Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?
A problémák elöl nem elmenekülni kell, hanem szembe kell velük nézni.
Tudom nagyon nehéz, hiszen én is küzdöttem ezzel a problémával de végül sikerült legyőznöm. Beláttam, hogy van tovább is, rájöttem, hogy nem kell végleg feladni.
Úgyhogy inkább le kell küzdeni az akadályokat, mert az ad egy megnyugtató érzést, ami kimozdít a lelki mélypontból.
08:05 vagyok
látom még mindig nem érti senki, hogy az öngyilkosság nem félelem, hanem szenvedésalapú. ha 100szor küzdött már az ember, és mindig elbukott, és már a gödör alján van, nincs hová élni tovább.
a félelem alapja a bizonytalanság, viszont az öngyilkos már biztos abban, hogy nem fog változni a helyzet. ez reménytelenség. ennek semmi köze a félelemhez meg a bátorsághoz. mert nincs mit kockáztatni rajta. a lelki erőhöz van köze, hogy mennyi szenvedést képes valaki eltűrni abban a reményben, hogy talán változni fog valamikor valami.
sokszor a racionális öngyilkosság veszélyesebb, mert biztosabb, mint a hirtelen felindulású "jaj szajcsy a világ meg öngyizem magam"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!