Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van az, hogy egy kisebb...

Miért van az, hogy egy kisebb lányt, aki még nem menstruál, felvilágosít az anyukája, egy nagyobbat meg nem?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés a Barátok közt-ről jutott eszembe. A kis Luca, aki még nem menstruál, többet tud mint a nagyobb Timi. Timi meg is ijed, hogy mi történik vele.

2012. máj. 19. 08:43
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
93%
Úgy beszélgettek erről a dologról, mintha minden ember teljesen egyforma lenne, s mindenki pontosan ugyanúgy reagálna ezekre a dolgokra. Emlékszem volt egy anyuka, kiírt egy kérdést, hogy mit bénázik itt mindenki este a babájával, ő milyen könnyen el tudta altatni a picijét, miért nem vesznek róla példát. Az a nő akkor este megtanulta, hogy baba és baba illetve anya és anya közt is bőven van különbség és nem biztos, hogy ami nála bevált az másnál is befog .És dettó ugyanez vonatkozik erre a témára is. Van olyan gyerek, aki nyitott szívvel fogadja ez efféle dolgokat, de esetleg a szülei jönnek zavarba (és miért ne jönnének, ha őket anno úgy nevelték), de olyan is előfordulhat, hogy a szülő akarja a gyerekre rátukmálni a sok infót, az meg hiába ellenkezik, csupa olyat hall amire nincs felkészülve. Az én szüleim is ilyenek voltak, állandóan mondogatni akarták, én meg ezt annyi idősen még nem tudtam feldolgozni. Minden gyerek máskor érik és lehet, hogy van aki 9 évesen már menstruál, de vannak, akik 13 évesen még nem tudják feldolgozni az ilyesmit. De persze könnyű véleményt alkotni olyasmiről amiről fogalmunk sincs...
2012. máj. 19. 21:30
 32/52 A kérdező kommentje:
Kedves 11 éves lány! Te nagyon okos és bölcs vagy! Komolyan mondom!
2012. máj. 20. 08:08
 33/52 anonim ***** válasza:
100%

Nem rátukmálni kell a sok infót a gyerekre, hanem a korának megfelelően beszélgetni vele erről, ahogyan őt a természetes kíváncsisága is sarkallja. Nem letörni a kíváncsiságot valami süket dumával, vagy azt mondani hogy ez korai. Később soha többet nem fogja megkérdezni. Meseszerűen, játékosan lehet a gyerekekkel ezekről a dolgokról beszélni és mindig csak tényleg a saját szintjüknek megfelelő (de korrekt!!) infóval.

Valóban a szülőn múlik sok minden. Ha a szülő gátlásos, azt a gyerek is érzi és nem kérdez.

2012. máj. 20. 08:09
 34/52 A kérdező kommentje:
Nekem is pont az a véleményem, hogy mindig csak az éppen aktuális kérdésére kell válaszolni a gyerekeknek, de őszintén és nyíltan, minden gátlástól mentesen már egész kicsi kortól.
2012. máj. 20. 08:30
 35/52 anonim ***** válasza:
66%

Hogyha engem a szüleim nem világosítottak volna fel, nem lett volna baj, mert mindent tudok.Viszont jó érzéssel tölt el, hogy apa és anya foglalkozik a jövőmmel, meg minden.Szerintem minden gyerek így érez.Ebből látom, hogy foglalkoznak velem, és a szívükön viselik a sorsomat.Viszont apa jobban félt mint anya, de ez szerintem így van apa-lánya dolognál, mert én vagyok számára az egyetlen lánya, meg minden.Anya meg az öcsémet félti inkább.Apának lassan rákell jönnie, hogy a kislányából szépen lassan nagylány lesz, de én úgy érzem, hogy apának mindig a kicsi lánya leszek.Köszönetet mondok neki, hogy ennyire szeretett és törődött velem.Mivel apával többet beszélek, egy kicsit nyíltabban beszélek előtte, viszont a nagyon csajos dolgokról inkább anyának számolok be.Édes Istenem, köszönöm, hogy ilyen szülőket adtál! :)

Ahány szülő, annyiféle, ahány gyerek, annyiféle.Vannak problémásabb gyerekek, vannak nyugodtak is.Ez viszont nem mentség, hogy a problémásat nem kell felvilágosítani.Minden gyerek szívéhez meg kell találni a kulcsot.Ha ez meg van, akkor már csak arra kell ügyelni, hogy ne zúdítsunk a gyerek fejébe ennyi információt.Ahogy növekszik, úgy kell folyamatosan komolyabb dolgokról beszélni vele.Szerintem az alap fok a menstruáció, a nőiesedés, stb.Másik meg az, hogy nem drogozol,nem cigizel, nem szállsz be részegekhez.Lehetne sorolni napnyugtáig.Ha ezeket a szülő nem teszi meg, akkor az szerintem nagyon nagy baj.És lehet, hogy a lányunk életén fog múlni.Beszáll részegen a kocsiba és karambolozik, kirepül az autóból és meghal, vagy nyaktól lefelé lebénul.A bénulásnál a halál is jobb.Megkell tenni a bizonyos "óvintézkedéseket", a gyermekünk érdekében.

2012. máj. 20. 10:46
 36/52 anonim ***** válasza:
44%
Ja, bocsánat, lemaradt a 11/L.
2012. máj. 20. 10:47
 37/52 A kérdező kommentje:
Kedves 11 éves lány! Hálát is adhatsz Istennek, hogy ilyen Szüleid vannak, és hogy Apukáddal is tudsz ilyen intim dolgokról beszélni! :)
2012. máj. 20. 11:49
 38/52 anonim ***** válasza:

Hálát is adok, mert sok szülőnél ez valami "tabu" téma, de ezek életünk részei.Aztán jönnek ezzel: "Jujj, még túl kicsi az kiscsillagom, tudjátok mekkora teher, hogy megtudja, hogy néhány év és menstruálni fog? Belefog őrülni!" Én is régen vihogtam, ha megláttam a betétet, vagy tampont a boltban a polcon, de most meg már hidegen hagy, hogy ki mensizik, ki nem.Velem is megfog történni, akkor meg vihogjak saját magamon? xD.A csókolózó párokat kinevettem, de aztán eszembe jutott, hogy ez mindenkivel megfog történni...Hihetetlen milyen gyerekes voltam, de az osztályunkban a fiúk még mindig azok.Ha meglátnak egy csókolózó párt, akkor elkezdik: Júúúj!!!! Szánalmasak, az meg nem jut eszükbe, hogy ők ugyanezt fogják csinálni?

A kérdéshez visszatérve, nekem az a véleményem, hogy a gyereknek milyen rosszul esne, hogyha az idősebb, menstruáló lánytól tudná meg a dolgokat és anyja vagy apja nem szólna erről.A bizalom innentől nulla.

2012. máj. 20. 12:39
 39/52 anonim ***** válasza:
93%

Kedves "11 éves" lány,

mikor voltál 11 éves? 1991-ben vagy 92-ben?

2012. máj. 20. 15:59
 40/52 anonim ***** válasza:
48%
Most, 2012 - ben vagyok 11 éves.=D Ha érdekel bővebben, akkor 2000.december 27 - én születtem.Egyébként nem értem ezt a szöveget.Elmagyarázná valaki? :D
2012. máj. 20. 17:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!