Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha nem félek a haláltól miért...

Ha nem félek a haláltól miért nem tudok végezni magammal?

Figyelt kérdés
Nem bírom a létezést de még mindig itt vagyok, egészséges sem vagyok, szép sem vagyok és soha nem jön össze semmi. Utálom látni hogy mások jobban élnek pedig semmit nem tettek annak érdekében hogy jobbak legyenek. Az élet igazságtalan, mindig annak jár a boldogság aki nem érdemelné meg és az emberek látnak többet a beszűkült világnézetükkel csak hogy kiéljék az ösztöneiket az meg hogy mi van körülöttük az nem számít. Miért nem lehetne mindenki boldog? Nekem az is jó lenne ha mindenki szenvedne, az legalább igazságos lenne. 20/f Utálok mindent amit magam körül látok.
2020. szept. 15. 15:01
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
100%
Mert az életösztön attól még benned van.
2020. szept. 15. 16:23
 2/51 A kérdező kommentje:
De legalább így nem félek semmit és senkitől.
2020. szept. 15. 16:24
 3/51 anonim ***** válasza:
Tudod az, hogy valaki boldog-e az nem csak attól függ, mennyire hasonlít az élete az ideális élethez. (persze jó kérdés kinek mi ideális). Ha a személyiséged olyan, akkor akár úgy is lehetsz boldog, hogy nem mindig rózsaszín az életed. Saját példám, hogy velem is történtek olyanok (mondjuk azért sokaknak sokkal rosszabb), amikről én is modnhatnám, hogy másoknak miért jobb mint nekem. De mégsem teszem, és elégedett vagyok. Nem tudom miért, mert az, hogy másnak rosszabb nem vigasztalna, ahogyan az sem, hogy legyek hálás azért amim van. Egyszerűen olyan a személyiségem, hogy azok a dolgok amik másokat megviseltek volna, azok rólam leperegnek. Csak azt akarom mondani, hogy a boldogság a személyiség és az élethelyzetből áll össze. Ez nem feltétlenül jár, hanem sokszor felfogás kérdése. Hogyan tudnád azokat a dolgokat elfogadni, amiken nem tudsz változtatni, pl az egészséged? Ha látnád, hogy másoknak mennyivel rosszabb, és mégis boldogok, az megvígasztalna? Illetve amin tudsz, azon változtass. Mik nem jönnek, össze, miket szeretnél? Nagyon sok minden tanulható, gyakorlással jó lehetsz bennük és nem feltétlenül tehetség kell hozzá. Ne azt nézd, másoknak mennyivel jobb, hanem a sajátodra fókuszálj. Még két kérdés. Ha valakinek ezeket elmondod és együttérzést mutatnak, azt hogyan veszed? Úgy érzed sajnálnak, és ebből az következik, hogy csődtömeg vagy, vagy jól esik? A másik kérdés, még mik azok a dolgok, amik miatt úgy érzed, rossz az életed?
2020. szept. 15. 16:42
 4/51 A kérdező kommentje:
3.Attól hogy több egészségügyi problémám is van és egy része látható is, emiatt nem tudok érvényesülni az emberek között. Engem nem zavarna hogy beteg vagyok ha tudnék érvényesülni, bennem többnyire semmit nem vált ki ha valaki érzelmeket mutat felém. Szeretem látni ha mások sem kapják meg azt amit én akkoriban nem kaptam meg vagy valami baj éri őket és ezért szenvednek, az mindig feltölt engem ha mások szenvedését láthatom. Ha tudom valamiről hogy mennyire tud fájni annál jobb okozni.
2020. szept. 15. 16:51
 5/51 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. A betegségeid, amik miatt nem tudsz érvényesülni, azok szellemi vagy fizikai betegségek? Mire vágysz jobban? Arra hogy te is boldog légy vagy arra, hogy másnak is rossz legyen? Az, hogy örömöt okoz mások szenvedése, az önvigasztalás. Viszont az önvigasztalásnak más formái is vannak. Például ilyen lenne, ha az öröm okozás helyett inkább hálás lennél. Azért nem ezt érzed, mert negatív érzelmeid vannak, ez teljesen normális persze. Csak így ez a fajta önvigasztalás könnyebb, amúgy magával az önvigasztalással sincs gond. Van aki szerint negatív, pedig az lenne a lényeg, hogy segítsd magad érzelmileg, ha így megy, akkor így megy. Van bármi esély arra, hogy érvényesülni tudj? Nem tudom mennyi részletet tudsz megosztani, de jó lenne, ha tudnánk pontosan, miért nem tudsz érvényesülni. Az nem okoz problémát, hogy ez az igazságtalanság érzet benned van? Nem érzik ezt mások?
2020. szept. 15. 17:23
 6/51 A kérdező kommentje:
5. Mindkettő szívbeteg vagyok, tikkelek, kényszeres vagyok, diszes és rengeteg egyéb beütésem van. Én csak egyszerűen érvényesülni akarok és más nem érdekel. Az a gond hogy az emberek kinéznek mert hát furcsán viselkedek. Nem tudom hogyan tudnék érvényesülni, az emberek átnéznek rajtam.
2020. szept. 15. 19:15
 7/51 anonim ***** válasza:
#3 vagyok megint. Nem tudom hány éves vagy, de esetleg olyan szakmába kéne elhelyezkedned, ahol mondjuk, ha nagy a tudásod, az érték, vagy tanulás nem megy annyira? Esetleg már felnőtt vagy? Barátaid vannak, ők is átnéznek rajtad? Furcsa viselkedés mit jelent? Mert valahogy a személyiségeddel lehet tudnád ezt kompenzálni, még akkor is, ha semmiben sem vagy jó, beteg vagy, de a személyiséged pozitív, szimpatikus, segítőkész, akkor az már haladás lenne. Tudom, hogy sokan még ilyenkor is átnéznek rajtad, de vannak másmilyen emberek is, akik egy jó személyiséget értéknek tartanak. Egy ilyen társaság kéne neked. Személyiséged milyen? És nincs amiben jó lehetnél, valami? Hobbikkal hogyan állsz?
2020. szept. 15. 20:35
 8/51 anonim válasza:
Életösztön attól még van
2020. szept. 15. 20:43
 9/51 A kérdező kommentje:
7.A kérdésben benne van hogy 20 vagyok. Akaratlanul rángatózok, néha krákogok és néha amikor beszélek a tikkelés miatt nem érteni amit mondok. Hát a személyiségem nem szimpatikus, nem segítek akárkinek. Elkezdtem edzeni esetleg ha kigyúrom magam és erős leszek akkor néhányan félni fognak és több tiszteletet mutatnak. Egy barátom van de neki fontosabb lett a nője pedig hogy mondta hogy a barátság többet ér..
2020. szept. 15. 21:30
 10/51 anonim ***** válasza:
Bocsi nem vettem észre, tényleg ott van, hogy 20 éves vagy. Személyiségeden változtass! Ne az legyen a cél, hogy félelemből tisztelejenek. Ha úgy tisztelnek, akkor az csak addig tart, amíg erősnek tűnsz, ha a lelki értékeid miatt tisztelnek, akkor is igen ez a helyzet, hogy amíg azok megvannak, de mivel azt meg tudod tartani egy életre, az erőt meg nem, ezért, ha azt szeretnéd mindig tisztelejenek, akkor ezt a személyiségeddel érd el. A barátodra neheztelsz emiatt? Új barátokat is próbálj meg szerezni.
2020. szept. 15. 21:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!