A barnakenyerek közül mindegyik egészséges?
Ma vettem Aranycipóba vmi brémai rozsosvekni-t, vagy mit.
És azon gondolkoztzam, hogy mindiog mondják, hogy barna milyen egészséges(mindig fehéret zoktam venni és gondoltam most veszek barnát)vagy csak egy része?
(úgy értelmeztem, hogy a barnák teljes kiőrlésűek, és azok az egészségesek.Minegyik barna teljes kiőrlésű?)
Lehet, hogy kicsit zavaros, de remélem értitek, vki elmagyarázná, hogy hogy van ez?
A barnák sem egészségesebbek,mint a fehér kenyerek. Csak ma ezt hirdetik.
De a barnák közül sem mindegyikben van teljes kiőrlésű liszt. Akkor sem,ha ezt hirdetik róla. Adalékanyag viszont sok van benne,ami nem egészséges.
Sok pékárut csak megfestenek malátával, amitől barna lesz. Az igazi teljes kiőrlésűben tüzetesen szemügyre véve láthatjuk a héj-mag-rost elemeket. Ha nagyon homogén színű és állagú a kenyér, biztosan nem az.
Otthon is lehet kenyeret sütni, vetekszik a boltival.
A barna (pontosabban teljes kiörlésü) kenyerek egészségesebbek, mert több rostot és több értékes ásványi anyagot tartalmaznak, ezen kivül tovább tart a jóllakottságérzés.
De csak az jó, amelyik szürkés szinü, ami "szép" barna, az közönséges fehér kenyér karamellel szinzeve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!