Valami baj van velem, hogy én annyira nem élvezem a gimis osztálytalálkozókat?
Egyszerűen nem imádom és nem várom előtte már számolva vissza a napokat, mint más. Inkább csak kötelességből elmegyek, megmutatom magam, de nem élvezem.
Nem szeretek olyanokkal bájcsevegni sok év távlatából, akikkel akkoriban sem voltunk puszipajtások. Képmutatásnak érzem, mikor akkor sem voltunk valami jóban és azóta se kerestünk egymást. De akkor azon az egy estén úgy csinálunk, mintha világ életünkben a legjobb haverok lettünk volna.
Akikkel persze akkoriban jóban voltam, velük most is tartom a kapcsolatot és összejárunk. Nem kell ahhoz ilyen protokolláris összejöveteleket szervezni.
Van még valaki aki hasonlóan van ezzel? Vagy tényleg velem van a baj hogy ilyen gondolataim vannak?
A "protokolláris" összejöveteleknek nem az a céljuk, hogy kötelességszerűen mindenkivel beszélgessünk. Egyszerűen csak lehetőséget teremt arra, hogy akik kevéssé veszik a fáradságot az egymással való találkozásra, azok is láthassák egymást. Aztán csak beszélgetnek valakivel.
A csökkenő érdeklődés oka, hogy elkezdünk nem kíváncsiak lenni egymásra. Ha megfigyeled, a szomszédaiddal is így van. Menj el a találkozókra, beszélgess azokkal, akikkel szívesen vagy együtt, minél többjüket kérdezd meg, hogy alakul az életük, aki kelletlen, nyugodtan hagyd ott.
A magunkét én szoktam szervezni, elég szigorú vagyok e tekintetben, mindig vannak húzódozók, de utána még senkitől sem hallottam, hogy kár volt eljönnie.
"akik kevéssé veszik a fáradságot az egymással való találkozásra, azok is láthassák egymást."
Nem hiszem, hogy ez csak fáradtság kérdése. Abból a szempontból részben igen, hogy nem veszem a fáradtságot, hogy beutazzam az országot, mindenkit egyenként felkeresve. Sőt nem csak az országot, hanem a világot Ausztráliától Svédországig. Ez nem csak fáradtság, hanem a lehetőség hiánya is. Ha azt csinálhatnám, amit akarnék (időben, anyagilag) és nem lenne éppen jobb dolgom akkor lehet, hogy megtenném.
"A csökkenő érdeklődés oka, hogy elkezdünk nem kíváncsiak lenni egymásra."
Ez nem feltétlenül igaz. Mert vannak barátaim, akikre mindig kíváncsi vagyok, míg vannak olyan volt osztálytársaim, akikkel négy évig minden nap találkoztam, de még csak azt sem voltak képesek megkérdezni a négy év alatt, hogy hogy vagyok. Rájuk valahogy én is kevésbé vagyok kíváncsi. És nem szívesen jópofiznék velük csak az esemény kedvéért. Ha próbálok is velük beszélgetni, nekem is erőltetett és rajtuk is látom, hogy a musojuk mögött alig várják, hogy mennyek már a francba. Szerintem ez nem jó senkinek.
"Menj el a találkozókra, beszélgess azokkal, akikkel szívesen vagy együtt, minél többjüket kérdezd meg, hogy alakul az életük, aki kelletlen, nyugodtan hagyd ott."
Már megtettem. Megvolt a találkozó. Eddig az összesen ott voltam. A legutóbbin is ott voltam, megmutattam magam, de nem voltam ott hajnalig. Amint lehetett leléptem.
Akikkel szívesen beszélek, nekik tudom, hogy hogy alakult az életük, mert tartjuk a kapcsolatot közös találkozók nélkül is. Akikkel pedig nem tartjuk, ők a fenti kategória, amiről már írtam. Ők sem igazán az én társaságomra vágynak és én se az övékre. Meg maximum az időjárásról tudunk beszélgetni, más közös témánk nincs. Ugyanis nekünk a találkozók úgy szoktak zajlani, hogy névsor szerint mindenki elmondja pár mondatban, hogy mi is történt vele az elmúlt években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!