Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?
21:30
"olyan nincs hogy hiszel istenben, de nem vagy hívő. hívő vagy, csak nem keresztény."
Szerintem létezik. De ezt az "isten"-t bármilyen más névvel is illetheted, hívhatnád akár Erőnek mint egy jedi, csí-nek mint a kínaiak vagy pszí-nek mint a warhammerben az eldák, számomra teljesen mindegy. Nem egy konkrét lényben hiszek, hanem valamilyen emberen túli (de nem feltétlenül feletti) erőben ami létrehozta a világot. Az egyházi tanításokról pedig jórészt fogalmam sincs, csak azért írtam istent előbb mert ezt illik rá szerintem a legjobban. A "nem vagyok hívőt"-t pedig úgy értettem hogy soha nem jártam templomba hittanra stb.
22:58:
"Miért maradt fenn a keresztény egyház 2000 évig? Ez nagyon jó kérdés. A pénz miatt, pusztán a pénz képes ilyesmire? Akkor biztosan tudsz mutatni nekem még legalább 1 ilyen szervezetet ami fennmaradt ilyen hosszú ideig csupán azért mert megérte nekik. "
Már hogy tudnék ilyen szervezetet bemutatni, ha valóban igazam van és tényleg létezik akkor elég jól sikerült elrejteni nemde? Azt a pár negatív dolgot pedig nem konkrétan rád értettem.
08:05:
"az utolsó bekezdéssel egyetértek. már csak azért is, mert itt is látszik, hogy 10 emberből 7 lehülyézi az öngyilkost, mert fogalma sincs róla, miért látja ezt a világot rossznak. ez azt jelenti, hogy akik áttaposnak másokon és nem veszik észre, még mindig többen vannak."
És sajnos ez így is fog maradni amíg világ a világ. Mert hiába vagyok én jókisfiú, hogy becsületes vagyok meg nem baszok ki senkivel, akkor megteszi helyettem más és ő fog előrébb jutni nem én. Az ilyeneket mint én eltapossák, ez van. Pont az ilyen álltoknak juthatna eszébe néhanapján az hogy lelövi magát. És baromira fáj kinézni az utcára és ezt látni. Ezért mondtam azt az első kommentemben hogy öngyilkos akarok lenni. Meg akarok halni? Nem, persze hogy nem, senki nem akar. És egy ilyen szemétdombon akarok élni? Ezt sem szeretnék. A két rossz közül nem tudom hogy melyik a kisebb, ezen gondolkodok 2 éve.
A sötétség ellentéte a fénynek, ezért ahol nincs fény, ott sötétség van.
08:05 vagyok
21:30
hogyan hisz az aki nem hisz?
kell járni templomba meg hittanra, ahhoz, hogy higgy?
akkor most hívő vagy vagy sem? :)
a pszí egy körög betű, legfeljebb hasonlít hozzá a kiejtése, de inkább inkább "tyí"(kína), legfeljebb csí(angolos) vagy kí/khí(japán/korea. de ez mindegy.
tehát többnyire egyetértek az eddigiekkel, megértem amit átélsz. sajnos pont azok kényszerülnek néha erre, akik a leginkább nem akarják, vagy nem bántanak másokat.
ha gondolod privátban folytathatjuk, lenne pár kérdésem
nem olvastam el a hozzászólásokat, de sztem:
bátrabb mint az aki állandóan azt hajtogatja, hogy ő öngyilkos lesz, de nem teszi meg... és gyávább mint az aki küzd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!