3 naponta ahogy elhasználódik az akksi) tölteni. Ha leejtem, inkább a padlót féltem, hogy ne törjön be, nem a telefont.
Mindezzel azt akarom mondani, hogy 14 évesen neked a világon semmi szükséged felsőkategóriás telefonra, így tehát egy iPhone-ra (na nem mintha a hardvere miatt megérné az árát...). Nem azt mondom, hogy vegyél egy Nokiát (bár megjegyezném, hogy egy 30-40000Ft-os Lumia kielégítené a facebookos igényeidet, sőt még többre is jó), de nem kell neked drága telefon csak azért, hogy menő legyél, hogy mutathasd mindenkinek, hogy neked is a legújabb és legdrágább almád van.
Te gyűjtötted rá a pénzt... Ezt úgy írod, mintha valami áldozatos tett lenne félretenni a pénzt egy áhított dologra. Nem mondanám a szüleimet gazdagnak, de szegénynek sem, maradjunk az átlagosnál. Tehát ha akarnék, biztos ki tudnék könyörögni egy iPhone-t is akár (persze nem teszem). Egy ideje (talán az év elején) elhatároztam, hogy lecserélem a mostani telefonom egy okostelefonra (ezt sem azért, mert mások mondták, hanem mert egyrészt van rá lehetőségem, másrészt ki is használnék egy jobb és újabb telefont). Szüleimtől nem kapok rá pénzt, így két forrásból tudok gyűjteni rá: az egyik a külföldi rokonok, akiknek nem megterhelő pl. szülinapra adni pénzt. A másik a diákmunka, amit így a nyáron csinálok. Ha minden jól megy, már augusztus végén lesz 40-50K-m telefonra, amiből vehetnék iPhone 5s-t is akár (persze csak használtan). Ehelyett inkább kínai telefonokat nézek, Vernee Thor és Xiaomi Redmi 3 a két esélyes. Egyrészt nem szeretem az Apple termékeket (nem menőzés alapján választok telefont), másrészt fontos az ár-érték arány (meg érdekel a root, bl nyitás, custom rom stb.). Én sokat fotózok telefonnal (a 3 év alatt a mostanival is összegyűlt 3000 fénykép) és játszani is szoktam. Ezekhez ideálisabb lenne egy drágább eszköz, de nem telik rá. Viszont még mindig sokkal jobb érzés úgy venni és használni a telefont, ha egy része a kétkezi munkám után kapott fizetésből van és a másik része is rokonoktól, nem a szüleimtől (ők elég, ha fizetik a mobilnetet és raknak pénzt a kártyámra. Így valóban a sajátomnak érezhetem a telefonom és jobban megbecsülöm, vigyázok rá.
Mellesleg az iPhone semmi különlegest nem tud. Csak hat rád is az agymosás, ami szegény Steve Jobs halála után folyik az Apple-nél. Közel nulla innováció, de ki kell adni évente az új telefont minél nagyobb profittal. Lehet drága, mert úgyis megveszik, mert annyira "elit". Nincs a telefonban semmi különleges vagy egyedi. Amikor tényleg tudott különb lenni más telefonoktól, az a kezdetekben az első iPhone-nál volt.
Milyen LG telód van (pontos típus) és mi a gond vele?
Az, hogy az iPhone 5 megkapja az iOS 10-et, elsőre valóban úgy tűnhet, hogy tök jó fej az Apple, hogy a régebbi készülékükre is kiadja a legfrissebb főverziót. Kár, hogy a valóság nem ennyire tündérmese. Bár nekem nincs szifonom, olvasni lehet és hallom is több helyen, hogy egy régebbi iPhone lassabb a legfrissebb iOS-el, mint azzal, amivel kijött anno a futószalagról. A laikus(abb) usernek valóban úgy tűnik, hogy az Apple törődik a régebbi telefonjaival is, de ez is csak üzletpolitika és megtévesztés, ami a legfrissebb iPhone megvásárlására ösztönzi a felhasználót. Az én szememben sokkal szimpatikusabb az, amit a Google tesz a Nexus referenciakészülékeivel. A Google Store-ban való megjelenés után legalább 2 évig megkapják a legújabb Android főverziót a Nexus telefonok (a 2013-as Nexus 5 4.4-es Kitkat-el jött ki, de jelenleg a legújabb gyári Android Marshmallow dübörög rajta és jó eséllyel az idei Nougat-ot is megkapja), de biztonsági frissítéseket ennél jóval tovább is kapnak. Sokkal vonzóbb hozzáállás, hogy nem adják ki a főverziót egy olyan telefonra, ami a hardvere miatt már nem bírná el a legfrissebb főverziót, de biztonsági javításokat attól még készítenek hozzá. Ha valakinek pedig mindenáron a legfrissebb Android kell, annak ott az általad is említett Cyanogenmod és társai főzött romok (mire erre sor kerül, úgyis lejárt már a gari). A Samsung meg még az Apple-nél is profitorientáltabb cég, akinél ugyan van innováció, de pofátlanul túl vannak árazva a telefonjaik és a szoftveres támogatás is egy vicc.
Az iOS egyáltalán nem különleges, talán a Windows Phone-hoz lehetne hasonlítani, mert az is csak saját eszközökön fut. Steve Jobs jókor és jó helyen jött az iPhone-al és annak az oprendszerével. Azelőtt ugyanúgy sikeres volt a Nokia Symbian rendszere és a WP is sikeres lehetett volna, ha nem cseszi el a Microsoft.
Hát pedig erősen úgy írtad.
Nem attól lesz valaki r.banc, hogy iPhone-ja van 14-15 évesen és nem is attól lesz valaki "intelligensebb vagyok az átlagnál" srác/lány mert tízen néhány évesen, nemokos Nokiája van.
Eggyel kevesebb ri*anc- o nem lesz az-ha megis, akkor az
Bocsi, de ezt mashogy nem lehet ertelmezni, de legalabb probalod menteni a menthetot
15 eves vagyok, iphone 6s-t fogok kapni most, mert az android( nem, nem az olcsobb fajta) olyan ritka ****, hogy az leirhatatlan. de ez olyan, mintha azt mondanad, hogy minden lany akinek a derekig er a haja, az oromlany. Ugyan az;) egy valamit utalok, az altalanositast. Meg egyebbkent is, igaza van annak, aki azt irta, ettol nem lesz senki sem tobb illetve kevesebb. Egyszeruen egy dolgot jelent ha ajfonja van: MEGTEHETI. Ugyan az, mint kinek az xbox 360 kinek a one. One jelkepezi az ajfont. Sokkal jobban megeri( tapasztalatbol) a dragabbik fajtat megvenni;)
Ohm...kidolgozza a belet is, nem de? Honnan tudjatok? Lehet, hpgy egy ceg vezetoje havi ketmillioert. Lehet, hogy kozmunkas havi 40 ezerert. Es ez csak az egyik szulo.
Es mar megint az kibebaszott altalanositas...na ez szanalmas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!