Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Aki öngyilkos az bátor vagy...

Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 23:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
52%
annak nincs hite.
2011. máj. 10. 15:57
 12/75 anonim ***** válasza:
67%
Én is azt mondom hogy gyáva, mert fél az élettől. De szerintem bátornak kell lenned ahhoz, hogy megöld magad. Vagy elmebetegnek...
2011. máj. 10. 16:02
 13/75 anonim ***** válasza:
100%

Meg akkor lesz az ember öngyilkos ha úgy érzi hogy nincs kiút és marhára reményvesztet vagy ha éppen nem úgy alakultak a dolgai ahogy eltervezte.Vagy látja,hogy másnak milyen jól megy a szekere neki pedig szarul.

Úgy,hogy sztem ha az embernek nincs más kiútja akkor nem gyávaság sztem.

2011. máj. 10. 16:15
 14/75 anonim ***** válasza:
0%

mert emósok .

mert tudatlanok is meg hülyék is.

+pesszimista is.

én sohase fogom eldobni mindig van kiút :) (Optimista vagyok)

szerintem a legjobb ha nem is forgatod magadban ezt a kérdést és akkor nem fognak negativ gondolatok benned.

az optimisták tovább élnek.

2011. máj. 10. 17:08
 15/75 anonim ***** válasza:
62%

inkább meggondolatlan...mivel megfontoltság nélkül is lehet bátornak lenni...csak hát akkor hibázunk...szóval se nem bátor, se nem gyáva..inkább tévedésében cselekvő. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. máj. 10. 17:51
 16/75 anonim ***** válasza:
0%

Én is akartam öngyilok lenni!Én azt mondom , hogy ez a legnagyobb gyávaság és egyben gyengeség is!!!

Ami nem öl meg ,az megerősít!

ÜdV!

2011. máj. 10. 21:45
 17/75 anonim ***** válasza:
100%

Gyáva helyett inkább gyenge: mert ahelyett, hogy szembenézne az élet nehézségeivel, feladja a kűzdelmet.

Bátor: mert nem lehet egyszerű eldobni az életünket, hiszen mindannyian rendelkezünk egyfajta életösztönnel.

Kevés ember mondhatja el magáról élete végén, hogy könnyű, boldog élete volt.Többségünknek minden nap újabb és újabb harc a létért, a szeretetért. Amikor valaki elveszíti az erejét a folytatáshoz, a legjobb megoldás nem az öngyilkosság, hanem a segítség kérés attól, aki soha nem hagy cserben.

Ő a mi teremtőnk. Én is ezt tettem, amikor már-már feladtam a harcot és azóta soha nem fogy el az erőm.Nem lett könnyebb az életem, de tudom, hogy nem egyedül kell végig csinálnom és tudom, hogy szeretve vagyok.

Azt tanácsolom tehát minden öngyilkos jelöltnek, hogy:

ha azt tervezed, hogy eldobod az életed, akkor sok veszítenivalód már úgy sincs, mielőtt rászánod magad, próbáld ki milyen Istennel élni.

2011. máj. 11. 09:07
 18/75 anonim válasza:
100%

Kedves válaszíró: "általában azok bélyegzik gyávának az ilyet, akik gyávák segíteni rajta" - nagyon ritkán igaz. Amikor igaz, az NAGYON sajnálatos. Ha valaki nem hajlandó segíteni legalább ne ítélgessen.

A kilátástalanság elég széles skálát jelent. Nem mindig pénzhiány, figyled meg hány gazdag ember, híres celeb is öngyilkos lesz. Ha az életét értelmetlennek látó ember nem fordul segítségért, sokszor nincs honnan tudja a környezete, hogy segítségre van szüksége. A hírekben is sokszor a szomszédok értetlenkedését hallhatjuk, "rendezett családi élete volt, pénzük van, nem lehet tudni miért jutott erre a tragikus döntésre..." Ha kifejezi a szükséget, akkor sem biztos hogy elhiszik, hogy a probléma mély. Sajnos.

Lehet kicsit lelkizősen hangzik amit most mondok: az életet Isten adta. Neki van jogában elvenni azt. Mindenképpen olyan lelkigondozót ajánlanék akiről tudod, hogy őszintén szereti Istent, az ilyen megbecsüli az emberi életet és komolyan veszi az embertársa segítését.

2011. máj. 11. 09:15
 19/75 anonim ***** válasza:

Egyik válaszoló ezt írta:

"az öngyilkosság döntés, nem gyávaság vagy bátorság, mert az öngyilkosnak nem kell bizonyítania. általában azok bélyegzik gyávának az ilyet, akik gyávák segíteni rajta"

Főleg az utolsó mondata az, amin még nem gondolkoztam, de hihetetlen, mennyire találó!

2011. máj. 11. 10:53
 20/75 anonim ***** válasza:
100%

08:05 vagyok

17:08 micsoda önámítás. tipikusan az az ember lehetsz, aki inkább szemet huny a problémák felett, minthogy kimondja és tegyen ellene.

ha ennyire optimista vagy, vezess biztonsági öv nélkül, vagy ugorj ki a 10.ről, 0.1 százalékuk túléli!

kíváncsi vagyok, mennyire lennél optimista ha az egész életed egy kudarc lenne. mondjuk születhetnél elefántembernek, vagy végtagok nélkül, esetleg költözz palesztinába, vagy kóstold meg az aidset. de a legrosszabb mindig azoknak, akik nem látványosan szenvednek, mert őket senki sem sajnálja meg.

jellemzően mindig akkor kritizálja az ember a "szélsőségeket" mikor ő maga nagyon szűk (álom)világban él.

21:45 kivéve ami tönkretesz

2011. máj. 11. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!