Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az öngyilkosságot miért...

Az öngyilkosságot miért ítélik el?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy miért ítélik el, és miért mondják azt, hog önzőség, pont az-az önzőség, ha azt akarják, hogy élj egy kínok közötti életet, csak azért, hogy nekik ne okozz szomorúságot ! Mindenkinek joga van ítélkezni saját maga felett, nem mások érdekéből, hanem saját magunkért élünk, vagy halunk meg, tehát semmi köze senkinek hozzá, ha megteszem ! Valaki egyszerűen nem boldog, mert semmi nem jön össze neki, és már belefáradt, egyszerűen nem szeret élni, akkor nem értem miért lenne gond, ha megtenné ! Vélemények? !

2013. febr. 13. 21:33
 191/241 A kérdező kommentje:

Sosem hazudok... kihevertem, de érzem, hogy mindig ő kellene... Csak kiforgatod a szavaimat !

Mire várok még ? Fogalmam sincs...

2013. márc. 14. 21:05
 192/241 anonim ***** válasza:

Kisgyerek, megint rossz hírem van: 8ennyi rossz hír után ki akar még élni? :P)

Az a rossz hírem, hogy mindkét szöveget idéztem. Vagyis szó szerint ezt mondtad. Milyen kiforgatásról beszélsz? Tudom, hogyne tudnám, sz@r dolog szembesülni az ilyenekkel, de hát ezért vagyunk, hogy segítsünk neked felidézni, amiket korábban kamuztál, nehogy elfelejtsd őket.

Aha, tehát nem tudod mire vársz még. És ha tudnád? :))

2013. márc. 14. 21:12
 193/241 anonim ***** válasza:

Jajj de leírtad, hogy mi az élet. Szerintem mi?

Igen. Alszol, felkelsz, rámosolyogsz a szeretteidre, bemész dolgozni, jól írod, csakhogy én pl. szívesen megyek dolgozni, mert imádom a munkám és látom értelmét, hazamész, játszol a gyerekeddel, akinek TE vagy a világ, nem más, nem a pénzéhes társadalom, hanem TE. Tanítod, felfedezitek együtt a világ szép dolgait, mert bárhogy is érvelsz, vannak, kirándultok stb. Este főztök egy jót megvacsoráztok, szerelmeskedtek. Alszotok, aztán másnap kezdődik előről. Utána jönnek az ünnepek, kis apróságok, amikkel meglepjük a másikat, látom, ahogy rámmosolyog a kisfiam, és abban benne van a VILÁG, benne van az ÉLET. Kimegyünk a Duna partra, és elvezem, hogy (a rossz oldalai ellenére) a világ egyik legszebb városában vagyok, nézem a Dunát, ami évmilliók óta itt folyik ugyanúgy. Elolvasok jó könyveket, amik gondolkodásra késztetnek, nagyonat beszélgetek párommal barátokkal, eszmét cserélünk, sziporkázunk, nevetünk. Megnézünk egy jó filmet. Dugig esszük magunkat valami iszonyat jóval, amit i főztünk. Belemerülök egy forró fürdőbe, ellazulok és jó zenét hallgatok, Leülök a zongorám mellé, Chopin-t játszok és hagyom, hogy szárnyaljanak a gondolataim.

Most csak amit hirtelen eszembe jutottak. Nekem ez az élet. De azért, hogy ezeket leírhassam, megdolgoztam, és folsyamatosan dolgozok. Nekem megéri.

2013. márc. 14. 21:15
 194/241 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy hétvége van, mindenki itt tipródik, hogy neked segítsen. :) És még legalább 6-10-en olvassák és értékelik a válaszokat. Ennyi ember az életben nem fog többet összejönni, hogy kimozdítson téged a letargiából. Hatalmas pacsi és elismerés az internetes közösségnek! :)
2013. márc. 14. 21:19
 195/241 anonim ***** válasza:
Nézd meg az Amélie csodálatos életét!
2013. márc. 14. 21:23
 196/241 anonim ***** válasza:
Egy kétperces videót se volt képes végignézni, mert már a linkből eldöntötte, hogy nem érdekli, ekkora feladatot ne adj neki! :)
2013. márc. 14. 21:26
 197/241 A kérdező kommentje:

193-as őszinte leszek ! Eléggé örömteli volt ezt végigolvasni, mármint kicsit pozitív hangulatom lett ettől !

Nekem nagyon szeretet hiányom van, ha lenne egy lány, aki tényleg szeret, megölel, velem van, iszunk egy kávét, elemgyünk sétálni, akkor én is boldog lennék... De nem hogy még barátnőm, még barátaim sincsenek szinte... Én is becsülöm az apróbb dolgokat, de a fizikai dolgok nem "elégítenek ki" nem tudok mit kezdeni pl egy teafőzővel, és a benne lévő teával, ha senki nem ölel meg, senki nem szeret, senkit nem érdeklek...

2013. márc. 14. 21:29
 198/241 A kérdező kommentje:
Egyébként aki tényleg rendes akar lenni velem, annak köszönöm ! Sosem kamuzom, csak szerintem ez a mániád, hogy nem mondok igazat... Lehet kicsit ellentétes gondoaltaim vannak, de amiket leírtam igazak... Abban a pillanatban amikor írtam a mondatokat úgy gondolkodtam !
2013. márc. 14. 21:31
 199/241 anonim ***** válasza:
Na, örülök, hogy jobb kedved lett attól, amit írtam. Ha szeretnéd ezeket, akkor ne mond, hogy semmi nem érdekel. De az igaz, hogy ezek nem fognak otthon a gép előtt az öledbe pottyanni. 19 éves vagy, nagyon fiatal, hidd el, hogy még szinte semmi nem történt veled. Dugd ki az orrod otthonról, és találd meg az utat efelé!
2013. márc. 14. 21:38
 200/241 anonim ***** válasza:
Ééééééééééés 200 :)
2013. márc. 14. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!