Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi van velem? Nem tudom mi ez.

Mi van velem? Nem tudom mi ez.

Figyelt kérdés

volt egy nagy lelkiismeret furdalásom de ez nem is számít nagyon most.

Most az a lényeg hogy valami nyomó érzés van a lelkemben olyan nem tudom nektek leírni nem tudom h ez lelkiismeret furdalás mert nem csináltam olyat vagy egyszerüen nem tudom!

szar érzés letörő bánatos fájó sirhatnékom van de nem tudom miért! valakinek van ilyen gondja?

vagy ha nincs is kérlek adjatok tanácsokat! (és lécci nem humor kategória)

2010. máj. 30. 22:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:

(:

oké csk még kicsit nehéz és ahogy látom egy csaj belemegy a játékába a gyereknek....olyan mintha magamat láttam volna csk má én undorodom attól a gyerektől!

2010. jún. 4. 13:10
 32/66 anonim ***** válasza:

magától a jellemtelen viselkedéstől kell tartsd magad, az a legfontosabb. te ne legyél olyan. :)

üdv

25/F

2010. jún. 4. 20:14
 33/66 A kérdező kommentje:

okéoké..

de hogy kezdjek hozzá..?

mert még mindig itt van a lelkemben és rámjön a sírás de akkor gyenge leszek és nehezebb visszajönni...

magányosnak érzem magam pedig vannak "legjobb barátaim" csak nem környéken laknak...

hogy kezdjek hozzááá..?

segíííts!!

2010. jún. 4. 21:09
 34/66 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy nagyon fiatal vagy, pedig ajánlanék egy könyvet, ami segíthetne, csak nem értenéd a szavak felét. :)

tehát maradok én.

Ha te nem csinálsz semmi rosszat, akkor nincs okod a sírásra, ha meglátsz mást "enyelegni", akkor ugyan miért jut saját magad eszedbe? s meg is történik egy nagy nevetésnek kellene követnie, hiszen annak kellene végigfutnia a fejeden, hogy "áhh, én is belementem egy ilyen baromságba, de soha többet nem fogok, mert nem akarok "ribanc" lenni, de hülye is voltam" és nevetés. :D

Valami ilyesminek kellene lezajlania, de ha te sírsz, akkor talán benned van a félelem, hogy te is olyanná válsz, vagy esetleg féltékenység. De mondtam döntsd el, mert ha te nem akarsz ilyen kis fiúk babája lenni, akkor ne légy, 1 döntés az egész, és ha megtetted, akkor nem tudsz az lenni soha, hiába is jönne elő belőled bármilyen kényszer, egyből eszedbe fog jutni, hogy te becsületes jó lány vagy. nem tagadom nehéz, de a mostani nők eléggé elkorcsosultak, még az én korosztályomban is, és idősebbeknél. Neked kell dönts, az első lépés ez. Milyen ember akarsz lenni nagy korodra? Jó, becsületes, megbízható, segítőkész, igazmondó, őszinte VAGY hazug, gonosz, rosszakaró, türelmetlen, irigy, önző? Tudod mik a jó emberi tulajdonságok, benne van a magyar értelmező kéziszótárban, ott meg tudod tanulni, mit jelentenek, és tudod is alkalmazni őket. Nyilvánvalóan nehéz lesz eleinte, de mint a többi dolog, egyszerűen hozzászoksz, és egy idő után reflexszerűen jól fogsz viselkedni, és nagyon pozitív személyiséged lesz. De az elején nagy a harc, nem tagadom, viszont ezt a harcot egyedül kell megvívjad. Tudod mi a 2 oldal, hát válassz!!! :)

Nem a ruhája, pénze, munkahelye, képességei teszik az embert, hanem a jelleme!!!

üdv

25/F

2010. jún. 5. 10:29
 35/66 A kérdező kommentje:
mikor leírtad ez a nevetőset akkor nevettem és amiket írsz olyan jól esik elolvasni és igazad van meg kell tennem az első lépést! de elfog mulni?
2010. jún. 5. 12:45
 36/66 A kérdező kommentje:
mármint ez a nyomó érzés de am nyugodtan mondhatod a könyv címét szeretek olvasni..( :
2010. jún. 5. 13:07
 37/66 anonim ***** válasza:

Az a bizonyos nyomó érzés, ha jól tudom, 2 okból jöhet elő.

Az egyik a lelkiismeret-furdalás, amit gondolom nem kell bemutassak, de azért néhány szót róla. Akkor érzi az ember, amikor valakivel szemben erkölcstelenül cselekszik, bántja, akár szavakkal, akár testileg, de ha rosszat tesz valaki ellen, úgy, hogy az nincs tudatában, akkor is előjön. tehát, ha nem cselekszünk helyesen, igazságosan, akkor érezhetjük nyomó hatását a szívünkön.

A második az pedig vágyakozás miatt jön elő. Olyankor amikor valamit nagyon nagyon akarunk, de nem lehet a mienk, vagy éppen valami a miénk, de félünk, hogy elveszítsük azt. Ilyenkor szoktuk még ezt a fajta nyomást érezni a mellkasunkon. Ez a ragaszkodás miatt van, az miatt, amikor nem képes valaki belátni azt, hogy "X" dolog nem lehet az övé, legyen az tárgy vagy ember.

Mind a ragaszkodás, mind a lelkiismeret-furdalás, azért jelenik meg bennünk, mert rosszak vagyunk, nem vagyunk megelégedve azzal, amik vagyunk, több kell, és megteszünk gonosz cselekedeteket, hogy beteljesítsük vágyainkat. Ha figyeled magadat, azon a módon ahogyan leírtam(rossz tulajdonságaidra, és teszel ellenük, mert tudod mik a jók), akkor egy idő után a jó viselkedés, a ragaszkodásmentesség, vágynélküliség(ami a szenvedést és gyűlölködést hozza) lesz a természetes, mint előtte a rossz. Ha valaki tud rossz lenni, akkor az tud jó is lenni ugyanúgy. S mivel ez szimpla egyszerű gyakorlás, mint bármi másnál, el fog múlni teljesen belőled a nyomó érzés, és fel fogja váltani a felüdült jó érzés, a boldogság érzete, mert belátod, hogy csak a negatív gondolataid miatt érezted magad "rosszul" eddig. Türelem, türelem, ehhez ez szükséges, és a türelem egy nagyon fontos emberi erény.

üdv

25/F

2010. jún. 5. 18:28
 38/66 A kérdező kommentje:

oooh istenem...akkor nem szabad negatív dolgokra gondolnom?

hmm...?

de am még nekem soha nem volt lelkiismeret furdalésom csk most...és utána mindenért..ha nem tanultam azért is..mindenért...

akkor nem szabad rosszra gondolnom.. ?

2010. jún. 5. 21:01
 39/66 anonim ***** válasza:

valószínűleg elő fognak jönni belőled a rossz gondolatok, hiszen még fiatal vagy, most önállósul a gondolkodásmódod.

én azt mondom, mivel tudod mi a rossz, hogy amikor észreveszed magadon, hogy rosszakon jár az eszed, fegyelmezd magad, és gondold végig, hogy az miért rossz amire gondolsz, ezáltal be is tudod fejezni. azért kell a gondoltaidat figyelned, mert ha nem figyeled akkor szavaiddá válnak, azok pedig cselekedeteiddé, az pedig a személyiséged lesz. ne tégy olyat, ami lelkiismeret-furdalás von maga után. :) ennyi a lényeg. csak fegyelmezd magad, semmi több, s mondom egy idő után a rossz gondolatok helyett, a jók fognak megjelenni automatikusan, és már figyelned sem kell majd rá. :)

üdv

25/F

2010. jún. 6. 10:31
 40/66 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen nagyon sokat segítettél nekem....

de még most sem tudom h hogy tegyem mg az első lépést!!! (?)

2010. jún. 6. 19:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!