Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom elhanyagolva érzi...

A párom elhanyagolva érzi magát. Ezért tényleg csak én lennék a hibás?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves lányunk és hamarosan érkezik a tesó is. A férjem tegnap egy vita során a fejemhez vágta, hogy elhanyagolom és igazán változtathatnék már. Hiányolja a kettesben töltött időt, pedig most többet tudunk/tudnánk kettesben lenni, mint a gyerek születése előtt. Nem tudom mit tehetnék. A párom reggeltől délutánig dolgozik, majd hazajön és pihen (alszik, számítógépezik, olvas). Mire kipiheni magát, addigra este 10 lesz én pedig hulla fáradtan másra sem vágyom mint hogy alhassak. Már kértem, hogy kicsit fogja rövidebbre a pihenését és akkor talán többet tudunk kettesben lenni, de akkor meg ő a mogorva, mert az egész napos munka után nem hagyom, hogy kipihenje magát.
2012. aug. 8. 06:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
A férjed nagyon önző. Ne gépezéssel töltse az időt, hanem veled. Vagy mondd neki, hogy te este már pihenni akarsz, és délután legyen veled, veletek, és gépezzen este, te meg tudsz pihenni ezalatt. Vagy ne legyen mindennap gépezés, heti 2-3x hagyja ki,és akkor neki is több ideje marad értelmes dolgokra, mint pl a családja. Szervezze át a napját, hogyan várja már el, hogy te este 10után frissen fitten foglalkozz vele, mikor ott a kisgyerek, a másik meg a pocidban?? Ne legyen már ennyire önző!
2012. aug. 8. 06:58
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Aha, és abba nem gondol bele, hogy ketten csináltátok a gyereket?? Hogy neki is foglalkoznia kellene vele? És hogy te egész nap a 2 éves lányod igényeit elégíted ki? Nem könnyű az sem!! Ő próbálta már? Vagy úgy gondolja, hogy ő is a "gyereked" és gondoskodjál róla?? Magadat háttérbe szorítva?

Hát remek. Ő fáradt, mert 8 órát dolgozik, utána pihen, aztán még te nem ugrálod körbe őt terhesen??? Fel kellene nőnie végre!

Nálunk a férjem nem ennyire önző, de ami bevált, hogy havonta kettesben megszökünk a szomszéd városba, mozi, étterem, vásárlás, séta, ami belefér fél napba, amíg valaki vállalja a két gyereket. Pár óra is feltölt!

2012. aug. 8. 07:19
 3/11 anonim ***** válasza:
32%
Ha jól osztanád be az idődet,akkor nem lennél este 10-kor hullafáradt! Otthon vagy egész nap,van időd a házimunkát napközben elvégezni. A fiad hagyd egyedül játszani,nem kell vele állandóan foglalkozni. Elég,ha néha ránézel. Akkor este már lesz időtök beszélgetni is egymással.
2012. aug. 8. 07:25
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
Le lehet pontozni az utolsó, de szerintem ro*adtul igaza van. Az, hogy otthon van valaki a 2 éves gyerekkel, nem egyenlő a munkával. Igen, van házimunka, de nem hiszem, hogy minden nap le lenne fertőtlenítve a lakás az utolsó ablakpárkányig, nem hiszem, hogy minden nap más főtt étel lenne az asztalon, amit az asszonyka főzött aznap, nem hiszem, hogy teknőben mosná a szennyest és nem mosógépben, stb. Szóval a gyesen lévő anyukáknak nagy gyakorlatuk van abban, hogy hogy adják elő, hogy mennyit "dolgoznak", ehhez képest nem szakadnak meg. A férfi meg nem tudom, hogy mit dolgozik, de ha reggeltől délutánig lehúzza a melót, akkor lehet, hogy tényleg fáradt (főleg ha mondjuk tetőt ácsolt 43 fokban), és egy kis kikapcsolódásra vágyna, nem arra kíváncsi, hogy Rozika hányszor f*sott és hányszor hányt. Illetve kíváncsi, csak nem azonnal és ömlesztve. Teljesen meg tudom érteni, ha lepihenne kicsit és utána akarna csak az "otthoni teendőkkel" foglalkozni.
2012. aug. 8. 08:37
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

ÉS ha a nő reggel felkel, hogy előkészítse kaját pasinak esetleg...aztán talpon van, félszemmel nézve a gyereket, mondd meg, hogy ne fáradjon el este 10 re....

tegyük fel alszik a gyerek napközben pár órát, akkor ő is aludjon? hogyan? És ha továbbalszik, közben meg a gyerek csinál vmit magával?

Ki tudja, hol laknak, lehet falun, és a nőnek van dolga a kertben.

Főznie is kell. ( nem mindenki félorás tésztákat főz.)

Érdekes modon, anuykám barátja hazajön, és ne pihen semmit, van h utána még kimegy kertbe csinálni ezt-azt, pedig 6- tól du 5 ig melózik. ( nem irodában ücsörög...)

Este mennek be együtt tvzni.

2012. aug. 8. 09:05
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A napirendem megváltoztatásán már én is gondolkoztam, de nem jutottam sokra.

Reggel 5 körül kelek, elkészítem a reggelit, kávét, a bennti ételét összecsomagolom, a páromat fél 6-kor keltem, kb 6-ra felkel. Én kimegyek locsolni a kertbe, az kb 1 óra, a párom addigra összekészül (ilyenkor nem szereti ha ott vagyok, mert elég lassan ébred fel és sokszor csak bambul fél órát maga elé). 7 körül indul dolgozni (8-ra jár, irodai munka), addigra a kicsi is ébredezik, nekem onnantól reggeli, ebéd felkészítése... 10 körül átmegyünk a nagymamámhoz, viszem neki az ebédet, nála is locsolás, illetve a normál házimunkák, ott ebédelünk, utána legkésőbb 1-re hazamegyünk, a kicsi megy aludni, én csinálom a maradék házimunkát. 3 körül ébred a picúr, kimegyünk a kertbe játszani, uzsonnázunk, esetleg sétálunk egyet. 5 körül bemegyünk a kicsi játszik a szobájában én, ha még van munkám azt csinálom vagy tanulok. A párom 6 körül ér haza, utána vacsora, 7-kor fürdetek, altatok, legkésőbb 8-ra a kicsi már alszik is. 8-tól lehetnénk kettesben, de akkor a párom még pihen... Én elfoglalom valamivel magam és próbálom kihúzni ébren addig, hogy tudjunk kettesben lenni.

Amíg nem volt gyerek, annyival volt másabb, hogy én este fél 10-kor értem haza a munkából, tehát addigra ő kipihente magát én meg még nem eresztettem le teljesen, most viszont már leragadnak addigra a szemeim.

Hétvégén jobb a helyzet. Szombatonként szoktam bevásárolna a szüleimmel, mert nekik van autójuk, így akkor veszem meg a "cipelős" dolgokat, akkor a párom sokáig alhat. Utána a kicsivel nagyjából ugyanaz a menetrend, mint hétköznap, csak akkor a párom is velünk játszik vagy elmegy vele sétálni. Szombat esténkén gyakran átjönnek a párom barátai, velük beszélget, sörözik. A vasárnap a miénk, illetve azon munkáké, amit most nem tudok egyedül megcsinálni.

2012. aug. 8. 09:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Az egészben az a rossz, hogy eddig abban a hitben voltam, hogy minden nagyjából jól működik, erre tegnap megkaptam, hogy mikor változtatok végre.
2012. aug. 8. 09:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Neki kellene változtatnia..Ne mondja már,hogy ha haza megy,akkor annyira fáradt minden nap,hogy ne tudna veled is foglalkozni...
2012. aug. 8. 11:12
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
na, most megkaptad, hogy bírsz fáradt lenni este 10-re...remélem, ezeknek, akik ezt írták, soha nem lesz gyerekük, mert arra sem volt képes figyelni az illető, lányról van szó!! nem fia van a kérdezőnek! A két éves meg tök veszélyes kor, mindenre felmászik, egész nap megy a "mi ez", lépni nem lehet tőle. Ja, apám is azt mondta, hogy a gyerekkel minek foglalkozni. Nem is foglalkozott velem. Én is kb. 4 havonta töltök vele 1-2 órát.
2012. aug. 8. 11:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Nincs igaza a férjednek, a pihenőidejét veled kéne töltenie és utána mehetnétek aludni.

Én tutira tüntetőleg odaülnék mellé, amíg gépezik, hogy észrevegye: te rendelkezésére állnál de ő mással folglalkozik.

Amúgy meg igenis rohadtul el lehet fáradni egy kétévessel otthon, kb pont ugyanannyira, mint egy 8 órás irodai munkában, úgyhogy a kérdezőék esetében fifty-fifty. SŐT! A kérdező ébreszti a férjét, aki a leírtak apaján egy hatalmas csecsemő, aki férfi létére egy órán keresztül készülődik...

2012. aug. 8. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!