Most akkor a szalonnazsírral csepegtetett kenyér egészséges vagy nem?
Sem a kenyér (üres szénhidrát + glutén), sem a disznózsír- és szalonna (koleszterin, telített és többszörösen telített zsírsavak) nem egészséges egyáltalán.
A zöldségek természetesen igen.
Ha alkalmanként és mértékkel eszed, nem baj. Ha rendszeresen, az igen. A kacsa-vagy libazsír amúgy pl. Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, inkább azt érdemes fogyasztani, ha már zsír.
Az,hogy kinek mi mennyire tesz jót,vagy rosszat a saját szervezetén múlik és ide a bennünk élő bacik is bele tartoznak. Ha túl sokat eszel valamiből az biztos nem jó, illetve van amiből nagyon kevés is árt(ez ugye méreg).
Évente jönnek ki a mindenféle kutatások,hogy mi jó és mi nem,de igazából sokszor a baj az állattartás és a növénytermesztésnél kezdődik,majd ehhez hozzájön a feldolgozás.
Akármi is van az ősemberrel, én nem bírom a gyakori (mondjuk heti egyszeri) húsevést, zsírt viszont rengeteget igénylek. Dekadens ivadék vagyok, aki úgy gondolja, az ajó, ha úgy eszik, ahogy neki jólesik. Ebben még némely nem ideális, de poén, "néha kell" ételek is beletartoznak ;)
Nem ennék szalonnazsíros kenyeret. A szalonna okés, ha házi és azonfelül jó minőségű (bár én max. a húsosat szeretem és azt sem enném sűrűn), a zöldség kell özönnel, gluténes szénhidrátbomba semmiképp.
De nem szólnék be, ha más ezt enné boldogan, természetesen :)
Hogy kinek mi fekszi meg a gyomrát, az emberfüggő.
Nekem a zöldség és a zsír könnyű étel, energikus vagyok utána, nem nyom le, nem rontja a közérzetemet... A szénhidrátbombák a nehezek, de már némely gyümölcs is...
De van, aki nem bírja a zsírt sok szénhidrát nélkül vagy akár azzal sem.
Amúgy kérdezd meg a jegesmedvét,hogy mennyire egészséges a zsír és a zöldség nélküli élet:) Persze más a helyzet,ha mondjuk egy panda macit kérdezel.
Az is érdekes,hogy mi ízlik és mi nem. Elvileg a bacik is szabályozzák ,hogy mit együnk és mit nem.
Köszönöm a sok hozzászólást!
30 múltam és ilyenkor valahogy könnyebben szaladnak már fel a kilók még mozgás mellett is. Én csak a kitűzött testsúlyomat szeretném tartani és nem sanyargatni magam extrudált kenyereken, stb. Sajnos nincs lehetőségem sem hízó tartására, sem saját zöldségeskertben való zöldség termesztésre; azonban nem napi szinten csepegtetem szalonnazsírral kenyerem, de akkor maradok ennél a jól bevált szokásomnál (és maximum keményebben edzek, h tartsam a súlyomat továbbra is)! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!