Tudnátok segíteni?
Sziasztok! Anorexiából próbálok gyógyulni, de eléggé nehezen megy. Amikor kiengedtek a kórházból 1 hétig folyamatosan híztam. Aztán elkezdtem újra többet mozogni és szépen lassan egyre kevesebbet enni,ezért egy időre megállt a hízás. Aztán újra kicsit jobban lettem, de most újra kicsit visszaestem és elkezdtem fogyni. És néha még mindig bűntudatom van az evéstől😕
Most az történt hogy 3 napig szinte egész nap ettem és mára megint híztam de emiatt bűntudatom van és már sétáltam 1 órát és ma csak 1500 kalóriát engedek meg magamnak.
Hogy tudnék kijönni az Anorexiából?
Köszönöm szépen a segítséget🙂
Milyen vonatkozásban vársz segítséget?
Az étrend és mozgás vonatkozásában, vagy annak tekintetében, ami a lényeg?
Írtam neked privátot, még az előző kérdésedhez de azt az 1500-at emeld már meg legalább 2500-ra, ha nem akarsz meghalni.
Amúgy sok idő, én 4. éve vagyok aktív gyógyulásban, bűntudatom már rég nincsen, nem sírok, nem félek, de néha még mindig klikkel a hülye gondolat, és olyankor tudatosan emlékeztetni kell magam, hogy oké, ez az étkezési zavaros agyam hülyesége, de pontosan semennyire kell rá figyelni.
Nehéz, bromi nehéz, ÉVEK, mire - HA - egészséges leszel. Sokan pl nem képesek teljesen meggyógyulni, csak elvegetálnak a quasy-ban életük végéig, ami a legkimerítőbb és folyamatos stressz a testnek.
Étrend: a recoverym elején 3000 volt a minimum, amit ennem kellett. Neked is kellene, szóval keress egy dietetikust, aki ír neked pontos étrendet.
Te nem állíthatod össze, mert mentálisan nem vagy rá képes - nem baj, és ez nem sértés, hanem tény. Egyik étkezési zavaros sem hozhat ilyen döntést, mert nem tudja megítélni a mennyiségeket sem adagra sem kalóriára.
Nekem is egészen sokáig mindent előírtak minimum mennyiségre (aminél csak többet ehettem), de nem is baj, mert enélkül éhen haltam volna.
Nehéz volt, fizikálisan fájt a sok étel, rengeteget sírtam, DE ugyanakkor elkezdtem írni a könyvemet (regény) és ez segített. Kiírhattam magamból sok mindent, egyúttal elvonta a figyelmemet és binge-purge vagy bűntudat helyett másfelé irányította az energiámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!