Miért van az, hogy egy kisebb lányt, aki még nem menstruál, felvilágosít az anyukája, egy nagyobbat meg nem?
Sajnálom, hogy nem lehet.
De mivel nincs, nem tudhatod, hogy abban a pillanatban, amikor felmerül ez a téma, hogyan viselkednél.
Nekem van egy lányom és nemrégen kezdtünk bele az ilyen "nagylányos" dolgok megbeszélésébe. Elnevetgéli, viccnek veszi az egészet -8 éves- így nem egyszerű komolyan beszélni a témáról. Nekem is megvolt a magam elképzelése róla, hogy hogyan csinálom majd. Sosem titkoltam el semmit, minden kérdésre válaszoltam, de a "hagyjál már, hülyeség, ne viccelj" nem könnyíti meg a dolgot.
én is úgytom van ijen óra de komolyan hogy mondják meg
-Gyerekek valamikor elkezd vérzeni a puncitok.....
az osztálytársam 6.-os nővérének tampont meg betétet adtak
az orvosi vizsgálaton azt kérdezték megjött-e már a mellszex?
Az én apukám elmagyarázta nekem a magam szintjén és anya is.A Nórának elkellett volna mondania, mert az elég fura hogy egy 10 éves lány nem tudja mitől vérzik, és sír, hogy megfog halni.Nekem még nem jött meg soha, de szinte mindent tudok erről.
A kérdésre válaszolva: Igen, mostanában az van, hogy a mensi csúnya, ezért nem kell róla beszélni, mert ez rossz dolog (mondjuk nem lehet túl kellemes), de szerintem természetes, és nem kell az anyukáknak félniük attól, hogy hogyan mondják el.Majd ha 9 - 10 éves lesz, a gyerek szintjén szépen elmondjuk, elmagyarázzuk a dolgokat és csá.Nem az van ma már, hogy egy 10 éves kislány elkezd vergődni, hogy "Jujjj, meghalok, ááá, neee, anya segíts, vérezni fogok néhány év múlvaa" xD. Az Alíz lehet, hogy nem olyan határozot anyuka, de elmondta a Timikének a Nóra helyett, hogy először nem áll be rendesen, és majd ha beáll minden hónapban ez fog történni.A Nóra meg túl dramatizálja az egészet, mert olyan maradi.És lám, a Timi se halt meg, attól, hogy az Alíz részletesen elmondta mi fog történni.A Nóri meg a mensiből ekkora botrányt csap.
11/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!