Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?
ma 10:56
"anno butának bizonyultatok, hogy az orvosira jelentkezzetek és elvégezzétek azt"
Drágám segg kell az orvosi elvégzéséhez és nem ész! ezt ne felejtsd!
"az ilyen elmebajokat az EU már tiltja,"
..ahogy a görbe uborkát, a nem "szabványos" tyúkketrecet, a házasság kizárólagosan férfi és nő együttélését, és mág folytathatnám...
..nem is tudom a kaktuszhoz férjhez mehetnél esetleg?...
180-nak
Valóban nem annyira ész kell hozzá, mint szorgalom, ez igy igaz!
Csak a kifogások mennek. Buták voltatok ehhez a témához már akkor is, és azóta is. Ez frusztrálja a csöpp lelketeket.
Ahhoz meg végképp nincs mit hozzátenni, hogy nemi diszkriminációt akartok bevezetni egy szakmában a 21. században. Nevetséges, komolyan :DDD
"..nem is tudom a kaktuszhoz férjhez mehetnél esetleg?..."
Ez nagyon jó!!! Tényleg elképzelhető néhány év múlva nem lesz PC, ha valaki kifogásolná a nővénnyel való házasságot.
49%-os, tényleg nem érint a dolog?..
Itt csak abból fröcsög a butaság aki másokra jellzőket tesz,mert nem tudja elfogadni hogy mások meg más véleményen vannak és nem tudja ezt kuturált módon kifejezni.
Nem mentem orvosnak,mert nem is érdekelt,a vért sem bírom,az orvosi légkört,a jellegzetes szagokat se,ahogy te sem menntél el dokinak.Senki nem butázta le az orvosokat,ezt te hozztad ide fel.Senki nem tett ilyen jellzőt rájuk.Egyetemre jelentkeztem annó csak én csoró voltam és elmélet területén voltam jó még iskolásként és mivel pénzünk nem volt a megyénkbe meg csak egy fősuli volt az is mérnőki oda vettek fel,de abbahagytam(1,5 év után,plusz családban munkanélküliség lett,elmentem dolgozni és még infartus is bekövetkezett,és nem az az orvos vette fel a hálapénzt aki műtőt,hanem aki a mi megyénkbe akkor még csak tanulgatni akarta az érfestés,csak nézte,durva nem?) nem ment,nekem nem tudtak tanárt fizetni,míg itt a kezdő 100 emberből 35-en jutottak el a diplomáig tanárral és előtanulmánnyal.De az orvosi suli eleve rengeteg pénzben van a csoró nem hinném tudná fizetni.Egy csomó évfolyam társam egyetemről azért hagyta ott a sulit mert nem tudtak már albérletet fizetni tudod az albérlet+megélhetés és még a hétvégi haza út is 1 havi fizetés,ma kb. 80-100.000 is kostol,ahol a 2 szülő keres ennyit persze külön-külön annak a gyerekének kevés az esélye a továbbtanuláshoz,koleszt felejtsd el oda is fizetni kell ráadásul igen sok a jelentkező,nehéz bekerülni,kaját akkor is fizetni kell még.
De nem hinném,hogy a diploma számít egy embernél.Van jó pár ismerősőm aki 3 szor bukott fősulin(3-4 év helyett 6-7 évet járt oda,nem egy ilyen diák van) tanár mellett, alsós tanítónak tanult,rossz tanuló volt középsuliba is de mivel tudtak tejelni a szülők belőle diplomás lett.A diploma nem minden,sok ember van aki ha nem lett volna pénz otthon nem lett volna diplomás,de még középsulis sem,mert már általánosban tanárt kellett fizetni.
De itt féreértettél mindenkit itt arról beszéltünk,hogy igen is ahogy kislányokat vizsgálnak az lenne a jó,a helyén való,hogy női orvosuk legyen.Egy gyermeknél,tininél ez igen is számít.
Igen részben igaz az orvos is gyógyítani akar,de sok már rég elfelejtette ezt,mert nincs benne alázat,kedvesség,tapintatosság.Nem figyel oda a betegre,vagy a vizsgált félre.Tudod vannak ezek a kötelezővé tett vizsgálatok,vagy körzeti orvosoknál betegként odamész és megtapasztathatod ezeket sajna és ezzel a lelkiismeretes orvsosoknak ártanak,akik még nem fejeletették el mért akartak orvosok lenni.És az sem igaz hogy sok lenne a problémás beteg,kopogva bemennek,van doki aki vissza se köszön csak odamorog valamit.Hál istennek vannak azért nagyon kedves orvosok is.
Itt azt írtam,hogy igen is ha van lehetőség akkor egy kislánynál előbb a kislánnyal megbeszélve kell dönteni kihez szeretne ő menni,a gyereket tartsuk szemelőtt.Ha nőhöz szeretne menni és van lehetőségünk teremtsük meg neki azt,és mindent igen is mondjunk el a gyereknek mire számítson,mi fordulhat elő,mindent beszéljünk meg vele.
Ha nincs mód női orvosra,ott is fontos azért az,hogy kedves személyiség legyen,korrekt és tapintatos,akkor egy ilyen jellemzőkkel rendelkező férfiorvost kell keresni.
Igen is számít egy kamasz gyereknek az orvos neme,személyisége hidd el.Ilyen esetben nem azt kell nézni mi jó az orvosnak a gyerek a lényeg,az ő érzése.Te ezt nem érted vagy értelmezed fére amikor leírom.
Nem azt írom hogy férfi orvos nem kell,hanem a gyereket kérdezd meg mit szeretne,ne magad döntsél,neked mi a jó vagy kényelmes,mert az is igen kényelmes dolog hogy hú ismerek egy férfidokit akkor meg sem kérdezem a gyerekem,hiába szégyenlős típus eleve és akkor oda fogom cipelni annélkül hogy mindent átbeszéltem volna vele.Ha a gyereknek is megfelel a férfidoki akkor legyen úgy,de meg kell kérdezni.
De az meg nem igaz,hogy hú ha minden orvos gyógyítani akar,elfelejtik és már csak napi rutin nekik a beteg sokszor,igen durva dolgokat lehetet olvasni,van egy praxis bolog nézd csak meg,leírták ott is( és barátnőm is tapasztalt hasonlót) hogy nőgyógyászati vizsgálaton volt a fiatal hölgy(na mi felnőttek is félve,nem jó kedvel megyünk el legyünk őszinték,nem valami felemelő érzés)és vizsgálat közben egy más orvosként praktizáló orvos haver bejön,a nő meg széttárt lábakkal,kiszolgáltatva fekszik szégyenkezve és elkezdenek tök másról dumálni és elkezd a bejött cimbi kávézni.Vagy hányszor van hogy szólni kell legyen már szíves a vizsgáló függönyét elhúzni.Én is utáltam ha sima helyettesítő körzeti orvosi vizsgálatnál besétált valami más doki feleslegesen és dumált,meg röhögcsélt
Ha gyógyítani akar ne tegyen ilyet hanem figyeljen a betegére,teremtsen nála diszkréciót és tapintatot.
A diszkréció és tapintat része lenne az is, ha csupa mosolygós, nagymellű, vékony, fekete hajú nő menne tanárnak, és kötelező lenne pisilni tanítani elsőben.
Én gyerekként legalábbis ezt szerettem volna, ha megkérdeznek.
Azt sem értem, a postáskisasszony miért egy pohos ötvenkét éves nő, holott lehetne egy jóseggű barna is.
Megbeszélem legközelebb a postán, hogy az érzéseimet figyelembe véve, diszkréten és tapintattal jöjjön ki a dúskeblű hölgy, szépen beszéljen velem (ellenkező esetben azt gondolom, hogy már elfelejtette, miért lett postás), és csak a rövidebb élével dobhatja be a postaládába a képeslapot, a csomagot pedig ne erőszakolja be a kis résen, mert tönkremegy.
Kb. ilyen szintű ez az elképzelés.
Már attól eltekintve, hogy orvost nehezebb képezni, mint postást, és az egészségügy is nagyobb bajban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!