Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?
08:05 vagyok
21:40
valammi ilyenre gondoltam. hogy nem lesz jobb, az attól függ miről beszélünk.
00:05
a te fajtád, aki csak félelemből "hisz", inkább ne adjon tanácsokat (ne ijesztgessen), nagyon undorító dolog térítéshez kihasználni, hogy egy ember a padlón van.
vagy esetleg bele sem gondoltál, hogy miért büntet az istened olyanokat, akik senkinek sem ártottak? ha meghal egy börtöntöltelék, megérdemelte, ha egy csecsemő születik halva, isten útjai kifürkészhetetlenek? vagy belegondoltál abba, hogy számára a pokol megváltásnak tűnhet?
szerinted erkölcsös isten az, aki másokat megbüntet a saját hibájáért? vagy mivel magyarázod, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás, holott tökéletes? szabad akarat - mi van a tiltásokkal? miért lusta az istened ahhoz, hogy tanítsa az embereket? vagy így nem kell felelősséget vállalnia a gyerekeiért? isten nem anyagi lény, megvakulunk, megsüketülünk tőle - akkor most mindenható, tökéletes lény, vagy sem? miért pusztította ki pár élőlény kivételével az egész földi életet a szerető isten? vagy csak a zsidó hitet lehet felülírni?
nem várok válaszokat, csak gondolkozz el ezeken
szerintem igenis vagy isten. vagy egy teremtő, mindegy. (biztosra nem lehet tudni, akkor nem csak HINNE benne az ember, ahogy a számítógépben sem hiszel magad előtt, mert az ott van. olyanban lehet hinni, amiről nem tudod, létezik-e, csak szeretnéd.)
néha belegondolok, hogy mégis mi a fenéért van nekem gondolatom, miért van körülettem a világ, van tér és idő, holott ez annyira nem logikus. logikusabb lenne, ha nem lenne semmi. még feketeség sem lenne, mert az is valami.
ez a világ szerintem túl jól van megalkotva ahhoz, hogy véletlen legyen.
ha egyszer öntudatodra ébredsz, talán neked is leesik, hogy a világ amiben vagy nem is olyan természetes, és hogy a létezés egy marha nagy csoda. lévén lehetne máshogy is, például hogy egy árva dimenzió nem lenne. de tegyük föl hogy a mostani naprendszerben egy darab kukac vagy sejt nem élne soha, mert csak. ehhez képest asszem elég komoly dolgok mennek itt végbe a földön. pl hogy te élsz, gondolkodsz, tervezel stb.
kicsit gondolj bele abba, mi lenne, ha nem lenne ember, se világegyetem, se idő, és akkor talán leesik, hogy mégis csak kell lenni valaminek, ami ezt az egészet megtervezte és rendelkezésünkre bocsájtotta.
16:16 a dinoszauruszoknak biztos más a véleménye erről. de valószínűleg ők is eltávolodtak az édenkertből, ezért kellett kipusztulniuk.
abból hogy a létezés csoda, nem következik hogy egy szakállas férfi az egekből madzagon rángatja az univerzumot. főleg nem a menny és pokol.
természetesen mindenki sötétagyú ateista ai nem hisz mások istenében.
a kukacokból meg a gondolatokból se jön egyértelműen hogy az öngyilkosok örökké a pokol tüzén fognak égni
21:40 vagyok
00:05
Nagyon szépen köszönöm az imádat, én is hiszek istenben, de nem vagyok hívő. Én az egész keresztény egyházat egy nagy átverésnek tartom csak, az emberi jellemből adódóan. Ha nem érné meg nekik semmilyen módon, akkor miért maradt volna fent 2000 évig? Biztos vagyok benne hogy nem szívjóságból csinálják mert ilyen egyszerűen nem létezik. Istent én tudod minek tartok? Hitnek. Egész egyszerűen egy hit, mert az embereknek hinni kell valamiben, enélkül nem tudnak létezni. Te például abban hiszel hogy ha ilyen életet élsz mint amilyet jelenleg élsz, akkor nem fogsz a pokolra kerülni. Meg annyira álszent az egész hogy szeretünk mindenkit. Pl. a régi (akár még ma is?) használt pogány megnevezés. Szóval aki nem keresztény az húzzon el a faszba? Miért? Mivel kevesebb ha nem abban hisz amiben te? Vagy a nagyon szép inkvizíció nevű intézmény, az nagyon tetszett. A tudósokat fenyegették vagy megölték, akik ráadásul nem is valótlanságokat állítottak. Éppen csak be volt szarva az egész egyház, mert féltették a hatalmukat. Őket azt tanították hogy a nap kering a föld körül, mert így lett megteremte. Ezzel szemben Galilei világosan rájött hogy ez nem igaz, ergo ha ez kitutódik már megkérdőjezhető az is, hogy vajon még mi mindent hallgatnak el.
Egy másik dogol ami minden ember életét irányítja és mindenkire kihat: a félelem. Félelem attól hogy kirúgnak a munkahelyedről, félelem attól hogy nem fogsz 5-öst kapni év végén és ezért nem vesznek majd fel főiskolára, félelem attól h elhagy akiről azt hitted h szeret, félelem attól hogy a pokolra kerülsz atb. Vajon hogy nézni ki a világ ha nem félnénk semmitől?
16:16 A világról ezt szépen elmondtad, én is hasonlóan érzek. Tényleg jó dolog lenne ez az egész, nagyon is. A saját életünket basszuk el mindannyian. És persze ha valaki kap egy pofont, akkor azt visszaadja, tehát ez nem fog egyhamar abbamaradni. A föld egy szar hely marad amíg az emberi faj létezik, sajnos én így látom. Nem vagyunk más csak egy nagy rákos daganat ezen a bolygón ami régen talán szebb volt.
"a te fajtád, aki csak félelemből "hisz", inkább ne adjon tanácsokat (ne ijesztgessen), nagyon undorító dolog térítéshez kihasználni, hogy egy ember a padlón van. "
Nem tudom mit jelent ez a kifejezés, hogy a te fajtád, szerintem olyan van, hogy mi fajtánk, azaz az emberi faj.Nem állt szándékomban térítésre kihasználni azt, hogy ő padlón van, pusztán segíteni akartam neki, mert voltam olyan helyzetben mint ő és megváltozott az életem. Ijesztegetni sem akartam, mivel ő sem hisz mint te, ez elég nehéz is lett volna, hisz amiben nem hiszünk, attól elég nehéz megijedni.
Nem ismersz engem így nem tudhatod, hogy mi az én hitem indítéka, de elmondom, hogy nem a félelem hanem a hála és a szeretet. Én nem félek a pokoltól, mert hitem szerint nem fogok oda kerülni, és nem azért mert olyan bűntelen életet élek, hanem azért mert Hiszek abban, hogy Jézus Krisztus megváltott minket kereszthalálával és mint a Biblia írja, nem cselekedetek hanem hit által üdvözülhetünk.
Isten nem büntet senkit, a bűnöst a saját lelkiismerete bünteti, és nem hiszem, hogy a pokol bárkinek is megváltást jelentene.
Isten nem lusta tanítani minket, de mindenki vevő erre a tanításra. A szabad akarat Isten szeretetéről tanúskodik, nem arról, hogy kicsúszott az irányítás a kezéből.
Igazad van, Isten nem anyagi lény mint ahogy mi sem vagyunk azok, éppen ezért a fizikai test halála csak az olyan embereknek tragédia, akiknek nincs reménységük, pedig Isten megmentő üzenete minden emberhez szól. Nincsenek kedvenc gyermekei, vagy egy különösen kegyes és igaz emberekből álló választott köre. Istennél nincs faji, vagy képzettség szerinti megkülönböztetés. Bár Isten már régóta tűri a világon uralkodó igazságtalanságot, nem hagyja jóvá, és nem is marad tétlen. Ebben biztosak lehetünk.
Kedves 21.40-es!
Kissé ellentmondó amit írsz. Hiszel Istenben de nem vagy hívő?????
Miért maradt fenn a keresztény egyház 2000 évig? Ez nagyon jó kérdés. A pénz miatt, pusztán a pénz képes ilyesmire? Akkor biztosan tudsz mutatni nekem még legalább 1 ilyen szervezetet ami fennmaradt ilyen hosszú ideig csupán azért mert megérte nekik.
Hiszed vagy sem, az igaz keresztény emberek, akik életüket Krisztus követőiként élik, igenis szívjóságból tesznek mindent. Példának okáért kalkuttai Teréz anyát említeném aki ezt mondta:
“Igyekszem a szegényeknek szeretetből nyújtani azt, amit a gazdagok pénzért kapnak. Nem, én nem érinteném meg a leprást ezer fontért sem; de Isten iránti szeretetből örömmel ápolom.”
“Megismertem a paradoxont: ha fájdalomig szerettek, a fájdalom eltűnik és csak a szeretet marad.”
“Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok. Ha meghalunk és eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, NEM azt kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem mennyi SZERETETTEL tettük.”
Hiszem, hogy ez így van, hiszek abban, hogy a szeretet tanulható és képesek vagyunk fejlődni egymás szeretetében, tiszteletében. Messze nem vagyok tökéletes, még csak jónak sem nevezném magam, tele vagyok emberi gyengeségekkel. Igen, felbosszant ha Istenről tiszteletlenül beszél valaki és olyankor lehet, hogy nem épp szeretet az amit az illető iránt érzek, de megvan bennem az akarat, hogy ez változzon.Nekem ebben Krisztusunk a példakép, akire hasonlítani szeretnék, aki a kereszten függve is képes volt imádkozni az őt megkínzó, megfeszítő emberekért. Teszem mindezt szeretetből, mert végtelenül szeretem Őt és minden vágyam, hogy neki örömöt szerezzek, hiszen olyan sokat szenved még most is miattunk, emberek miatt.
Tévedsz ha azt hiszed elítéllek mert nem osztod a nézeteimet, nem tudom, hogy a kommentem melyik részéből vontad le ezt a következtetést,mert ez abszolút távol áll tőlem és azt gondolom, hogy ha ez igaz lenne, akkor én nagyon magányos ember lennék, mert a rokonaim , barátaim, ismerőseim nagy része pont úgy gondolkodik, ahogy te.
A katolikus egyház múltban és jelenben elkövetett bűneiért pedig ők maguk felelősek,Istennek és a valóban keresztény embereknek ehhez nem sok köze van szerintem.
Amit a félelemről írtál abban egyetértek, sajnos valóban ez a fő mozgatórugója a mai ember életének, hiszen akik hatalmon vannak, azok sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem fogják tudni elviselni azokat az alattvalókat, akikben nincs félelem. Csupán az eszközeik változnak ennek demonstrálására.
Eljön majd az a világ amiben nem lesz félelem, szenvedés, fájdalom és szívből kívánom neked, hogy te is megtapasztalhasd .
20:31
olyan nincs hogy hiszel istenben, de nem vagy hívő. hívő vagy, csak nem keresztény. de valószínűleg a saját istenképed a kereszténységből kölcsönözted, módosítva a saját ízlésed szerint. mint ahogyan a legtöbb "keresztény" teszi.
elvégre az önimádó is hívő, mert magában hisz.
igen, te hitetlen vagy a kereszténynek.
és nem azért létezik az istenhit mert hinni kell valamiben. létezik filozófia is. rengeteg eszmerendszer. más jellegű hitek is, amiben nincs "isten".
akikről pedig te beszélsz, azokat a keresztények is megtagadják. egyrészt megromlott az egyház, másrészt kényszerlépésekbe ment bele. habár nem igazán értem mi félnivalója van egy olyan embernek, aki jó életet él (hiszen a mennybe kerül ha megölik nem? a kínzás meg semmi lenne a pokolhoz képest, ne legyen öngyilkos se...)
a félelemben igazad van, de vannak dolgok amitől kell is félnünk. a pokoltól nem, mert még bizonyosságot sem nyerhetünk róla. (habár a félelem lényege pont ez) félhetek attól, hogy elvesztem az állásom, mert létezik az állásom, de a pokoltól hogyan féljek, ha senki sem járt még ott, hogy beszámoljon róla?
az utolsó bekezdéssel egyetértek. már csak azért is, mert itt is látszik, hogy 10 emberből 7 lehülyézi az öngyilkost, mert fogalma sincs róla, miért látja ezt a világot rossznak. ez azt jelenti, hogy akik áttaposnak másokon és nem veszik észre, még mindig többen vannak.
22:58
a fajta nem faj. a te fajtád aki gondolom kereszténynek hívja magát. a te fajtád, aki riogatással akar téríteni. csoport, embertípus, vagy ahogy tetszik.
"nem hisz"
amit sokszor mondogatnak, előbbutóbb hihetővé válik. el kell ültetni a félelmet benne, hogy akarjon megváltást. elvégre aki nem fél a pokoltól, annak nem kell kereszténynek lennie
nem ismerlek... hát ez sokkal jobb, ha nem is a cselekedeteid hanem a hited tükrözi a hited :D az se baj ha embert ölök, ha jó szívvel tettem, nem kerülök pokolra(éljen a terrorizmus!), mert jézus már átvette tőlem a bűneimet. aki meg nem hisz a kollektív megváltásban, na az ég a pokolban. mint ahogyan bűnös az a gyerek is, akinek az 1000 generációval ezelőtt élt ükapja megevett egy gyümölcsöt a kertben... ezért kell halvaszületnie. ha pedig nem tetszik neki a világ, és fel akarja kötni magát, azért méginkább a pokolba kerül.
lelkiismeret - szerinted a bűnösnek van lelkiismerete? ismered azt a fogalmat hogy pszichopata? avagy érzelem nélkül árt másoknak? hogy vársz ilyen emberektől lelkiismeretet? szerinted hitler azon sírt a kanapéján, hogy szegény táborfoglyok hogyan fognak meghalni? sztálin krokodilkönnyeket hullajtott a kulákokért és a haláltáborok foglyaiért?
neked van lelkiismereted, mikor csirkepörköltet eszel? tudom, a biblia szerint az állatnak meg növénynek nincs lelke, lehet kínozni, ölni, sőt, azért teremtették.
szabad akarat - isten úgy szeret minket, hogy megteremt tökéletlennek, majd hagyja hogy menjünk a saját hülye eszünk után? mi ez ha nem felelőtlenség? köszönöm szépen az ilyen szeretetet... ha a gyerekem kiszalad egy autó elé és elütik, nem fogom agyonverni, mert én legalább tudom, hogy én vagyok a felelős érte addig, amíg önálló lény nem lesz belőle. és igen is megtiltom neki hogy szaladgáljon az úton.
ja és szabad akaratomból adódik hogy nem ehetek a tudás fájáról, be kell tartanom a 10 parancsolatot, meg hinnem kell jézusban.
ha csak a reménytelen embereknek tragédia a test halála, miért ígérgetik a keresztények, hogy a holtak fel fognak támadni? miért ígérik, hogy a menny ugyanolyan mint a föld, lehet enni inni, tested van, csak ott mindenki boldog?
meddig tűri még isten az igazságtalanságot? hány embernek kell még belehalnia az ő "szorgosságába"? és hányszor kell még elmondani, hogy jövőre már tényleg eljön a megváltás?
kíváncsian várom a magyarázatot
A Krisztus követőket nevezik kereszténynek és mivel én szeretném az Ő példáját követni, gondolom kereszténynek vagyok nevezhető.
Nem riogatással akarok téríteni,de a pokol létezése valóságos és nem szeretném ha bárki is oda kerülne, ezért kötelességem beszélni róla. Lehetetlen, hogy valaki azért lesz hívő mert fél a pokoltól. Ahhoz, hogy félni kezdjen a pokoltól először el kell hinnie, hogy van menny és annak ellentéte, a pokol, majd hinnie kell benne, hogy a pokol egyfajta büntetés ami azonban elkerülhető.
Vajon kinek az érdeke, hogy az emberek ne higgyenek a pokol létezésében, hogy azt gondolják Isten a szeretet, tehát nem büntethet.
Van gyermeked? Ha igen, tudod, hogy nem az a szerető szülő aki mindent ráhagy a gyermekére és nem tanítja meg neki, hogy mi a jó és mi nem az.Isten minket is tanít az írás által és legfőképpen a Szent szellem által, de nem erőlteti rá magunkat. Mi döntünk, hogy hallgatunk-e rá vagy sem. Ha megnézed a parancsolatokat, tiltásokat, látni fogod, hogy ezek a tiltások, parancsok mind a mi érdekünkben vannak, azért, hogy szebb, boldogabb életünk legyen egymás mellett,tisztelve, elfogadva egymást.
A gyermekeidet nem te teremtetted, ajándékba kaptad őket, mégis elvárod tőlük, hogy tiszteljenek téged és betartsák a szabályaidat. Istennek mint teremtőnek hogy ne lenne még inkább joga ehhez.
Nem gondolom, hogy csak azért mert jó szívvel öl (már a gondolat is abszurd, jó szívvel ölni) mennybe juthat. Igaz, hogy a terroristák vallásukra hivatkozva ölnek, de ez nem menti meg őket a büntetéstől. Jézus azt tanította, hogy szeressük egymást, nem azt, hogy öljük egymást.
Az azonban igaz, hogy a terrorista is bűnbocsánatot nyer ha szívből jövő megbánást tanúsít. Hogy hova fog kerülni, rögtön a mennybe vagy a purgatóriumba, nem az én tisztem eldönteni, de azt tudom, hogy az ujjá születés valóban azt jelenti, hogy meghal a korábbi ember és egy új ember születik aki Istenhez tartozik.
Lelkiismerete mindenkinek van, ez a Szentlélek aki szól hozzánk. Sajnos az emberek többsége hátat fordít neki, nem hallgat rá. Amikor ez állandósul az megátalkodottá teszi az embert ami megbocsájthatatlan bűn, mert a Szentlélek elleni bűn. Ilyenek voltak az általad említett történelmi alakok is.
Isten nem teremtett minket tökéletlennek. Nézd meg a gyermekeket akik még nem ismerik a bűn fogalmát.Sajnos a minket érő hatások tesznek minket tökéletlenné, bűnössé. Talán ezért mondta Jézus, hogy olyanoknak kell lennünk mint a gyermekek, hogy beléphessünk a mennybe.
Mint már mondtam Isten nem hagyott minket magunkra, tanít minket, bár szelídebben teszi mint ahogyan mi tanítjuk a gyermekeinket, mert Ő valóban tiszteletben tartja a szabad akaratunkat. Azt szeretné, hogy szeressük, tiszteljük őt és betartsuk a szabályait, de szeretetből, nem pedig kényszerből. Ha rosszat teszünk, Ő is megbúntet minket mint jó szülő és nem ver agyon Ő sem. Éppen ezért én azt vallom, hogy bár van örök kárhozat,nincs örök kárhozott, mert olyan nincs, hogy valaki mindig nemet mondjon Istennek.
Ha elhiszed, hogy szellemi lény vagy, nem anyagi akkor a test halálát nem fogod tragédiaként megélni.Nem tudom milyen a menny, lehet-e ott enni, inni stb, mivel ezek a dolgok itt a földön sem jelentenek nekem túl sokat a létfenntartáson kívül, nem is gondolkoztam még ezen.Azt sem tudom,hogy miért lesz fontos a test feltámadása, de majd megtudom ha itt lesz az ideje.
Mint a Biblia írja: Isten hosszantűrő,hogy meddig tűri még ezt ami itt zajlik a földön, egyedül Ő tudja. Ahol Isten van ott nincs idő, ami nekünk örökkévalóság az a mennyben pillanat.
Én nem mondtam olyat, hogy jövőre tényleg eljön a megváltás és nem is vágyom ilyesmire, mert még sok embernek van szüksége az ujjá születésre, a gondolkodásának a megváltoztatására.
12:18
nem kell ahhoz kereszténynek lenni, hogy higgyen a pokolban. a térítést is el lehet kezdeni valahol. például elmondod neki, és feltételezi, hogy létezik a pokol, és addig mondogatod neki, amíg el nem hiszi. magától egy ember nem talál ki ilyeneket, csak ha nagyon kreatív.
isten a szeretet - akkor mégsem? isten csak jóságos, vagy van negatív oldala is?
"Van gyermeked? Ha igen, tudod, hogy nem az a szerető szülő aki mindent ráhagy a gyermekére és nem tanítja meg neki, hogy mi a jó és mi nem az."
isten miért nem tette meg ezt az emberrel? mondván hogy szabad döntése fellázadnia az általam hozott szabályoknak, ezáltal pedig megbüntetem például a halállal(ráadásul a pokolra is juttatom)?
"Isten minket is tanít az írás által és legfőképpen a Szent szellem által, de nem erőlteti rá magunkat."
mi a helyzet ádámmal és évával? ők nem olvastak. kaptak egy szóbeli eligazítást, amit láthatóan nem tudtak betartani. mi a helyzet azokkal a törzsekkel, akik a világ eldugott szigetein élnek, ahol nem volt keresztény forradalom?
"Ha megnézed a parancsolatokat, tiltásokat, látni fogod, hogy ezek a tiltások, parancsok mind a mi érdekünkben vannak, azért, hogy szebb, boldogabb életünk legyen egymás mellett,tisztelve, elfogadva egymást. "
csak valahogyan ezek a parancsolatok egyre csak szűkebbre nyírják a mi szabadságunkat.
"A gyermekeidet nem te teremtetted, ajándékba kaptad őket, mégis elvárod tőlük, hogy tiszteljenek téged és betartsák a szabályaidat."
attól függ mit jelent teremteni. nem várok el tőlük semmi ilyet. ez önző felfogás. a gyerek nem tulajdon, hanem egy önálló lény, akit támogatni kell abban, hogy boldog életet élhessen(úgy hogy mások boldogságán se csorbítson nagyot).
"Nem gondolom, hogy csak azért mert jó szívvel öl (már a gondolat is abszurd, jó szívvel ölni) mennybe juthat."
mi a helyzet akkor, mikor 10 embert bezárnak egy szobába halálrakínozni ketten, te pedig meg kell hogy öld azt a 2 embert, hogy kiszabadítsd őket? rosszat tettél vagy jót? hagysz e 10 embert meghalni 2ért? főleg ha 10 keresztényről és 2 hitetlenről van szó?
"Lelkiismerete mindenkinek van, ez a Szentlélek aki szól hozzánk. "
kérlek, magyarázd el, egy 4 éves gyerek honnan tudja, hogy ő rosszat tesz, mikor a cserebogarat karóba húzza? vagy a cserebogár nem is élőlény?
vagy nézzünk egy keresztény bűnt. ha egy 3-5 éves gyerek hazudik, vagy lop (mert fogalma sincs, mi az hogy bűn), milyen lelkiismerettől fordul el?
és ha ilyen van, mi biztosítja, hogy mindenki feltétlenül kap egy lelkiismeretet x idő után?
ettél már húst életedben? és megbántad minden alkalommal, hogy állatokat pusztítottál el az önző céljaidért?
ugyanígy nem érez semmit az elmebeteg, ha embert öl. főleg egy ilyen világban, ahol semmibe nézzük egymást, és érzéketlenné teszünk másokat. az oroszlán megbánja hogy megette a zebrát? ha minden bűnöző megbánná, hogy másokat kihasznál, nem maradna senki sem életben. az egész emberiség éhezésben halna ki, vagy önfeláldozásban. természetesen a keresztényeknek az állatok nem lélekkel rendelkező biorobotok.
"Isten nem teremtett minket tökéletlennek. Nézd meg a gyermekeket akik még nem ismerik a bűn fogalmát."
tehát tökéletesek vagyunk? akkor miért hazudik az 5 éves, hogy ő nem vette el jancsika babáját, hanem az az övé? ha tökéletesek vagyunk miért követünk el bűnöket?
"Sajnos a minket érő hatások tesznek minket tökéletlenné, bűnössé."
és mik ezek a hatások? egy másik ember, aki szintén tökéletes? vagy olyan külső hatások, amiket szintén isten teremtett? ha csak megromlott ember ront meg másokat, ki volt az első megrontó? és az első tökéletes ember hogyan romlott meg? ja tudom a sátán. akit isten teremtett tökéletesnek. majd megromlott magától. hogy is van ez? miért romlott ez a világ, ha egy tökéletes isten teremtette?
"Talán ezért mondta Jézus, hogy olyanoknak kell lennünk mint a gyermekek, hogy beléphessünk a mennybe. "
a gyerek még nem tudja mi az a kereszténység
a gyerek nem dolgozik, ezért nem is lustálkodik
nem ismeri a bűnt, ezért bármit szabad neki
gyakorlatilag "pogány". mi a baj a pogányokkal?
"Mint már mondtam Isten nem hagyott minket magunkra, tanít minket, bár szelídebben teszi mint ahogyan mi tanítjuk a gyermekeinket, mert Ő valóban tiszteletben tartja a szabad akaratunkat."
hogyan tanítja a halvaszületett csecsemőt? vagy azt aki karok nélkül születik? vagy nyílt gerinccel? vagy egész életére eltorzul egy gyerek a balesettől?
mit tudnak tanulni belőle azon kívül, hogy az élet igazságtalan, tehát nem irányíthatja semmilyen igazságos erő? kivéve ha jön egy keresztény és megmondja, mit kell hinni. és ha egy muszlim jön, akkor mást fog hinni, meg egy hindu is mást tanít, meg egy sátánista...
"Ha rosszat teszünk, Ő is megbúntet minket mint jó szülő és nem ver agyon Ő sem. "
csak kénkövet küld, sáskajárást, megöli az újszülötteket, vízzel árasztja el a világot...
"Éppen ezért én azt vallom, hogy bár van örök kárhozat,nincs örök kárhozott, mert olyan nincs, hogy valaki mindig nemet mondjon Istennek. "
akkor mi értelme hinni? bűnözök, és majd megbánom az ítélkezésnél...
"Nem tudom milyen a menny, lehet-e ott enni, inni stb, mivel ezek a dolgok itt a földön sem jelentenek nekem túl sokat a létfenntartáson kívül, nem is gondolkoztam még ezen."
miért ragaszkodsz ennyire a gyarló életedhez? hiszen nem ez számít, hanem a túlvilág. másokat megölni azért, hogy élj, önzés.
"Isten hosszantűrő,hogy meddig tűri még ezt ami itt zajlik a földön, egyedül Ő tudja."
ha valami történik, az isten műve, de ha semmi sem, az is? jó érv.
ne értsd félre, én tisztelem mások hitét egy darabig, de amikor már többet árt az embereknek, mint használ, nagyon zavaró tud lenni. egy öngyilkost a pokollal fenyegetni szerintem akkora bűn, mint embert ölni. szerintem mindenki maga rendelkezik az életével és a halálával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!