Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Most akkor a szalonnazsírral...

Most akkor a szalonnazsírral csepegtetett kenyér egészséges vagy nem?

Figyelt kérdés
Imádok szalonnát sütni nyáron, tavasszal és ősszel amikor jó idő van! A zsírját a paradicsomos-paprikás-hagymás kenyérre csepegtetem, a szalonnát pedig másnap megeszem hidegen. Bizonyos emberektől azt hallottam, h ez nem egészséges étel és megfekszi a gyomrot, más pedig éppen az ellenkezőjét állítja. Most akkor mi az igazság?

#szalonna-sütés
2015. aug. 27. 08:23
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
85%
Egészséges. Az ember MINDENevő, ezért ezekre a tápanyagokra is szüksége van. Természetes, tiszta ételek, nyugodtan lehet őket enni. A normális táplálkozásnak amúgy is inkább a a rendszeresség és a mérték a lényege, nem pedig egyes ételek kizárása.
2015. aug. 27. 10:02
 12/47 anonim ***** válasza:
75%
semmi bajod nem lesz tőle, levegőt venni sem egészséges ugyh. a többi már elveszik mellette, ismerek egy láncdohányost aki a chipsnek a feketére égett részét letöri mivel az rákot okoz de napi 2 doboz cigit elsziv ugyh. igy, amugy meg a disznózsir egészséges segiti a sejtek anyagcseréjét, pld amit a margarin gátol ugyh., egyed nyugodtan főleg ha izlik, meg ugy van az, hogy mindenki mást kiván, meg függ a vércsoporttól is, hogy mit kivánsz mit ajánlatos enni mit nem ugyh., mondhatják neked pld, hogy ez meg az egészséges de lehet, hogy a vércsoport amibe tartozol és ha esze jobban árt, meg amugy is ez az egész egészséges életmód egy nagy humbuk, régen nem törődtek vele olyannyira és éltek meghaltak, most meg annyit törődünk vele és mindig betegek vagyunk ugyh. egyed nyugodtan, bocsi az összevisszaságért csak gyorsan irtam mert sietek szép napot
2015. aug. 27. 10:18
 13/47 anonim ***** válasza:
41%

Sem a kenyér (üres szénhidrát + glutén), sem a disznózsír- és szalonna (koleszterin, telített és többszörösen telített zsírsavak) nem egészséges egyáltalán.

A zöldségek természetesen igen.

Ha alkalmanként és mértékkel eszed, nem baj. Ha rendszeresen, az igen. A kacsa-vagy libazsír amúgy pl. Telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, inkább azt érdemes fogyasztani, ha már zsír.

2015. aug. 27. 10:19
 14/47 anonim ***** válasza:
100%
#9: Csak jelzem, a vadászó ősember génjei azok annyira más zsírra voltak beállva, hogy csak na. A vadhús eleve sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, valamint sokkal (de sokkal!) nagyobb benne az arány a telítetlen zsírsavak javára.
2015. aug. 27. 11:14
 15/47 anonim ***** válasza:
75%

Az,hogy kinek mi mennyire tesz jót,vagy rosszat a saját szervezetén múlik és ide a bennünk élő bacik is bele tartoznak. Ha túl sokat eszel valamiből az biztos nem jó, illetve van amiből nagyon kevés is árt(ez ugye méreg).

Évente jönnek ki a mindenféle kutatások,hogy mi jó és mi nem,de igazából sokszor a baj az állattartás és a növénytermesztésnél kezdődik,majd ehhez hozzájön a feldolgozás.

2015. aug. 27. 11:29
 16/47 anonim ***** válasza:
75%

Akármi is van az ősemberrel, én nem bírom a gyakori (mondjuk heti egyszeri) húsevést, zsírt viszont rengeteget igénylek. Dekadens ivadék vagyok, aki úgy gondolja, az ajó, ha úgy eszik, ahogy neki jólesik. Ebben még némely nem ideális, de poén, "néha kell" ételek is beletartoznak ;)

Nem ennék szalonnazsíros kenyeret. A szalonna okés, ha házi és azonfelül jó minőségű (bár én max. a húsosat szeretem és azt sem enném sűrűn), a zöldség kell özönnel, gluténes szénhidrátbomba semmiképp.

De nem szólnék be, ha más ezt enné boldogan, természetesen :)

Hogy kinek mi fekszi meg a gyomrát, az emberfüggő.

Nekem a zöldség és a zsír könnyű étel, energikus vagyok utána, nem nyom le, nem rontja a közérzetemet... A szénhidrátbombák a nehezek, de már némely gyümölcs is...

De van, aki nem bírja a zsírt sok szénhidrát nélkül vagy akár azzal sem.

2015. aug. 27. 11:44
 17/47 anonim ***** válasza:
44%

Amúgy kérdezd meg a jegesmedvét,hogy mennyire egészséges a zsír és a zöldség nélküli élet:) Persze más a helyzet,ha mondjuk egy panda macit kérdezel.

Az is érdekes,hogy mi ízlik és mi nem. Elvileg a bacik is szabályozzák ,hogy mit együnk és mit nem.

[link]

2015. aug. 27. 11:52
 18/47 anonim ***** válasza:
68%
Csak jelezném a sok id*ótának hogy a disznózsír ezerszer egészségesebb mint ez a sok szó szerint büdös kitudja milyen olaj, persze a zsírból is az a jobb amit saját magad hízlalsz/vágsz/sütsz disznót... rengeteg olyan összetevő van benne amit most így névről nem tudok, de ha mértékkel fogyasztunk akkor pozitív hatással van a szívre és az érrendszerre. Mellesleg ha annyira egészségtelen lenne akkor öreganyáink/öregapáink sem élték volna meg a 80-90 éves kort akik minden nap fogyasztották/fogyasztják... szóval erről ennyit...
2015. aug. 27. 12:13
 19/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást!

30 múltam és ilyenkor valahogy könnyebben szaladnak már fel a kilók még mozgás mellett is. Én csak a kitűzött testsúlyomat szeretném tartani és nem sanyargatni magam extrudált kenyereken, stb. Sajnos nincs lehetőségem sem hízó tartására, sem saját zöldségeskertben való zöldség termesztésre; azonban nem napi szinten csepegtetem szalonnazsírral kenyerem, de akkor maradok ennél a jól bevált szokásomnál (és maximum keményebben edzek, h tartsam a súlyomat továbbra is)! :)

2015. aug. 27. 12:54
 20/47 anonim ***** válasza:
64%
Zöldséget egyenek a nyulak... Nem lesz tőle semmi bajod, sőt.
2015. aug. 28. 06:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!