Tényleg önző dög lennék ezért?
Mit nevezünk reálisnak? Piaci szempontból reálisat vagy emberi szempontból reálisat?
Emberileg nem sok! Ennyi fizetés tényleg járna egy embernek!
Tisztán üzleti szempontból vizsgálva viszont igenis soknak számít!
Anyám testvére kőműves egy építőipari Zrt.-nél! Több száz főt foglalkoztató cég.
Jó szakembernek számít, több évtizedes gyakorlattal. És ő kap legjobb esetben 150 ezret! És az tényleg kemény fizikai munka, sokszor a tűző napon. A gipszkarton szerelés (tudjátok egyáltalán az mi?) fele annyira se megerőltető munka és soha nem dolgoznak szabadban!
23.
Az lehet, de jó nm pénz van benne, gondolom a férje nem jár rosszul, nem tesz kevesebbet a zsebébe.
A ferjed a szakember, vallalkozo, igy talan neked nem kellene beleszolnod ebbe.
A ferjed becsuletesen fizeti a munkasait, mivel a szezonban sokkal tobbet dolgoznak, igy a bevetel is novekszik, amibol a dolgozoknak is jar, hiszen kik termelik meg azt a penzt, ami bejon, amibol a ferjednek is jovedelme van pl.
...valoban tunhetsz onzonek, irigynek, talan probald meg azt a munkat vegezni napi 10 oraban, s ezutan tudsz velemenyt alkotni a m.berrol.
Ha ez nettó összeg, akkor valóban jóval több, mint amennyit máshol fizetnek ilyen munkáért. Ha nincs gazdasági oka annak, hogy a férjed ennyit fizet nekik (pl. kevesebbért nem találna embert, kiemelkedően jó szakemberek, stb.) akkor nekem sem tetszene. Azt a pénzt, amit a szükséges fölött kifizet nekik a családjától veszi el. Teljesen természetes, hogy az ember ha nem is beleszól, de megbeszéli a házastársával az anyagi dolgokat is. Nekem is van beleszólásom abba, hogy a férjem milyen munkát mennyiért vállal el, és neki is abba, hogy én mit és mennyiért dolgozok. Végülis mindketten a közös családért hajtunk.
Az egészen más lapra tartozik, hogy emberileg nem sajnálom tőlük, sőt.
Kérdezték már többen, hogy én dolgozom-e és mennyiért.
Igen, dolgozok. Egy virágboltom van. Változó a forgalma, de mondjuk havi átlagban olyan 150 ezret keresek vele.
Az összegek pedig nettók!
Egyébként azért merült fel bennem ez az ötlet, hogy csökkentse a fizetésüket mert múltkor volt nálunk egy kis kerti party. Csupa építőipari kisvállalkozó és a családjaik voltak ott. Volt egy ács vállalkozó, festő vállalkozó, vakolós vállalkozó, egy térburkolós vállalkozó és egy szigetelő vállalkozó. Aztán felkerült a fizetés téma és kiderült, hogy ilyen átlag 200-220 ezres fizetések vannak ezeknél a vállakózóknál és azt mondják, hogy már ez is jónak számít így az építőiparban. A legtöbb helyen 150 alatt keresnek hasonló munkakörökben. Sőt az sem ritka, hogy 100 alatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!