Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most akkor a szalonnazsírral...

Most akkor a szalonnazsírral csepegtetett kenyér egészséges vagy nem?

Figyelt kérdés
Imádok szalonnát sütni nyáron, tavasszal és ősszel amikor jó idő van! A zsírját a paradicsomos-paprikás-hagymás kenyérre csepegtetem, a szalonnát pedig másnap megeszem hidegen. Bizonyos emberektől azt hallottam, h ez nem egészséges étel és megfekszi a gyomrot, más pedig éppen az ellenkezőjét állítja. Most akkor mi az igazság?

#szalonna-sütés
2015. aug. 27. 08:23
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
44%

Igen, aha, falu... rengeteg 70+os bácsi és néni éldegél... akkor szerinted ez már nem létezhetne mi?

Az alacsony átlagéletkort meg ne az étel számlájára írd hanem tanulj történelmet kicsit.

2015. aug. 28. 20:43
 32/47 anonim ***** válasza:
42%
:D 1 perc különbséggel jól belőttük a két választ. :)
2015. aug. 28. 20:44
 33/47 anonim ***** válasza:
75%
Ha akartuk volna se tudtuk volna jobban időzíteni xD de am tèll csak hogy èrsd mire gondolok a tanulmányokkal kapcsolatban. Pl a legutóbbi ami eszembe jut: Tehèntej, eddig a csapból is az fojt hogy mennyire egèszsèges ès jó a csontoknak, most meg már nemtom mikor azthiszem a tènyekben monták hogy ujabb tanulmányok szerint káros a szervezetre ès egyáltalán nem igaz hogy jó a csontoknak...
2015. aug. 28. 20:55
 34/47 anonim ***** válasza:
70%

30-as: az, hogy te mit tapasztaltál tökéletesen irreleváns, ha a valóság és a statisztika mást mutat.

Mindegy, nem vitatkozásképp írtam, csak szerettem volna rávilágítani más oldalaira is az egészség-kérdésnek. Értelme viszont nincs tovább társalogni, ha a tényeket vagy érveket személyes tapasztalatokkal, észrevételekkel cáfolja meg valaki, amiből nem lehet általánosítani és így nem is mérvadó.

Ha érdemben hozzá tudsz ahhoz szólni, hogy a füstölés során keletkező mérgező anyagok (PAH - policiklusos aromás szénhidrogének), a többszörösen telített zsírsavak fogyasztása miért nem káros szerinted, szívesen meghallgatom viszont.

2015. aug. 28. 21:15
 35/47 anonim ***** válasza:
44%

Igen, igen, a statisztika mindent megmutat csak a valóságot nem.... ugye 270.000ft az átlagfizetés MO-n?

Lényegtelen, sajna vannak, akik beveszik a sok maszlagot, jó dolog a marketing, tudod, általában mikor kimondják, hogy valami káros, hirtelen sok helyen megjelennek a termékek xy nélküli kiadásai, vagy épp valamivel helyettesített kiadásai, nyomatják pár évig, aztán hopp kiderül, hogy jajj az is káros, de itt az új szuperanyag, edd azt... sokan meg meg is veszik...

2015. aug. 28. 21:26
 36/47 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj, lehet félreérthető voltam, de nyilván nem magyar statisztikákra gondoltam (értelmes ember eleve csak nemzetközi forrásból tájékozódik, nemde?)

Az egészségtelenség NEM marketing kérdése.

Az, hogy valamiben bizonyítottan káros, rákkeltő, a koleszterinszintet emelő, szív-és érrendszeri problémákat okozó anyagok vannak TÉNY, és nem marketing.

Attól, hogy valamit szeretsz, mert finom még nem lesz sajnos automatikusan egészséges, ezt kellene belátni.

2015. aug. 28. 21:39
 37/47 anonim ***** válasza:
64%

Statisztikára úgy overall gondoltam , csak hirtelen a magyar példa ugrott be, a lényeg hogy könnyű torzítani, pár szélsőséges adat és máris borul a valóság.

Kajáknál is ez van, lehet vizsgáltak 1000 embert abból 50-nek lett valami baja, de abból lehet egynek se pont amiatt amit kimondtak, hogy márpedig az okozta a gondot.

2015. aug. 28. 21:46
 38/47 anonim ***** válasza:
59%
Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye?
2015. aug. 28. 22:14
 39/47 anonim ***** válasza:
42%
Most komolyan? SZerinted hogy lehetne 100%-ra menni, mármint a statisztika terén? Állítsunk ki 1000 embert és egy teljesen lezárt terembe és egy évig csak egyenek y ételt? Akkor talán ki lehetne mutatni a hatásokat, máshogy viszont.... az hogy laborban meg vizsgálgatják, minden csak nem valós körülmény.
2015. aug. 28. 22:24
 40/47 anonim ***** válasza:
79%

És mi lenne, ha nem a statisztikáról beszélnél, hanem felelnél a kérdésre?

Tudsz olyan érvet, ami cáfolja, hogy a PAH-k és a telített zsírsavak egészségtelenek?

2015. aug. 28. 22:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!