Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Amúgy létezik olyan, hogy...

Amúgy létezik olyan, hogy atipikus anorexia? Ha igen, 18.1 bmi vel az vagyok? Vagy ez így mit jelent? A doki ezt állapította meg..Szerintem rohadtul nem vagyok az nem úgy nézek ki..Lent írok pár adatot

Figyelt kérdés
179cm 58kg egy ideje napi 500cal-t eszek, ehhez hozzá jön az is, hogy fel írták a ritalint és az egyik mellékhatása az étvágy csökkenés. Kérlek fejsd ki jól kedves válaszoló mert nem értem!

#Atipikusanorexia #Idontkow
2024. jún. 27. 11:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

20-as a szintetikus édesítőszerek lehet nem hizlalnak, de sokkal rosszabbak mint a cukor. Nem, nem egészséges a cukor, de ha mértéket tartasz, akkor semmi bajod nincs tőle

Bár ezt hiába magyarázzuk neked, nem fogod felfogni.

De neked a cukorbevitel a legkisebb probléma...

Menj el pszichológushoz, mert az anorexia pszichés, nem súlytól függ. Éhezted magadat ezzel fogysz, és egyre közelebb leszel a veszélyesebb testsúlyhoz.

2024. júl. 14. 01:24
 22/22 anonim válasza:

Szia! Az atipikus anorexia pont azt jelenti, hogy nem vagy súlyosan alultáplált, de más tünetek, pl.: esetedben az ételmegvonás érvényesül, valamint hiányzik a betegségbelátásra való hajlam, illetve ahogyan érzékelem a teljesítési kényszer is.

Én anorexia diagnózist kaptam pár éve, de előtte évekig hasonló dolgokat csináltam amit most te, sőt, ugyanazzal a mentalitással kezdtem, hogy 'csak ennyi és ennyi kg, az nem anorexia...' a probléma az, hogy sohasem fogod elérni azt a súlyt, amivel meg leszel elégedve és minden kiló, valamint megerősítés a külvilágtól, hogy 'úristen, de sokat fogytál, tuti anorexiás vagy!... menj orvoshoz! nagyon vékony vagy a magasságodhoz képest! eszel te rendesen?' egy újabb löket lesz. Már az, ahogyan feltetted a kérdést tükrözi ezt a mentalitást és azt, hogy nyitott vagy rá és itt is hasonlóra törekszel. Látom, hogy már régebben tetted fel ezt a kérdést, így remélem, hogy azóta pozitív irányba fordult a helyzet és elfogadtad ezzel kapcsolatban a segítséget.

A ritalin kapcsán pedig, pszichopedagógus (gyógypedagógus) vagyok, tehát az ADHD az egyik fő területem. Ez a szer elég komoly, amennyiben nem vagy ADHD-s, egyáltalán nem fogja kiváltani azt a hatást, amit remélsz és ha sokáig szeded függőséget is tud okozni, tehát kifejezetten nem ajánlom, ahogy előttem is írták, többet érsz el azzal, ha kipihent vagy és megfelelően táplálkozol, vagy szedj B12 vitamint.

A cukor kapcsán az erős harc pedig amit itt láttam szintén inkább a kalóriákról szól nálad, nem az egészségről, tekintve, hogy a Monsterrel kapcsolatban nem vagy ilyen szigorú.

Remélem nem váltok ki belőled haragot a válaszommal, nem célom bántani téged! Remélem, hogy azóta jobban vagy!

nov. 25. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!