Szerintetek hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek nekem egy iphone 6-ot?
17 éves IT bolond srácként napi szinten követem mind telefon, mind PC téren a legújabb feljesztéseket, szóval nagyjából van rálátásom ezekre a dolgokra. Ugyan nem a kérdés szerves része, de pár racionális érvet szeretnék felhozni, hogy miért, vagy éppen miért ne vásárolj Apple termékeket:
Először is balgaság lenne azt mondani, hogy csak a gazdag, sznob idiótáknak van e gyártótól eszközük. Csak tessék szétnézni amerikában, az ott élők nagy része nem Samuval vagy Sunyival esetleg LG-vel járkál, nem Levono meg Dell laptop van az ölükben/előttük az asztalon és nem Hüvely tab van a kezükben, hanem iPhone, iPad, meg MacBook, MacBook Air/Pro. És ennek oka van. Ha kicsit szemfüles az ember, ma is láthat még pár embert iPhone 5-tel neadjisten 4S-sel, ha kicsit számol az ember (lévén, hogy előbbi 2012-es, utóbbi egy évvel öregebb modell) azok a telefonok 4, illetve 5 évesek és még mindig azt a sebességet hozzák, amivel napi szinten lehet használni, míg az én kis S3 LTE-m, ami az 5 előtt jött ki kb fél évvel, már gyári androiddal használhatatlan, CyanogenMod-dal (custom android, kevesebb erőforrást igényel, nem megyek bele a részletekbe) éppen csak napi 4-5 alkalommal akarom kib*szni az éppen hozzám legközelebb eső ablakon (elnézést a vulgáris kifejezésért, de így tudtam legjobban szemléltetni, mit érzek). (Az már csak hab a tortán, hogy az egyik FirstPhone üzletbe betévedve egy beszélgetés során közölték velem, hogy örülhetek, mert az egyik legjobb szériát fogtam ki anno, mert a többi modell egy sem bíja eddig.) Mivel nem vagyunk gazdagok, illetve fontosabb a nyelvtanulás, nem tehetjük meg, hogy a csakád mind a négy tagja évente/kétévente cserélje a telefonját (ez körülbelül alsóhangon is (150.000/telefon) 600.000 Forint lenne, ami kétévente hónapra lebontva 25.000 forint). Ez az egyik dolog.
A másik pedig a szoftverezettség:
Az ősszel debütáló iOS 10-et még az iPhone 5 is megkapja meg lehet viszont nézni, hogy egy 4 éves telefonmodell, hol kapja meg androidos berkekben a legújabb verziót? A költői kérdésre, bár nem szokás válaszolni, mégis megteszem: Sehol!
Kicsit a mobil résztől elszakadva, multimédiás munkára a legizmosabb iMac-ek és a (legcombosabb) MacBook Pro a legprofesszionálisabb választás, ha valaki ilyen munkával keres pénzt, pár project után visszahozza az árát, de ez megint más kérdés. A Win, bár a legelterjedtebb, ez azzal jár, hogy a legveszélyesebb platform is és (mivel, millió féle hardware-re kell gyártani) sokszor elég instabil is, míg egy Mac-nél ez nem mondható el.
Verdikt:
Abban az esetben, ha az anyagiak engedik és fanatikusan utálod a szifont esetleg munkából adódóan droidra/WP-ra fejlesztesz, tesztelsz (bár a cégek általában biztosítanak hozzá eszközt) kutass a gyártók aktuális csúcsmodelljei között, a legnagyobb telesítményt azok fogják nyújtani, nem gond, ha évente/kétévente cseréled a telefont.
Ha alma fanatikus vagy és van rá pénzed, vedd a szifont, gazdagítsd a céget minden évben, úgysem megy mostanában nekik valami fényesen.
Ha gondolkodó ember vagy és van is pénzed, akkor a 3 évente megejtett iPhone csere racionális, az Apple egy-két év alatt úgysem tud olyan fejlesztéseket mutatni, ami kiforrot, vagy forradalmi lenne (ez tény, kicsit menj vissza az időben, kutass és megvilágosodsz, hidd el).
Ha szintén gondolkodó ember vagy és össze tudod szedni rá a pénzt, várd meg, míg kijön az aktuális csúcsmodell és lemegy az előző generációk ára és (akár használtan, de akkor körültekintéssel - neten van millió cikk, hogy mire figyelj olyankor) vásárolj terméket.
Kicsit hosszúra sikerült, de vannak benne érvek és kicsit az egész témát bocolgattam, fanatikusok (mindkét oldalról), kérlek, kíméljetek, senki nem kíváncsi az "Apple egy retek fos" meg "az iPhone-on kívül minden egy kalap sz*r" kommentekre, mert egyik sem igaz. Ki lehet állni egyik-másik termék mellett, de racionális indokkal és érvekkel. Nekem személy szerint a következő telefonom biztos, hogy iPhone lesz, ha már ki kell adni egy jó adag pénzt érte, ne csak másfél évig működjön rendesen (khm... Samsung).
Peace out!
Bevallom, nem olvastam teljesen végig, mert nincs sok időm. De!
1 külföldön azért járkálnak ájfónnak, mekkbúkkal stb. mert MEGTEHETIK. Mert van pénzük rá, mert nincs az a rekordnak számító 27%os áfa, van normális fizetésük.
2 Írtad hogy az S3ad akad. Nagyon. Ugyan ez elmondható a vele egykorú 4sről is. És val'szeg erre a sorsra fog jutni az 5is az ios 10 kijövetelével.
És ha már egy ios vs droid vita van kialakulóban [;)] akkor had sorakoztassak fel néhán érvet az android mellett
1 Megfizethető ár
2 egyre jobban törekednek az optimalizált rendszerre (még a samu is!) így az IOS legnagyobb előnye kezd elszállni.
3 Sokkal nyitottabb rendszer, könnyebb rá zenéket, filmeket stb. rakni, ha megunod a kezelőfelületet, bármikor megváltoztathatod stb.
4 sokkal változatosabb kínálat - sokkal könnyebben megtalálja az ember a magának való telefont
Köszönöm a válaszokat!! Utolsó előtti!! Nagyon jól megfogalmaztad!! Köszönöm.legalább vannak itt normális emberek :D
Utcsó: köszönöm.:)
Igazad van, de had kötekedjek egy kicsit (csak szőrszálhasogatásnak :D)
*megfizethetőBB ár, azért samsungéknál is megkérik a flagship-ek árát, de tény: olcsóbb, mint a szifon.
A kettes és négyes érv kicsit Windows vs Mac szagú, épp azért, mert változatos a kínálat, sokkal nehezebb az eszközre szabni a rendszert, a hármas ponttal teljes mértékben egyet értek, míg gyári droid volt a telón, utáltam a TouchWiz menüt, azóta is Go Launcher-t használok az első pont full igaz, nem elég, hogy sz*r a forint, még az ÁFA is rohadt magas, nem egy ismerősöm, akinek él kint rokon/barát/haver, Amerikában/Németországban stb... veteti meg a cuccokat, mert sokkal olcsóbb, meg azért külföldon a fizetések (arányaiban) sem ilyenek mint kis hazánkban. Vitának ezt nem mondanám, inkább intelligens eszmecsere, lévén nem vagyok sem Droid/Apple fan/gyűlölő (igen, tudom, azért ezt a telefont még tényleg néha kivágnám az ablakon, de, hát na... :D)
És lehet azért is húz a szívem egy kicsit az alma felé, mert még sosem volt Apple termékem, ergo nincs összehasonlítási alapom, csak mások véleményére tudok hagyatkozni, onnan meg kap hideget, meleget a cucc.
14 évesen neked nem kell még iPhone. Nekem Nokia okostelefonom van, és több, mint 2 éve megy szerviz nélkül. És fogalmam sincs milyen iskolába jársz, ahol lenéznek, mert nem iPhone-od van...
Általánosban engem soha nem néztek le, és mást sem, érdeklődtek más telefon után is.
Középiskolában sem néztek le, 33 emberből 1-2-nek van iPhone-ja, ők sem azok a típusú emberek, akik lenéznek.
Valószínűleg te élsz sz.r helyen, ahol vagyonokat kell kidobni az ablakon keresztül a szemeteszsákba, hogy "menci" legyél.
17/F
megis miert a kerdezot szidod? Tett o ellened? Azt hiszem nem;) Igen is a legtobb iskola olyan, mint az elet. Ha van penzed vagy valaki. (Csakhogyaterezdamitirtal: ) lehet, hogy te, a kis falusi kozepiskoladban az isten hata mogott nem az az erdekelt, hogy milyen telefonod van, de sok helyen igen.
Es ha ajfont szeretne? Ha megteheti? Te biztos lenezned "csak a menozesre kell neki" "most de menci lett ettol" "remelem nagylanynak erzi magat" "biztos egy fruska aki semmit sem tud az eletrol" vagy epp elhordod minden oromlanynak.
nem kotekedned kene vele, hanem segiteni. Ha nem tudsz jot mondani ne mondj semmit.
Legyen tovabbi szep napod:*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!