Titeket is idegesítenek a nem reggeliző emberek?
El nem olvasok 5 oldal hozzászólást. A saját válaszom:
Jellemzően nem érdekel ki mit csinál, magánügye. De a családtagok nem reggelizésre rám is kihat, szóval, de idegesít egy kicsit.
Anyám sem az a reggelizős fajta. Ő úgy tartja, hogy előbb a munka, aztán az evés. Mindig megkapom tőle, hogy "még nem csináltál semmit, de már eszel...".
Ő maga csak iszik egy kávét reggel, max bekap hozzá egy mini kockányi csokit, és megy az irodába, ami két órányira van. ott is csak délben eszik, de mindig csak valami gyorsat, hideget, keveset. Azt is az íróasztalánál. Se a konyhába nem megy ki, se a kajáldába, mondván munkában van, nem étteremben, csak annyit eszik, hogy ne essen le a székről. Utána hazajön, jó későre, főleg ha még csavarog is. És rendszeresen eljátssza a nagyhalált, hogy ő egész nap csak dolgozott, és milyen éhes már, és együnk... És ki van akadva, ha véletlen nincs főtt étel, vagy nem két-három fogás van, vagy bármi...
Én meg fordítva vagyok. Képes lennék akár levest és főételt is enni reggelire... Bár ilyet ritkán teszek, inkább csak péksütemény, meg gyümölcs... Lényeg, hogy ne korogjon a gyomrom már délelőtt. Délben aztán dolog függő, hogy mire van idő, de ha jól bekajálok, akkor este már nem nagyon ennék semmit, max egy levest. Ha délben kevesebbet ettem, akkor persze este is jöhet több.
De... hogy anyám miatt rendszeresen este kell enni a napi fő kaját, az nekem sincs ínyemre. Gyakorlatilag miatta kényszerülök én is egészségtelenebb életmódra. Azért nem egyszerű megoldani azt sem ,hogy te ekkor esztek én meg akkor...
Majd ha nem kényszerülök anyámmal együttlakni, akkor egész máshogy lesz minden!
Egyébként másokra is hathat valaki nem reggelizése. Egyszer strandra és kirándulni indultunk barátokkal, és nem vittem magammal kaját, reggelizni is csak 2 falatot ettem. Útközben akartam boltba menni, de nem akadt utunkba, és még bírtam kaja nélkül... Aztán egyszer csak nem bírtam tovább és elszédültem, nem bírtam továbbmenni az éhségtől a nagy melegben... jól tönkretettem mindenki programját azzal,hogy nem reggeliztem eleget.
48-as: "Már nem azért de mi közöd hozzá, hogy reggelizik-e"
Az, hogy mi család lennénk ugyebár, az hogy nálatok letojjátok egymás fejét az a te bajod.
"Mellesleg nagyapám csurom szalonna-zsíros-kenyeres téma mellett 80 éves koráig élt kvázi makkegészségesen és ha nem esik le a létráról és nem kell altatásban műteni még most is élne."
Ja, BOCS. Akkor nem szóltam. Hamikázzunk akkor zsírban tocsogó kenyeret, emberek annyi zsíros cupákos hússal ami csak belénk fér ;) A jó ember itt megmondta a frankót, az a tuti.
Utolsó: kösz a normális választ
Előző válaszoló! (54-es)
Az érdekes az, hogy a bőséges reggeli segíti az agy működését, ezáltal a gondolkodást. Furcsamód ugyanezt teszi ha kihagyjuk.
Felmérések szerint a kövér emberek nem azért kövérek, mert kihagyják a reggelit, vagy ellenkezőleg...hanem mert rendszertelenül táplálkoznak, a legtöbb esetben pedig az sem a legegészségesebb, vagy mert stresszesek.
A sorozatos "éhezés" valóban okozhat túlsúlyt, de ez már egyénfüggő, hogy kinek mi az éhezés.
A tévképzetek onnan indulnak, hogy a legtöbb táplálkozási zavaros kihagyja a reggelit, de nem minden reggelit kihagyó ember táplálkozási zavaros.
Egyébként sem úgy van beállítva a testünk, hogy amikor akarunk eszünk. Biológiailag nem róható fel ennek az étkezésnek a hiánya, hisz az oroszlán is úgy van, hogy: éhes-vadász-kimerül-eszik. De így a legtöbb ragadozó is. Persze vannak kivételek.
"külföldi vendégek reggeli nélkül el sem indulnak itthonról"
Külföldön meg lefekvés előtt esznek nehezet, ellenben velünk, akik a nap közepén. Nem hiszem, hogy ez olyan nagyon egészséges. Az állás 1:1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!