Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg önző dög lennék ezért?

Tényleg önző dög lennék ezért?

Figyelt kérdés
A férjem mondta ezt rám miután arról volt szó, hogy szerintem túl sokat fizet a munkásainak és mondtam neki, hogy csökkentenie kellene a fizetésüket. De szerintem tényleg irreálisan sokat keresnek!
2013. júl. 6. 16:42
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
86%
De miért sok, a vállalkozó párja belekalkulálja az árba. Gondolom megbIzható brigád, akikre mindig lehet számItani. Persze van olcsóbb, kevésbé szépen dolgozik, piás, megbIzhatatlan. Aki jól dolgozik, nem iszik kevesebb pénznél esetleg gondol egyet és kimegy külföldre, ahol simán megkeresheti ezt a pénzt.Nem ők vannak túl fizetve, hanem mások alul.
2013. júl. 6. 17:12
 22/35 anonim válasza:
58%
Szerintem se sok, inkább az a gáz, hogy ebben a remek országban mások keresnek jóval kevesebbet, mint amit egyébként kellene. Élő példa: Németország. Ott egy mérnök mondjuk keres havonta 2-3000 eurot, idehaza meg kap 180 000-et?? A férjed szerintem egy korrekt főnök európai viszonylatban, magyarban meg irigykedni lehet rá, hogy ő-ellentétben más vállalkozókkal, akik simán felvetetik a gyerekkel az ingyen!!!tankönyvet, meg szoctámot-tisztességes, korrekt ember.
2013. júl. 6. 17:24
 23/35 anonim válasza:
56%

Mit nevezünk reálisnak? Piaci szempontból reálisat vagy emberi szempontból reálisat?

Emberileg nem sok! Ennyi fizetés tényleg járna egy embernek!

Tisztán üzleti szempontból vizsgálva viszont igenis soknak számít!

Anyám testvére kőműves egy építőipari Zrt.-nél! Több száz főt foglalkoztató cég.

Jó szakembernek számít, több évtizedes gyakorlattal. És ő kap legjobb esetben 150 ezret! És az tényleg kemény fizikai munka, sokszor a tűző napon. A gipszkarton szerelés (tudjátok egyáltalán az mi?) fele annyira se megerőltető munka és soha nem dolgoznak szabadban!

2013. júl. 6. 17:36
 24/35 anonim ***** válasza:
16%

23.

Az lehet, de jó nm pénz van benne, gondolom a férje nem jár rosszul, nem tesz kevesebbet a zsebébe.

2013. júl. 6. 17:42
 25/35 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem nem ők vannak túl fizetve hanem mások alul fizetve. Ez egy becsületes fizetés amit a férjed ad nekik, meg lehet belőle élni. A 80 ezer az ami nem becsületes, mert semmire nem elég. Úgyhogy az irreálisan sokat egy kicsit túlzás. Gondolom a férjed nagyon jó pénzért vállalja a munkát ha ennyit ki tud nekik fizetni és nektek is marad. Tudom jól hogy mennek ezek a dolgok, a férjem is így van. Jól fizet a melósnak, de nekünk azért jóval több marad.
2013. júl. 6. 17:42
 26/35 anonim ***** válasza:
69%

A ferjed a szakember, vallalkozo, igy talan neked nem kellene beleszolnod ebbe.

A ferjed becsuletesen fizeti a munkasait, mivel a szezonban sokkal tobbet dolgoznak, igy a bevetel is novekszik, amibol a dolgozoknak is jar, hiszen kik termelik meg azt a penzt, ami bejon, amibol a ferjednek is jovedelme van pl.

...valoban tunhetsz onzonek, irigynek, talan probald meg azt a munkat vegezni napi 10 oraban, s ezutan tudsz velemenyt alkotni a m.berrol.

2013. júl. 6. 17:45
 27/35 anonim ***** válasza:
36%
Ne haragudj, nem megbántani akarlak, de milyen jogon szólsz bele abba, hogy a férjed a munkásainak mekkora fizetést ad? Esetleg tudsz valamit, ami azt bizonyítja, hogy nem érdemlik meg a pénzt? A férjed ki.b@s.zott korrekt. És igen, önző dög vagy. Te mennyit fizetnél nekik?
2013. júl. 6. 18:19
 28/35 anonim ***** válasza:
65%

Ha ez nettó összeg, akkor valóban jóval több, mint amennyit máshol fizetnek ilyen munkáért. Ha nincs gazdasági oka annak, hogy a férjed ennyit fizet nekik (pl. kevesebbért nem találna embert, kiemelkedően jó szakemberek, stb.) akkor nekem sem tetszene. Azt a pénzt, amit a szükséges fölött kifizet nekik a családjától veszi el. Teljesen természetes, hogy az ember ha nem is beleszól, de megbeszéli a házastársával az anyagi dolgokat is. Nekem is van beleszólásom abba, hogy a férjem milyen munkát mennyiért vállal el, és neki is abba, hogy én mit és mennyiért dolgozok. Végülis mindketten a közös családért hajtunk.

Az egészen más lapra tartozik, hogy emberileg nem sajnálom tőlük, sőt.

2013. júl. 6. 18:30
 29/35 A kérdező kommentje:

Kérdezték már többen, hogy én dolgozom-e és mennyiért.

Igen, dolgozok. Egy virágboltom van. Változó a forgalma, de mondjuk havi átlagban olyan 150 ezret keresek vele.

Az összegek pedig nettók!

Egyébként azért merült fel bennem ez az ötlet, hogy csökkentse a fizetésüket mert múltkor volt nálunk egy kis kerti party. Csupa építőipari kisvállalkozó és a családjaik voltak ott. Volt egy ács vállalkozó, festő vállalkozó, vakolós vállalkozó, egy térburkolós vállalkozó és egy szigetelő vállalkozó. Aztán felkerült a fizetés téma és kiderült, hogy ilyen átlag 200-220 ezres fizetések vannak ezeknél a vállakózóknál és azt mondják, hogy már ez is jónak számít így az építőiparban. A legtöbb helyen 150 alatt keresnek hasonló munkakörökben. Sőt az sem ritka, hogy 100 alatt!

2013. júl. 6. 18:44
 30/35 anonim válasza:
58%
DE neked származik valami hátrányod abból, hogy nekik ennyi a fizetésük?
2013. júl. 6. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!