Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?
08:05 vagyok
07:13
én is így látom, de nem a figyelmesség és könyörületesség korában élünk. 6,5 milliárd ember nyugodtan eltaposhatja egymást, maradunk elegen.
11:04
te nagyon naiv vagy. mégis mit gondolsz, aki meg akar késelni téged, az majd a falnak dőlve végignézi ahogy elsétálsz? vagy kölcsönadja a telefonját, hogy kihívd a rendőröket?
ráadásul most megint félrebeszélsz, mert eleinte még szembesíteni akartad őket.
látszik hogy anyu kedvence vagy, aki utcán is csak bmwvel jár. azért mert szerencsés életed van, nem jelenti hogy mindenki más hülye, akinek nem. és attól sem lesz hülye, hogy nem ismered.
mellesleg én elég sok emberrel próbálok meg legalább beszélni, annak ellenére, hogy nem ismerem.
nem vagyok kíváncsi a kifogásaidra, tapasztalatlan, vagy visszafejlett ember vagy. nem szeretem ha valaki sérteget másokat alaptalanul. vagy ha neked a fentiek alapok, akkor nagyon rosszul hiszed.
,,nem vagyok kíváncsi a kifogásaidra, tapasztalatlan, vagy visszafejlett ember vagy. nem szeretem ha valaki sérteget másokat alaptalanul. vagy ha neked a fentiek alapok, akkor nagyon rosszul hiszed.,,
nem sértegetek csak leírom véleményemet.
(jobb lett volna ha nem is irok ide)
irtam már hogy összetett személyiség vagyok...
olyan is tudok lenni,meg olyan is,,,
... aki megakar késelni.
átgondolom mit tehetek.
legokosabb késselővel nem késsel visszatámadni.
futni vagy megadni neki ami jár :D vagy feladni.
tudod nem is járok bmwel
na mind1.
nem irok ebbe a témába többet.
Gondoltam kommentelek, mivel nemrég halt meg egy szeretett családtagom-öngyilkos lett.Nem gyáva, az biztos, mert ahogy meghalt, tehát perceken keresztül lett volna lehetősége megmenekülni, helyette a borzasztó, fájdalmas halált választotta. Sokszor belegondoltam, hogy hogyan volt képes végigcsinálni.Akkora elkeseredettség volt benne, hogy nem gondolta meg magát. Miért? Jó kérdés. Egyrészről olyan fokú anyagi problémái voltak(CHF-es hitelek), amelyeken csak a csoda segített volna, másrészről depresszióval kezelték. Jó, tudom-nekem is vannak anyagi gondjaim, de nem tennék ilyet-viszont őt is megértem. Betegsége miatt eltorzult világképe volt, sokat beszélgettünk vele, csak a gondjait látta, de nem szándékosan, ez biztos. Kért orvosi segítséget, háááát... elkísértük néhányszor, kiborító volt az a fajta közömbösség és "szériás" gyógyszer felírás, amit tapasztaltunk.Terápia vagy beszélgetés csak papíron létezett, illetve a maszek betegeknél. Gyógyult embert ott még nem láttam, pedig évekig odajártunk vele. Ez is elgondolkodtató, figyelembe véve, hogy megyeszékhelyes kórház.
Bármi okból is tetted fel ezt a kérdést, egyet biztosan tudok: azoknak sokkal fájdalmasabb, akik itt maradnak, tehát ha "véletlenül" is megfordulna a fejedben ilyesmi, gondolj arra, mit váltanál ki ezzel a hozzátartozóidnál.
08:05 vagyok
09:09
nem gondolkodik ezen, de nincs értelme ilyeneket mondani. egy olyan ember akivel nem foglalkoznak, idővel kölcsönösen érzéketlenné válik mások felé. lesz elég baja, nem fogja érdekelni az anyja aki nem foglalkozik vele meg az apja aki veri, hogy mit fognak gondolni az ő halála után. valószínűleg összegyűlik a család, eljátsszák, hogy jaj de hiányzik a kislány, utána meg 7 nap múlva megy minden tovább...
most hogy mondod jellemző ez a hiteldolog. hitelt nem szabad felvenni. főleg nem bármire. de ugye ciki ha az anyáddal élsz, kell egy saját villa, bmw, plazmatévé...
pszichológusok, pszichiátria. szerintem sem használnak sokat. áltudomány az egész. még a hit meg a sámáncseppek is többet segítenek. akivel nem foglalkoznak, és akinek nem segítenek, az úgysem bírja sokáig. főleg ha valóban vannak hormonproblémái.
Bátor vagy gyáva, hm érdekes kérdés. Én annyit tudok hozzáfűzni ehez, hogy kb. 2 éve gondolkodom azon hogy öngyilkos legyek. 2 rohadt éve nem volt egy nap se hogy ne jutott volna eszembe. Nem fogom most leírni hogy mi a bajom mert úgyis mindenki csak röhögne, hülyézne, emozna stb. Engem egy dolog tart vissza: az hogy túl gyáva vagyok, nem merem megtenni. Semmi más. Szóval a kérdésre válaszolva, szerintem inkább bátor mint gyáva. Előttem mondta valaki hogy ha életben maradok akkor megvan rá az esély hogy jobb lesz (megjegyzem, nekem biztosan nem lesz jobb már) viszont ha beülök a kádba és felvágom az ereim akkor mi lesz? Páran biztos sírnak kicsit utánam de nem érdekel, ha eddig tudtak szarni a fejemre akkor tudjanak most is.
19/f
Kedves elöttem szóló!
Amit írni fogok sokaknak nem fog tetszeni de nem érdekel.
Ne azokkal foglalkozz akiknek hiányozni fogsz vagy sem.
A saját lelkedért egyes egyedül TE vagy felelős, senki más.
Mi fog történni, ha felvágod az ereidet? Égbekiáltó bűnt fogsz elkövetni,melynek szörnyűsége a szentírás szerint Istentől kér büntetést, azaz egy olyan helyre fogsz kerülni, ahova biztosan nem vágysz.
Hiszed vagy sem, a pokol létezik, sajnos ezt a többség csak akkor látja be amikor odakerül, de akkor már késő.
Sok-sok embernek lett megmutatva a klinikai halál állapotában, kómában vagy látomásban akik azt a feladatot kapták, hogy beszéljenek erről az embereknek akik akarva vagy akaratlan, de oda tartanak. Ne légy közöttük.
Én is átéltem azt amit te, tudom mit érzel, voltam depressziós,amikor más vágyam nem volt, mint befejezni ezt a földi szenvedést. Végül a másik utat választottam és ráleltem arra amit mindannyian keresünk, lelkünk ürességének betöltésére, hiszen a földi örömök, pénz, szerelem, barátság, siker stb hajszolása nem szól másról mint a lelkünk ürességének betöltésére irányuló vágyról, amit ezek a dolgok ideig óráig csillapítani tudnak, de megszüntetni csak a Teremtő képes.
Hidd el Ő megadja neked lelked nyugalmát, bízz benne, kérd a segítségét és Ő megmutatja neked mit kell tenned.
Imádkozom érted testvérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!