Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?
Látod, nekem meg pont a ffi orvosokkal van ilyen nagyon rossz tapasztalatom,
durvák, beszólnak mindenért, miért nem sietsz már, hova tetted a bugyit, mi a fenével nyúlt magához, hogy meg van karcolva, vizsgálat után 2x is véreztem, stb...
# 132/132 Időpont ma 09:02
Na látjátok, erről beszélünk!
Ilyen a férfi orvosok empátiája, ezért gondolom én hogy talán női dokit kellene választani.
Gondoljátok el, ha a lányotokat esetleg ilyen "mélyen" érző orvoshoz viszitek. Jó lenne??
"Csak úgy érdekelne, milyen ökör hiszi azt hogy nemi diszkriminációt vezetnek be az orvosoknál?"
Nagy az Isten állatkertje, nem tudtad? A kerítés is alacsony...
De azért irigylésre méltó, hogy ez a legnagyobb gondjuk.
Hát ez az 52% elképesttő.
És lehet, hogy orvos, vagy annak tanul?
"Úgy örülök, hogy az ilyen emberek gyorsabban ki fognak halni, mint a kérdező meg a csordája.
Alapból nem végez rajtuk az ember vizsgálatot.
Én az ilyen betegnek annyit mondanék, hogy tessék kifáradni a rendelőmből, mert kiskegyed megtagadta az orvossal való együttműködést."
..beteges és elfajult, egy kupac ember akiknek aberrált az önképe és az egészségügyről sincsenek fogalmi zavaraik sem."
Nagyon remélem, hogy semmi köze az egészségügyhöz, és nem kell egyikünknek sem találkozni vele.
ma 08:17
"ha éppen nincs bent női doki, akkor várjak rá akár két hetet is, csak azért, mert szégyenlős vagyok? Látod, ezért a felfogás miatt jár Magyarország elől a méhnyakrákban. "
1. ha sűrgős gondod van, akkor menni kell, nincs válogatás!
2. a rák nem két hét alatt alakul ki, rákszűrésre se jársz, gondolom 2 hetente, havonta! Ha évente mész, akkor már lehet várni akár 2 hetet is és úgy bejentkezni, ha te nőhöz akarsz menni.
3. nem ilyen felfogás miatt jár élen Mo a rákban, hanem azért, többek között, mert az első találkozás a gyereknek, tininek esetleg trauma a férfi előtti vetkőzés és terpesztés miatt. Na esetleg ezt kellene elkerülni, az erőszakos "Ne hisztizz lányom, hiszen az egy orvos és nem férfi, azért is menj hozzá nem harapja le a fejed" hozzáállás miatt. Ha lehet ezen segíteni, akkor meg kellene próbálni, semmi erőszak, én biztosan nőhöz viszem a lányomat majd, azután ha idősebb lesz majd ő eldönti, hogy mi a jobb neki. Nagyon, de nagyon nem szeretném, ha az első vizsgálat olyan mély nyomokat hagyna benne, hogy nem menne utána orvoshoz, csak ha súlyos beteg, vagy ha viszik.
Itt nem is az a lényeg most hogy férfi vagy nő az orvos,hanem a gyerek mit gondol erről,ha őt zavarja akkor női orvost kell keresni neki.A gyereket kell figyelembe venni,őt megkérdezni és felkészíteni és ha ez meg van akkor igen fontos hogy jó orvost találjunk,aki minnél diszkrétebben vizsgál és óvatosan.
Ha már az iskolai vizsgálatokat ide felhozta valaki,akkor annnyi hogy nemiszerv vizsgálata nem tartozna az iskolaorvosra,azért ez durva,minden valamire való szülőt érdekelné,hogy ki,mikor milyen körülmények között vizsgálja a gyerekét.Meztelenül semelyik iskolában nem szabadna a gyerekeket vizsgálni,nem állatok.Az meg amit írtak,hogy egymás előtt azért álljunk meg egy szóra,egy orvos vagy,így egy diákot tudna eleve vizsgálni,nem hinném,hogy egy sima vizsgálatnál is ott kellene még másik 2 diáknak lennie.
Elég furcsák számomra azok a szülők akik szó nélkül hagyják hogy kiskorú gyereküket így vizsgálják,így esenek át egy felszínes nőgyógyászati,vagy fiúknál urológiai vizsgálatnak megfelelő szűrésen.Nem tudom hol élnek ezek,iskolás koromba sima,általános vizsgálatok voltak,azok is egyenként történtek.
Ha valaki meg nőgyógyászhoz megy ott sem teljesen pucéron vizsgálják a beteget,alul levetkőzik,ha felajánja vagy kéri valaki a mellvizsgálatát megvárja hogy addig felöltözzön alul.
Azért azzal hogy szó szerinte teljesen meztelenül vizsgáljanak egy diákot iskolaorvosok az igen sértő,megalázó.Szerintem ez amit most írtak sokkal elfogadhatatlanabb.
azért az hogy teljesen meztelenül feküdjön fel egy fiatal lány az ágyra és úgy terpeszen be,ahogy itt olvasni lehetet,az igen durva.Minden eszembe jut,de az a szó,hogy normális lenne az nem.A beteg szó az inkább.
Ha már a Magyarország mint szűrés kérdés is felvetődőtt,a hiba ott van hogy nincs felvilágosítás,nincs lehetőség arra,hogy még középiskolás korban el lehessen csak egyenlőre beszélgetni egy nőgyógyász/fiúknál urológus szakorvossal,nincs lehetőség megismerésre.Kényszerrel nem lehet semmit megoldani,csak csupa rossz élményt,tapasztalatot szerezni,ami később csak a vizsgálatok elkerülését eredményezni.
Ráadásul felnőtt fejjel is tapasztaljuk,hogy vannak rossz tapasztalataink,diszkréció hiánya,valahol nincs óvatos vizsgálat sem és még lehetne sorolni.De egy beszélgetéssel,felvilágosító filmmel,tájékoztatással lehetne elindulni.A legfontosabbanak meg mindig a vizsgálandó félnek kellene lennie,rá figyelni.Az orvos hozzáállásán sok múlik.
Én meg azt mondom, hogy a társadalom hozzáállásán még több múlik...
Egyrészt Magyarországon undorítónak és visszataszítónak találjátok a betegeket, legyen szó alkoholistákról, mentális betegekről vagy AIDS-esekről vagy rákosokról... ez szomorú és görbe tükör is egyben.
Amíg suttogva mondjuk, hogy rákos az édesapám, addig ne várjuk, hogy nagyobb tekintettel leszünk egymás lelkére, egészségére...
Eddig visszataszítónak tartottam ezt a harcot, mert nevetséges és abszurd a jelenlegi magyar körülmények közt, de most megértőbb vagyok egy betegem miatt. Ha valóban ilyen körülményeket akartok, ahhoz sokkal több kell, értsétek meg, társadalmi szolidaritás egymás érzékenysége, intimitása iránt... és ez nem fog összejönni, amíg hagyjátok, hogy tojással dobáljanak meg egy tüllszoknyás melegmenetet. Persze nagyon sok pénz és motiváció is kell, hogy nők is menjenek erre a pályára, vagy hogy extra órákat vállaljanak, és azokból is kiválogathassátok a kedves, érzékeny, nektek megfelelőt...
DE fontos tudni, hogy ezt nem úgy kell kezdeni, hogy belevágjuk a publikum arcába, hogy nekünk ilyen elvárásaink vannak, mert a másiknak esetleg az édesanyja rákos, a harmadiknak az édesapját vinné a mentő holnap agyvérzéssel a kórházba, de nincs mentő, mert abból a pénzből éppen nő-nőgyógyászokat képzünk...
Ebben a társadalomban mindenki az elvárásaival jön, és csak roppant kevesek azzal, hogy mit tettek hozzá. Kezdjük ott, hogy nőgyógyászatokon és iskolákban is végezhetnétek önkéntes munkát, ahol sokat tehetnétek a bekerülő lányok/nők lelki életéért... ha egyetlen életet megmentetek az uteri carcinomáitól, már felejthetetlen élmény és páratlan siker lesz, ami egész életeteket bearanyozza... persze tudom, számotokra ez nem jó megoldás hosszú távon, de el lehetne valahol kezdeni egy olyan munkával, amit azért a többség elismer, és nem csak erőszakosan mondani a saját igazatokat, amit egyébként mindenki csinál, miközben nem figyel a másikra...
Ha felismeritek, hogy ehhez néhány ilyen "kérdés" vagy poszt nem elég, hanem milliók egyetértésére, szolidaritására, önkéntes munkaórák tízezreire, pozitív marketingre van szükség, sikerre vihetitek az ügyet, de sima fröcsögő követelésekkel inkább ellenszenvet ébresztetek a társadalom többségében...
"nincs mentő, mert abból a pénzből éppen nő-nőgyógyászokat képzünk... "
A női nőgyógyász képzése miért drágább mint a férfi nőgyógyász képzése?..
Ha már nem ugyanannyi - szerinted - akkor a női lenne az olcsóbb szerintem, hiszen a nőnek a női testről semmiképpen sem kell többet magyarázni, mint egy férfi hallgatónak, inkább kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!