Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van az, hogy egy kisebb...

Miért van az, hogy egy kisebb lányt, aki még nem menstruál, felvilágosít az anyukája, egy nagyobbat meg nem?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés a Barátok közt-ről jutott eszembe. A kis Luca, aki még nem menstruál, többet tud mint a nagyobb Timi. Timi meg is ijed, hogy mi történik vele.

2012. máj. 19. 08:43
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Kedves 12:41-es Válaszoló! Nagyon jó, hogy Te Apukáddal is tudsz erről beszélni!!! :) Egyébként ő hogy mondta el? Sokan példát vehetnének Rólatok, hogy Anyukáddal és Apukáddal is tudsz erről beszélni!
2012. máj. 19. 12:45
 22/52 anonim ***** válasza:
35%

Este anya már aludt, a tesóm is bent.Én apával tv - tem és akkor beszélgettünk a nagylányos dolgokról.Azt mondta, hogyha elkezdek vérezni, akkor szóljak anyának, vagy neki és nem kell aggódni, meg sírni majd, mert ez természetes dolog.Arra is figyelmeztetett, hogy soha ne menjek ismeretlen fiúkkal autókázni részegen, hanem józan legyek, bulizzak és hajnalba majd hívjam fel, hogy apu gyere értem.Én nem érzem rossznak , hogy ennyire felvilágosított, mert inkább előbb, mint utóbb.Én már jóval többet tudok a dolgokról, mint a barátnőim és ők tátott szájjal figyelik, hogy miről dumálok.Az a baj,. hogy a szülők egy része azt hiszi, hogy a gyerek lelkébe gázol, ha felvilágosítják.

11/L

2012. máj. 19. 13:53
 23/52 anonim ***** válasza:
85%

Én is láttam ezt a részt, siralmas volt...! Először is Nóra kiakad Alízra, hogy elmondja a lánynak az igazságot, hogy gyereke lehet innen. Ez totál gáz, nagyon bután jött ez így ki. Másik, hogy a biológiáról senki nem beszél neki. A miértekről.

Persze ez csak egy film, de nagyon szomorú, ha a valóságban ilyen történik. A felvilágostást igazából már az óvodában el kell kezdeni a gyerek maga szintjén, mert már akkor is nagyon sokat megértenek. A legfontosabb, hogy kialakul a BIZALOM így a szülővel. Akkor még a gyerek sem annyira gátlásos, és tudja, hogy erről is lehet apával, anyával beszélni. Természetes lesz. Míg, ha a szülő vár még pár évet, akkor a gátlások már kialakulnak, a gyerek érzi, hogy ez tabu, nem fog soha többet teljesen nyitottan állni a dologhoz. Mind a két félnek ciki lesz a téma.

2012. máj. 19. 14:20
 24/52 A kérdező kommentje:
Kedves 11 éves lány! Te sokkal okosabb vagy, mint sok felnőtt! :)
2012. máj. 19. 14:36
 25/52 anonim ***** válasza:
42%
Köszönöm szépen.Én soha nem voltam gazdag, meg ilyesmi, és az a fura, hogy az osztályunkban az elkényeztetett libák semmit nem tudnak a menstruációról (tisztelet a kivételnek).Azon gondolkozom, hogy a szüleik elbeszélgetnek a gyermekükkel? Vagy csak keresik a milliókat és veszik a kislányuknak a több százezres dolgokat? Ha beszélnének néha napján a lányukkal, akkor nem az lesz, hogy mikor megjön a mensi, azt hiszik halálos betegek, hanem BIZALOMMAL fordulnak szüleikhez.Vegyünk egy példát: Luca kicsit szegényebb, anyukája viszont felvilágosítja, és az Alíz mindent elmond, amiről tudnia kell.Timike gazdag, Nóra este ér haza, bébiszitterre (Alízra vagy arra a Marira) bízza gyermekét.Ez nem is lenne baj, de azt hiszi a Nóra, hogy a bébiszitter pótolja az igazi szülőt.Hát nem! A bébiszitter nem pótolja a szülőt, mert az édesszülőknek kéne beszélgetniük a csemetéjükkel, hogy ez most micsoda, meg minden.Olyankor már könnyű felvilágosítani a Timikét, ha előtte már valaki megtette.Meg mi az, hogy a Timi csókolózni akar? Komolyan, hogy van nevelve az a kiscsaj? Ha ez igazi történet lenne, komolyan elkéne beszélgetni az anyukával.Nekem mindig is Alízék voltak a szimpatikusabbak, ez nem is fog változni.A kis Luca nem sírva jönne ki a mosdóból, hogy "Szörnyű dolog történt: Megfogok halni".Én biztos megfogok ijedni, ha megjön a mensi, nem tagadom, de nem kezdek el rinyálni meg bömbölni, és vergődve ordítozni.Kérek anyutól betétet, vesz majd nekem külön és kész.Ja, és este, mikor apa hazaér a munkából, elújságolom majd neki, hagy örüljön.:D
2012. máj. 19. 15:17
 26/52 anonim ***** válasza:
34%
Ja és 11/L.
2012. máj. 19. 15:17
 27/52 A kérdező kommentje:
Kedves 11 éves lány! Rólad és Kedves Szüleidről sokan példát vehetnének! :)
2012. máj. 19. 16:18
 28/52 anonim ***** válasza:
40%

Kedves kérdező!

Nagyon osztod az észt és más f.sz.val vered a csalánt.

Igaza volt a

3. és 5. nek.

Ha lenne gyereked, akkor sok mindenre rájönnél és kicsit visszafogottabban okoskodnál.

Vannak elméletek és van a gyakorlat, ami bizony sokszor nem egészen fedi egymást.

Én például csodálatosan pin-pongozok elméletben, gyakorlatban azonban sajnos nem...

2012. máj. 19. 19:05
 29/52 anonim ***** válasza:
15%
Kicsit durván fogalmaztál, de van igazság abban amit írsz.
2012. máj. 19. 19:36
 30/52 anonim ***** válasza:
44%

Lehet könnyűnek tűnik, de mégsem az.Viszont minden szülőnek át kell esnie ezen.Az iskolában felvilágosítást adnak, de ez nem végzi el a "piszkos munkát". A szüleimnek nem kellett megerőltetniük magukat, hogy felvilágosítsanak.Gondolom a 10-11 éves lányok többsége tudja mi az a menstruáció, meg minden, szóval akkor lenne kicsit rosszabb dolog elmagyarázni, ha azt se tudnák a lányok mit jelent az, hogy menstruáció és azt hinnék, hogy anyukájuk divatból hordja a betétet v. tampont.De nem ez van.Szóval csak annyit kellene mondani, hogy "Lányom, majd pár év múlva, mikor látod, hogy vérzel onnan, akkor szólj anyának és apának, és nem lesz semmi baj.Ez a menstruáció, ami hogyha beáll normálisan, minden hónapban kb. 1 hétig fog tartani.Ha erős a vérzésed és görcsöl a hasad, akkor van gyógyszer, ami enyhíti a tüneteket (Bár az erős vérzést nem tudom, hogy lehet - e orvosolni.)."Hű, nagyon nehéz ezt a pár mondatot kinyögni...! Ha nem tudod felvilágosítani a lányod az élet dolgairól, akkor minek vállasz gyereket? Ez itt a kérdés.Nehéz elmondani, de mégis te vagy az anyja!

Lehet lepontozni és lecseszni, de én csak az igazat mondom.

11/L

2012. máj. 19. 20:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!