Az öngyilkosságot miért ítélik el?
Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért ítélik el, és miért mondják azt, hog önzőség, pont az-az önzőség, ha azt akarják, hogy élj egy kínok közötti életet, csak azért, hogy nekik ne okozz szomorúságot ! Mindenkinek joga van ítélkezni saját maga felett, nem mások érdekéből, hanem saját magunkért élünk, vagy halunk meg, tehát semmi köze senkinek hozzá, ha megteszem ! Valaki egyszerűen nem boldog, mert semmi nem jön össze neki, és már belefáradt, egyszerűen nem szeret élni, akkor nem értem miért lenne gond, ha megtenné ! Vélemények? !#halál #öngyilkos #depresszió #öngyilkosság #fájdalom #pszichológus #önismeret #regresszió #gyötrelem
2013. febr. 13. 21:33
222/241 A kérdező kommentje:
Pedig nincs értelme. csak amilyen csöves vagyok még arra sem telik, hogy méltóan távozzak el...
2013. márc. 23. 17:31
223/241 anonim válasza:
Ó, te magasságos, itt még mindig megy a görcsölés? Nőj fel kisgyerek!
224/241 anonim válasza:
alig jutok szóhoz. ezt most találtam a Newgroundson, már régen voltam fent, most megnéztem h mi változott kamaszkorom egyik kedvenc oldalán.
mindig is imádtam a lengyeleket, most sem okoztak csalódást.
engem nagyon megérintett.
225/241 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem ezt a videót !
2013. márc. 24. 14:26
226/241 anonim válasza:
Tény, hogy nagyon sokféle jelentéssíkja van, és még az is megbolondítja, hogy a nézőben milyen érzéseket szabadít fel. Nem írom le, hogy mit jelent, mert szerintem itt most nem lehet A JELENTÉSRŐL beszélni. Galádság volna rád erőltetnem, amit én gondolok. :) Én ennél nagyon azt érzem, hogy ez egy nyitott mű (nagyon tetszik nekem a nyitott mű elgondolás, mindenhol ezzel jövök, de szerintem itt most hatványozottan igaz!).
227/241 anonim válasza:
Alapból a biblia szerint (nem vagyok nagy vallásos) az öngyilkosság is gyilkosság szóval annyi mintha megölnél valaki mást.
228/241 A kérdező kommentje:
Szerintem a gyilkosság sem bűn, ha okkal teszed... HA megölsz valakit, hogy örömet szerezz neki, az segítség, nem vétek... tehát ha megölöm magam, hogy segítsek magamon, az nem bűn...
A videó egyébként rendkívül tetszett, csak nem teljesen értettem a történetet, hogy a végén hogyan tudott futni, és mi volt a kidobóemberekkel... De számomra is van egy magyarázata, amit nem fogok leírni... Egyébként ha még van oylan videó szívesen várnám...
2013. márc. 24. 21:03
229/241 anonim válasza:
Csak egy? Nem kevés az? :D Na jó, viccelek, sejtem, h valami nagyon személyes dologra gondolhatsz. Én is először magamon méláztam el, aztán a társadalomkritikán, az általános bölcsességeken, és talán az alkotó üzenetét is megfejtettem. Erre mondjuk nem vennék mérget, de volt egy pár másodperces jelenet, ahol úgy éreztem, h itt most nagyon-nagyon akar vmit közölni. Ha ennyire akarod, ak küldök én még neked videót. :) De ez tök más lesz, és hosszú, viszont szerintem nagyon jó. Nem kell minden szavával egyetérteni, de nagyon jó gondolatok vannak benne. http://www.youtube.com/watch?v=h7KqUwNo0W0 Mások elemzéseit még nem néztem meg, de ami késik nem múlik! :)
230/241 A kérdező kommentje:
Számomra azt mondta az a videó, hogy... A boldogtalan néger más akart lenni, azért hogy boldog lehessen, ezért kiadott egy csomó pénzt, de az egész csak egy álomvilág ahová kerül... Nem tudom leírni az érzést amit érzek a videó által... Nem tudom leírni..
2013. márc. 25. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!