Miért olyan nagy baj, hogy nem szoktam sírni? Ezért lennék érzéketlen?
Az utóbbi pár hónapban elveszítettem egy közeli rokont és egy jó barátomat de ha akartam volna se tudtam volna sírni a temetésen. Mindenki könnyezett én meg csak álltam utána meg szövegeltek főleg az öregek. Én nem tudok, nem is tudom mikor sírtam utoljára. Valamikor gyerekkoromban de igazából nem is hiányzik. Máshogy leadom a feszültséget. Miért olyan nehéz elhinni?
25/F
Nekem nem nehéz elhinni, pont ma jutott eszembe, hogy szerintem több éve nem sírtam.
Van ilyen, ez még nem érzéketlenség. Mindenkin máshogy jön ki a szomorúság, gyász.
27/N
Ki az aki nehezen hiszi el neked?
Mindenki másképp reagál a dolgokra, a sírástól meg nem lesz se jobb, se rosszabb valaki.
Ha szakember mondta, akkor azért baj, mert lehet, hogy apatikus (depressziós) vagy. Aki bánatos, tud sírni, átérezni a veszteséget, az mentálisan és közérzetileg jobban van, mint aki le van nyomva az apátiába.
Szóval inkább csak figyelemfelhívó tünet ez, amiért érdemes utánanézni, hogy nem vagy-e beteg, lelkileg fásult. Aki már fásult, az nem érzi, hogy rosszul van, pedig rosszabbul van, mint aki sír, fáj, bánatos, sebzett.
Tudod, a mentősök is ahhoz sietnek oda először, aki csöndben van, nem ahhoz, aki kiabál. Ezt biztos hallottad már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!