Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért én vagyok a hibás?

Miért én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok,gimnáziumba járok,kitűnő tanuló vagyok,jövőre fogok érettségizni.

elkezdem a legelején : kb.még öt évvel ezelőtt nagyon jól éltünk,szüleim vállalkozók,de a gazdasági válsággal együtt folyamatosan lecsúsztunk,most már kb. ott tartunk,hogy ételre van pénzünk és ennyi.Apukám nagyon lusta ember,mindig csak a vállalkozás,hogy ne kelljen dolgoznia.Most kölcsönkért 6 millió Ft-ot,de becsődölt a biznisze.Anyukám könyörög neki,hogy menjek el dolgozni,de nem hajlandó.Ma felhoztam neki a témát,megkértem,hogy menjen el dolgozni,de ő nem fog,mert meglátod,hogy ő ilyen meg olyan jó üzletet csinált,de semmi.Még nyelvvizsgára sincs pénzünk,pedig kellene.Ma nagyon megvert apa,mert megkérdeztem tőle miért nem dolgozik ( mindenkinek dolgoznak a szülei,ő miért nem tud ? )Azt mondta költözzem el itthonról érettségi után.Most tényleg én vagyok hülye ? Még ruhát sem tudok venni magamnak,ezért dolgozom.Bocsánat,hogy hosszú lett

2012. jún. 23. 20:41
 1/10 SzilKa ***** válasza:
100%
gondolom, nem tudja kezelni a bűntudatot amiatt, hogy lusta dolgozni és ezt a lánya is szembesíti vele. Nem Te vagy a hibás, csak becsődölt és könnyebb másokat hibáztatni és homokba dugni a fejét (azt hiszi, ha elmész, nem lesz aki a szemére hányja a dolgokat).
2012. jún. 23. 20:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az édesapád egy bunkó, és most finoman fejeztem ki magam. Egyáltalán nem a Te hibád, teljesen megértem a helyzeted, helyzeteteket, de az, hogy ő ver téged az nem helyén való. Máskor is előfordult?

Tényleg dolgoznia kell ahogy mondod, hiszen hogy akarna gondoskodni rólatok??

19/F

2012. jún. 23. 20:55
 3/10 A kérdező kommentje:
hitelt sem tudja fizetni az autónkat is elvették már..már nem birom lelkileg,gyomorgörcsöm van miatta.
2012. jún. 23. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy az én anyám ugyan olyan lusta, mint a te apád, és akinek büdös a munka, az mindig fog kitalálni indokokat, hogy ne kelljen dolgozni. Én is ellettem verve, akárhányszor a szemére vetettem ezt. Mindig az volt a válasz, hogy hálátlan vagyok, mert ő vért izzad értem (kínzó nehézséget okozott felvenni havonta a családi pótlékot)
2012. jún. 23. 21:04
 5/10 A kérdező kommentje:
kedves utolsó ! akkor te is tudod milyen lehet nekem.sajnálom,hogy te is hasonló cipőben jársz :( akármikor felhozom a témát,idegbeteg lesz :(
2012. jún. 23. 21:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem tudsz valakinél lakni?

Szerencse, hogy fogsz majd érettségizni, gondolom szeretnél továbbtanulni, legalább távol lennél tőle!

2012. jún. 23. 21:11
 7/10 A kérdező kommentje:
nem tudom hogyan tudnám fizetni a kolit meg a többit :(
2012. jún. 23. 21:16
 8/10 anonim ***** válasza:
10%

Már bocs, de te k*rvára elfelejted, hogy az életed nagy részében nagyon jól éltetek és hogy azt kinek köszönheted!

Mégis milyen jogon kéred számon? Miközben te még egy pár ezer forintot sem tudnál előteremteni kollégiumra!

2012. jún. 23. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. az én anyám mellé még iszik is. Egy másik kérdésben pont abban kérek segítséget, hogy megszakítsam-e vele a kapcsolatot. Nekem is kínszenvedés volt az életem, míg el nem végeztem a sulit. Kolis voltam, de az se volt jobb, hogy rettegtem a hétvégétől. Engem még éjjel, ha úgy tartotta a kedve, ki is zavart az utcára, hogy soha többé ne menjek vissza, ha nem tetszik, ahogy él, akkor tartsam el magam. Sajnos anyagilag függsz a szülőktől. Én most, hogy dolgozok, fizetgetem vissza a hiteleit, mert azt meg elvárja :(
2012. jún. 23. 21:24
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
8-as, a kolira honnan teremtse elő a pénz? A nyári munka max 3 hónap, jó ha diáknak 50 ezret fizetnek. A koli havi 10 ezer, tanszereket kell venni, könyveket, ha lyukas a cipője, akkor cipőt, plusz kaját, osztálypénzt fizetni, hétvégén meg nem lehet a középsulis kolikban bennmaradni...
2012. jún. 23. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!