Miért van az, hogy egy kisebb lányt, aki még nem menstruál, felvilágosít az anyukája, egy nagyobbat meg nem?
Anyukája válogatja. Engem egész pici korom óta "ijesztgetett" vele anyukám. Nem szerettem róla hallani, no.
Aztán 9 évesen meg is jött. Tudtam miről van szó, mégis megijedtem.
Én két gyereket neveltem fel, akik már 20 és 21 évesek...
Már egészen kiskorukban felvetődött a kérdés : miért mások a fiúk, mint a lányok?...
Erre is válaszolni kell a szülőknek és már itt, ekkor el kell kezdeni a felvilágosítást (természetesen mindig a gyerek kora szerint haladva)...
Egyáltalán nem zavarba ejtő az ilyen beszélgetés, ha a szülő kellően komolyan veszi!...
Remek felvilágosító könyveket lehet kapni, már 6 éveseknek is szólót, tele aranyos rajzokkal, de nem elég csak a könyvet a gyerek kezébe nyomni, a kérdéseire is válaszolni kell!...
Amúgy meg az iskolákban is van egészségügyi óra, ezt a Barátok közt-ben elfelejtették, tehát manapság már egy kislány sem olyan tudatlan, mint a Timike!... :-))
"Egészségügyi óra" mint olyan nincs, biológiát tanulnak majd 5. osztálytól. 4.-ben tanulnak először kicsit mélyebben az emberi testről, de ott még nem szerepel a menstruáció.
Egy 9-10 éves gyereknél már előfordulhat - az viszont csak 3.-4. osztályos, tehát az iskolában erről még -tanártól- nem hallott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!