Titeket is idegesítenek a nem reggeliző emberek?
"Az nem tapasztalat hogy egy másik embert egészségesen étkezőnek nyilvánítok csak mert jár sportolni, meg láttam 2-3 szor hogy egy adag sali lecsúszott a torkán.."
Épp annyira tapasztalat, amennyire a tied is. Mi se vagyunk ott a nyakadon a nap 24 órájában és nézzük mit eszel/iszol. Mások szavahihetősége per pillanat kicsit se másodrangúbb, mint a tied.
Egyébként én egy előző kommentben kifejtettem a saját egészségtelen étkezési szokásomat. Véleményeznéd? Persze nem kötelező, csak én pont hogy a te tapasztalataidnak mondok ellent, ezért erőltetem.
Hogy mi az egészséges, az abszolút egyénfüggő, ugyanis ha egy inzulinos cukorbeteggel megetetnéd az általad leírt étrendedet, akkor néhány napon belül meghalna.
Amúgy nincs semmi extra az étrendedben, csak olyan, mintha összekeverted volna, hogy mit mikor eszünk. Pl a krumplit én reggelire vagy ebédre enném, nem tízóraira. Vacsira sem ennék már semmiféle kenyeret, viszont a gyümölcsturmixot simán.
Továbbra is azt tudom mondani, hogy meg kellene értened: az emberek nem egyformák. Anyudat megváltoztatni nem fogod tudni. Ezt neki kell eldöntenie, hogy mit kezd magával.
Ő egy másik válaszoló. A cukorbetegeset én írtam először,ha nem látnád, van különbség a válaszaink hasznosságának a százalékaiban. :D
Egyébként meg láthatod,hogy a többség nem ért veled egyet,aki egyet is értett itt veled az sem úgy,ahogy te gondoltad.Elég gyerekes vagy,képtelen vagy elfogadni több ember azonos véleményét,pedig láthatod nem én voltam az egyetlen ,aki ezt írta neked.
De nem baj, okos enged,szamár...Ne legyél szamár.Ha picit majd hozzá értőbb leszel a témához, akkor "okoskodj". :D Meg mondtam,menj el dietetikusnak ,kevesebb ember fog irritálni.
Már nem azért, de mi közöd hozzá, hogy reggelizik-e?
Ha az én lányom próbálna kioktatni, mit, hogyan csináljak - pláne kajálás terén - nagyon gyorsan helyre tenném.
Az okés, hogy egészségmániás vagy, helyes, meg, ami jó neked, csináld, de nincs jogod beleszólni, hogy más mit csinál.
Az ő szervezete, neked max. látni szr, hogy hazavágja.
Mellesleg nagyapám csurom szalonna-zsíros-kenyeres téma mellett 80 éves koráig élt kvázi makkegészségesen és ha nem esik le a létráról és nem kell altatásban műteni még most is élne.
Amiket írtál egyáltalán nem jó tulajdonságok.Teljesen semlegesek.Nem ettől lesz valaki jó vagy rossz.Az írásaid alapján nem 27-nek,hanem 14-15-nek gondolnálak.
Jó tulajdonságok : tolerancia,megértés,empátia,önkritika stb...
Rossz tulajdonságok: önzőség,erőszakosság,toleranciára való képtelenség ,építő jellegű kritika figyelmen kívül hagyása,még ha tényekről is van szó.
Na, a felsorolt jó tulajdonságok közül egyik sem illik rád ,ellenben a negatívakkal.
Tolerancia: elfogadni másokat: pl,hogy édesanyádnak megvannak a saját étkezési szokásai
Empátia,megértés:Nem mindenki akar Miss/Mr Health lenni
Önkritika,mások építő jellegű kritikájának az elfogadása: Belátod,hogy van amiben tévedsz és elfogadod a mások által írt valós,reális tényeket,állításokat.
Ja, és hidd el elég sok mindent megéltem már, ettől az egytől nem kell félnem.
Egyébként nem az egészséges életmódoddal van baj,ha így érzed jól magad tényleg csináld,de mindenki másképp érzi jól magát ,lehet édesanyád pár szál cigivel vagy akár egy pohár borral.
Erőszakosság, szőrszálhasogatás, mások véleményének teljes el nem fogadása (ahogy már írták előttem is)... Nagyjából ennyi jött át belőled, kedves Kérdező, a kommenteid alapján.
Feltettél egy kérdést, erre válaszoltak... Nem tetszik, erre nekiállsz veszekedni, mint egy hisztérika, aki képtelen elviselni, ha nem az van, amit ő akar. Leszidsz másokat, ha nem arról írnak, ami a kérdésben szerepel, de te is leírod az étrendedet... Vagyis neked mindent szabad, te mindent jól tudsz és mindenki csináljon mindent úgy, ahogy te mondod, mert különben kiborulsz.
A kérdésre válaszolva: nem, engem nem idegesítenek a nem reggeliző emberek.
A volt barátom mindig otthon készített magának reggelit, amit a munkahelyén 11 és dél között evett meg. Egyszer beszéltem vele erről, hátha "jó útra téríthetem", de megmondta, hogy neki így jó, mindig is így csinálta, teljesen egészséges és nem is akar változtatni ezen a szokásán. Elfogadtam a véleményét, az álláspontját, én meg ettem tovább minden reggel a kis zabpelyhemet natúr joghurttal meg fagyasztott gyümölccsel.
Az ő baja, az ő teste, azt csinál vele, amit akar. Én csak a saját testem egészségéért vagyok felelős, illetve a gyermekem és az állataim egészségéért (bár nekem egyik sincs, de ha lennének, felelős lennék értük). Én is tudom, hogy egészséges a reggeli egy rakás indok miatt, de nincs jogom tartósan ezzel traktálni senkit, csak akkor, ha kifejezetten tanácsot kér.
Rohadtul tud idegesíteni, ha valaki jön nekem azzal, hogy így meg úgy meg amúgy csináljam az életemet és akkor nekem majd sokkal jobb lesz... Pont le**arom! Ha még egyszer mondja vagy max. kétszer, oké, de ha valaki folyton ezzel zaklatna, elküldeném a sunyiba.
És tényleg igaza volt az egyik előttem szólónak: ha nem bírod elviselni a sajátoddal ellentétes véleményt, és mindenkire csak a saját álláspontodat akarod ráerőszakolni, akkor ne kérdezz.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!