A párom elhanyagolva érzi magát. Ezért tényleg csak én lennék a hibás?
Aha, és abba nem gondol bele, hogy ketten csináltátok a gyereket?? Hogy neki is foglalkoznia kellene vele? És hogy te egész nap a 2 éves lányod igényeit elégíted ki? Nem könnyű az sem!! Ő próbálta már? Vagy úgy gondolja, hogy ő is a "gyereked" és gondoskodjál róla?? Magadat háttérbe szorítva?
Hát remek. Ő fáradt, mert 8 órát dolgozik, utána pihen, aztán még te nem ugrálod körbe őt terhesen??? Fel kellene nőnie végre!
Nálunk a férjem nem ennyire önző, de ami bevált, hogy havonta kettesben megszökünk a szomszéd városba, mozi, étterem, vásárlás, séta, ami belefér fél napba, amíg valaki vállalja a két gyereket. Pár óra is feltölt!
ÉS ha a nő reggel felkel, hogy előkészítse kaját pasinak esetleg...aztán talpon van, félszemmel nézve a gyereket, mondd meg, hogy ne fáradjon el este 10 re....
tegyük fel alszik a gyerek napközben pár órát, akkor ő is aludjon? hogyan? És ha továbbalszik, közben meg a gyerek csinál vmit magával?
Ki tudja, hol laknak, lehet falun, és a nőnek van dolga a kertben.
Főznie is kell. ( nem mindenki félorás tésztákat főz.)
Érdekes modon, anuykám barátja hazajön, és ne pihen semmit, van h utána még kimegy kertbe csinálni ezt-azt, pedig 6- tól du 5 ig melózik. ( nem irodában ücsörög...)
Este mennek be együtt tvzni.
Köszönöm a válaszokat!
A napirendem megváltoztatásán már én is gondolkoztam, de nem jutottam sokra.
Reggel 5 körül kelek, elkészítem a reggelit, kávét, a bennti ételét összecsomagolom, a páromat fél 6-kor keltem, kb 6-ra felkel. Én kimegyek locsolni a kertbe, az kb 1 óra, a párom addigra összekészül (ilyenkor nem szereti ha ott vagyok, mert elég lassan ébred fel és sokszor csak bambul fél órát maga elé). 7 körül indul dolgozni (8-ra jár, irodai munka), addigra a kicsi is ébredezik, nekem onnantól reggeli, ebéd felkészítése... 10 körül átmegyünk a nagymamámhoz, viszem neki az ebédet, nála is locsolás, illetve a normál házimunkák, ott ebédelünk, utána legkésőbb 1-re hazamegyünk, a kicsi megy aludni, én csinálom a maradék házimunkát. 3 körül ébred a picúr, kimegyünk a kertbe játszani, uzsonnázunk, esetleg sétálunk egyet. 5 körül bemegyünk a kicsi játszik a szobájában én, ha még van munkám azt csinálom vagy tanulok. A párom 6 körül ér haza, utána vacsora, 7-kor fürdetek, altatok, legkésőbb 8-ra a kicsi már alszik is. 8-tól lehetnénk kettesben, de akkor a párom még pihen... Én elfoglalom valamivel magam és próbálom kihúzni ébren addig, hogy tudjunk kettesben lenni.
Amíg nem volt gyerek, annyival volt másabb, hogy én este fél 10-kor értem haza a munkából, tehát addigra ő kipihente magát én meg még nem eresztettem le teljesen, most viszont már leragadnak addigra a szemeim.
Hétvégén jobb a helyzet. Szombatonként szoktam bevásárolna a szüleimmel, mert nekik van autójuk, így akkor veszem meg a "cipelős" dolgokat, akkor a párom sokáig alhat. Utána a kicsivel nagyjából ugyanaz a menetrend, mint hétköznap, csak akkor a párom is velünk játszik vagy elmegy vele sétálni. Szombat esténkén gyakran átjönnek a párom barátai, velük beszélget, sörözik. A vasárnap a miénk, illetve azon munkáké, amit most nem tudok egyedül megcsinálni.
Nincs igaza a férjednek, a pihenőidejét veled kéne töltenie és utána mehetnétek aludni.
Én tutira tüntetőleg odaülnék mellé, amíg gépezik, hogy észrevegye: te rendelkezésére állnál de ő mással folglalkozik.
Amúgy meg igenis rohadtul el lehet fáradni egy kétévessel otthon, kb pont ugyanannyira, mint egy 8 órás irodai munkában, úgyhogy a kérdezőék esetében fifty-fifty. SŐT! A kérdező ébreszti a férjét, aki a leírtak apaján egy hatalmas csecsemő, aki férfi létére egy órán keresztül készülődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!