Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?
inkább gyáva, mert fél az élettől..:D meghalni könnyebb :D
én felfogásom szerint..
Egyértelműen gyáva. Csak elmenekül minden problémája elől.
Az nem bátorság, hogy megeszel egy doboz nyugtatót, vagy fejbe lövöd magad. Csak meghúzod a ravaszt, sokkal egyszerűbb mint szembenézni a problémával, és megoldást találni rá.
19/F
mindkettő
aki azt mondja hogy gyáva , az gondoljon már bele mit tudunk a halálról és ami utána van ? nem könnyű ezt vállalni még úgy sem ha már leélted az életedet
Az öngyilkosok rendszerint menekülnek valami elől, ami mély érzelmi, lelki traumát hagyott bennük.
Nekem is voltak ilyen gondolataim korábban, de letettem róluk, mert ha öngyilkos lettem volna az lett volna a világ legnagyobb önzősége részemről, mivel ha meghalsz neked már semmi gondod nem lesz, de akiket hátrahagysz azok szenvedni fognak, és mélységesen szomorúak lesznek.
Gondolj csak arra hogy a hozzátartozóid, hogy reagálnának rá ha te csak így egyről a kettőre véget vetnél az életednek?
Erre kell gondolni mindig hogy akiket a legjobban szeretsz azoknak okozod a legnagyobb fájdalmat ezzel.
az öngyilkosság döntés, nem gyávaság vagy bátorság, mert az öngyilkosnak nem kell bizonyítania. általában azok bélyegzik gyávának az ilyet, akik gyávák segíteni rajta.
gondolom 10-30 évvel később más lesz a véleményük, mikor öregen gyengén betegen magányosan nyomorognak majd a kis nyugdíjukból(ha lesz) egy apró lakásban, vagy elveszítenék szeretteiket, vagy lebénulnának, vagy minden napjuk szenvedés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!