Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?
Persze, hogy kedves!
Ez a minimum!!
De gondolod, hogy a lányod szívesebben fog elötte vetkőzni terpeszteni, mint egy kedves anyaszerű nő előtt?
Én kétlem...
Ha az én lányom odakerül majd korban én biztosan olyat fogok keresni, nehogy olyan trauma legyen neki a vizsgálat, hogy majd soha életében ne akarjon nőgyógyászhoz menni, csak ha viszik!
# 150
Szerintem ez nagyon nem jó dolog, és bizony elriaszthat egy kislányt akár egész életére is a nőgyógyásztól.
#150; #152
Én gyerekkoromban is sokszor voltam nőgyógyásznál, bizony nem egyszer nőnél is. Én rettegtem a nőgyógyászoktól, sokszor elájultam, ha mennem kellett, egészen addig, amíg meg nem ismertem a zalaegerszegi gyereknőgyógyászt! Az az orvos minta lehetne sok orvos előtt! Női nőgyógyászok is sokat tanulhatnának tőle! Még egy olyan kedves, türelmes, humoros orvost én még nem láttam mint ő, pedig mint mondom, voltam női nőgyógyásznál is!
Szerintem nem akar senki sem bántani téged, eszébe sincs.
Csak az volt a kérdés, hogy normális lenne-e, illetve normális dolog-e az hogy egy 10-14 éves lányt férfi orvos tapogat nézeget ott lent? Milyen hatással lehet ez a kislányra a későbbieket illetőleg, félő, hogy annyira elriasztja a nőgyógyászattól, hogy nem fog szűrésre se járni egyáltalán, csak szülni majd, mert az elkerülhetetlen.
Én is úgy érzem, hogy bizony ez nem normális dolog, az okai között lehet a nagyon kevés női doki. (ami szintén megérne egy kérdést, hogy miért van ez így?).
Az egészségügyben arra talán lehetne törekedni azért, hogy a gyerek és tini nőgyógyászaton ne férfi, hanem női orvos legyen.
A baj az, hogy a doktor"urak" ezt egyáltalán nem értik meg és a legkevésbé sem látnak összefüggést a kis számú
szűrésre járás és a nagyon korai elriasztás között.
Ha látnának, akkor feltehetőleg a felnőtt nőgyógyászaton próbálkjoznának inkább a gyerek helyett.
próbálkjoznának = próbálkoznának
Ja és a gyerek nőgyógyászatot meghagynák a nőknek. Annyi nő talán akadna...
"A baj az, hogy a doktor"urak" ezt egyáltalán nem értik meg és a legkevésbé sem látnak összefüggést a kis számú
szűrésre járás és a nagyon korai elriasztás között. "
Az a baj, hogy a hozzád hasonlók képtelenek megérteni, hogy nincs összefüggés sehol a világon, és szerencsére Magyarisztánban sem, csak az elvadult gondolataitokban. Komolyan mondom, ha nevetni akarok egyet az emberi butaságon, csak bekukkantok ide, és mindig talicskázzátok nekem a jókedvet. Abba ne hagyjátok, tényleg :D Ez jobb mint a 9gag :DD
Szerintem meg igen is ahol igen fiatal lányokat,kislányokat,tiniket vizsgálnak ott igen is az lenne a jó ha női orvosok lennének.Ha van lehetőség akkor női orvoshoz kell vinni az igen fiatal lányokat!!!.Ha nincs akkor meg igen korrekt és tapintatos orvost kell találni,esetleg arra is lehetőséget találni hogy a gyerek megismerkedhessen vele,vagy a gyerek számára a legkevésbbé kellemetlenül zajlódjanak le a vizsgálatok.
DE azért azon az orvoson elgondolkodnék aki férfiként direkt a tini és gyereknőgyógyászatot választja,arra szakosodik.Bocsánat már de felnőtt férfi aki kimondottan kislányokra szakosodik intim vizsgálat céljából ott azért kicsit el lehet gondolkodni.
De mondom ha nincs női orvos a láthatáron akkor marad a férfi,de tapintatos kell hogy legyen,és tényleg csak akkor cipeljenek egy igen kicsi lányt oda,ha valóban szükség van rá,azért mert 12-13 évesen nincs mensije azért ne,az nem betegség,fölöslegesen ne alázzák meg és tegyék ki a gyereket ilyen korán ennek.Felnőtt fejjel nem szívesen megyünk el,akkor egy pici gyerek akinek tulajdonképpen semmi baja nincs azt ne cipeljék el.
# 157
Sajnálom, hogy ennyire nem érted meg mások problémáját,
és az együtt gondolkodás helyett mások megalázását tűzted ki célul.
53%-os,150-es válaszoló!
A kislányodnak milyen problémája volt ha nem vagyok túl indiszkrét?,mert mint írtad még igen fiatal volt.
Az ő akkori 8 évéhez azért leírnám,hogy van 8 éves gyerek akiben még semmiféle szemérmesség nincs,bár ez ritka.
Ezt nem neked szánom,csak általánosságban írom:
Én azt tudom hogy egy kislány 10-12 éves már nem annyira kislány biológiailag szőrős a nemiszerve,akár már nemileg érett is,van cicije és azért értelmileg,lelkileg is érettebb már,már vannak gátlásai és nem igazán szeret vetkőzni sem,sokszor még általános orvosi vizsgálatnál is ciki,hogy nő a cicije és le kell vektőznie felülről és azért alul van a legintimebb testrészünk,amit meg még inkább nem teszünk ki közszemlére.Én tudom nálunk az osztályba annak idején minden féléről beszélgettünk és a legtöbb 5.-osztályoshoz amikor fürdött már nem járkált egyáltalán be az anyja se,nem szeretet még előtte sem meztelenkedni.Magamról tudom hogy ahogy anyám előtt nem terpesztettem volna be 9 évesen sem úgy egy idegen férfi,más nemű ember előtt biztos nem.És azért most a vizsgálat menetét is nézzük meg:be kell terpeszteni,kézzel szétnyitogatja a szeméremajkakat,megnézi kézzel a csiklót azért igen megalázó ez,egy kislány az anyja előtt sem szeretne ilyet átélni,ez igen intim vizsgálat és megalázó át kell mindetn pont ezért beszélni a gyerekkel mik fordulhatnak elő,ő mit szeretne,mindent el kell mondani,nem fére vezetni/ezért most azért leírnám,ott ahol kislánynál valamilyen de valós ok legyen előfordulna jobban tennék az anyukák ha megkérdeznék a gyereket hogy vizsgálat alatt a függönyön kívül/netán szobán kívül maradjanak e,mert sok anya azt hiszi oda beteper a gyerek mellé szépen,végig nem gondolva hogy ha eleve szégyenlős a gyerek milyen megalázó helyzetbe hozza őt,és egy nagyobb már fejlődő gyereknél nem hinnén ezeket a vizsgálatokat szó szerint anyukának végig kellene néznie,vagy ha éppen az orvos a gyerek fenekébe nyúlva vizsgál.Szóval ezt alaposan át kell beszélni a gyerekkel és meghallgatni ő mit szeretne.Amit leírtam lehet durva de ismerettségemben történt ilyen,vizsgálták volna az egyik ismerősőm 14 volt és nem is volt jó kapcsolata az anyjával+ szégyenlős volt,amit anyuka nem tartott tiszteletben,ezért zárta a fürdöt is mindig a csaj,szóval pont fel feküdt volna az ágyra a dokinőnek amikor anyuka berontott,épp hogy el tudta takarni magát és ki kellett tessékelni mert az amúgy is zavarban lévő,félő csajból még nagyobb fusztrációt váltott ki./
Legyünk most őszinték hiába lenne női orvos ott is igen megalázó érzés amikor akár felnőtt fejjel erre kényszerülünk,de egy férfi előtt 10-12 évesen vérégő.
A lényeg hogy ha van női orvosra lehetőség és a gyerek azt szeretné,akkor meg kell neki a lehetőséget adni erre.Ha nincs akkor is szépen át kell alapsoan beszélni vele és meghallgatni és a gyereket bele vonva dönteni.
A gyerek legyen az előtérbe ilyenkor és csak valós problémával cipeljünk egy ilyen fiatal gyereket orvos elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!