Miért van az, hogy egy kisebb lányt, aki még nem menstruál, felvilágosít az anyukája, egy nagyobbat meg nem?
Nem rátukmálni kell a sok infót a gyerekre, hanem a korának megfelelően beszélgetni vele erről, ahogyan őt a természetes kíváncsisága is sarkallja. Nem letörni a kíváncsiságot valami süket dumával, vagy azt mondani hogy ez korai. Később soha többet nem fogja megkérdezni. Meseszerűen, játékosan lehet a gyerekekkel ezekről a dolgokról beszélni és mindig csak tényleg a saját szintjüknek megfelelő (de korrekt!!) infóval.
Valóban a szülőn múlik sok minden. Ha a szülő gátlásos, azt a gyerek is érzi és nem kérdez.
Hogyha engem a szüleim nem világosítottak volna fel, nem lett volna baj, mert mindent tudok.Viszont jó érzéssel tölt el, hogy apa és anya foglalkozik a jövőmmel, meg minden.Szerintem minden gyerek így érez.Ebből látom, hogy foglalkoznak velem, és a szívükön viselik a sorsomat.Viszont apa jobban félt mint anya, de ez szerintem így van apa-lánya dolognál, mert én vagyok számára az egyetlen lánya, meg minden.Anya meg az öcsémet félti inkább.Apának lassan rákell jönnie, hogy a kislányából szépen lassan nagylány lesz, de én úgy érzem, hogy apának mindig a kicsi lánya leszek.Köszönetet mondok neki, hogy ennyire szeretett és törődött velem.Mivel apával többet beszélek, egy kicsit nyíltabban beszélek előtte, viszont a nagyon csajos dolgokról inkább anyának számolok be.Édes Istenem, köszönöm, hogy ilyen szülőket adtál! :)
Ahány szülő, annyiféle, ahány gyerek, annyiféle.Vannak problémásabb gyerekek, vannak nyugodtak is.Ez viszont nem mentség, hogy a problémásat nem kell felvilágosítani.Minden gyerek szívéhez meg kell találni a kulcsot.Ha ez meg van, akkor már csak arra kell ügyelni, hogy ne zúdítsunk a gyerek fejébe ennyi információt.Ahogy növekszik, úgy kell folyamatosan komolyabb dolgokról beszélni vele.Szerintem az alap fok a menstruáció, a nőiesedés, stb.Másik meg az, hogy nem drogozol,nem cigizel, nem szállsz be részegekhez.Lehetne sorolni napnyugtáig.Ha ezeket a szülő nem teszi meg, akkor az szerintem nagyon nagy baj.És lehet, hogy a lányunk életén fog múlni.Beszáll részegen a kocsiba és karambolozik, kirepül az autóból és meghal, vagy nyaktól lefelé lebénul.A bénulásnál a halál is jobb.Megkell tenni a bizonyos "óvintézkedéseket", a gyermekünk érdekében.
Hálát is adok, mert sok szülőnél ez valami "tabu" téma, de ezek életünk részei.Aztán jönnek ezzel: "Jujj, még túl kicsi az kiscsillagom, tudjátok mekkora teher, hogy megtudja, hogy néhány év és menstruálni fog? Belefog őrülni!" Én is régen vihogtam, ha megláttam a betétet, vagy tampont a boltban a polcon, de most meg már hidegen hagy, hogy ki mensizik, ki nem.Velem is megfog történni, akkor meg vihogjak saját magamon? xD.A csókolózó párokat kinevettem, de aztán eszembe jutott, hogy ez mindenkivel megfog történni...Hihetetlen milyen gyerekes voltam, de az osztályunkban a fiúk még mindig azok.Ha meglátnak egy csókolózó párt, akkor elkezdik: Júúúj!!!! Szánalmasak, az meg nem jut eszükbe, hogy ők ugyanezt fogják csinálni?
A kérdéshez visszatérve, nekem az a véleményem, hogy a gyereknek milyen rosszul esne, hogyha az idősebb, menstruáló lánytól tudná meg a dolgokat és anyja vagy apja nem szólna erről.A bizalom innentől nulla.
Kedves "11 éves" lány,
mikor voltál 11 éves? 1991-ben vagy 92-ben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!