Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek tényleg elképzelhe...

Szerintetek tényleg elképzelhető, hogy a gyerek, vagy tini nőgyógyászaton férfi doki van? Nem csak kamu ez?

Figyelt kérdés
2012. jan. 18. 11:04
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/313 anonim ***** válasza:
77%

Éppen a rendszeres szűrés miatt kellene már ilyen korban megismertetni a lányokkal, hogy a nőgyógyászati vizsgálat, mindössze pár perc, de életet menthet.

Biztos sokaknak van rossz élménye a nőgyógyászokról, nekem is meséltek 1-2-őt, de a többség rendes, nem kell általánosítani.

Amúgy iskolaorvosnál levetkőzni bugyira melltartóra, vagy topra, az nem okoz lelki traumát a lányoknál, legalábbis nálunk nem volt gond.

2012. febr. 28. 06:56
 122/313 anonim ***** válasza:
22%

"Éppen a rendszeres szűrés miatt kellene már ilyen korban megismertetni a lányokkal, hogy a nőgyógyászati vizsgálat, mindössze pár perc, de életet menthet."

Természetesen ez megtörténik nagyon sokszor, de nem erről van szó, hogy ezt nem teszik meg a szülők, tanárok, hanem az ebben akorban teljesen általános szégyenérzetről.

Lehet hozzáállni úgyis, hogy: na és?, vagy hagy szokja a gyerek, de a következményekkel számolnunk kell akkor.

"levetkőzni bugyira melltartóra, vagy topra, az nem okoz lelki traumát"

Ebben teljesen igazad van, de ki állított ilyet? Én sehol sem olvastam, hogy ez gond lett volna, nálunk sem.

A gond akkor jelentkezett, amikor:

"Mindig komoly gondot okoz ez a 12-14 éves gyerekeknél, főleg a lányoknál, akiknek többsége a figyelmeztetés (olykor enyhe fenyegetés) ellenére nem hajlandó levetni a melltartót sem, nemhogy a bugyit! "

Úgy érzem egy kicsit másra válaszoltál, mint amiről szóltam korábban.

2012. febr. 28. 07:53
 123/313 anonim ***** válasza:
76%

Nem értem, milyen vizsgálathoz kéne egy iskolaorvosnál levenni a bugyit, vagy melltartót.

Ilyen nálunk sosem volt.

Háziorvosnál volt már olyan, hogy felül le kellett mindent vetni, de a bugyit legföljebb kicsit lejjebb kellet tolni, hogy a vakbél környékét megnézhesse.

2012. febr. 28. 09:21
 124/313 anonim ***** válasza:
52%

# 123/123 Időpont ma 09:21

Bizony előfordul, én sem értem igazán. Biztosan nem hagynám a lányomnál, hogy ilyen történjen vele.

pl.

[link]

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__1116..

és még sok mást is találhatsz, ha keresgélsz.

2012. febr. 28. 12:33
 125/313 anonim ***** válasza:
69%

Elismerem, hogy fontos az évenkénti orvosi vizsgálat az iskolában. Sok mindent ki lehet szűrni már gyerekkorban, pl: Szív, tüdő, gerincferdülés, szemproblémák, stb.

Az is rendben, hogy bugyi-melltartóra, vagy topra kell vetkőzni, pl a gerincet, nehéz megvizsgálni pulcsiban.

Még ha a hasat, méhet nézi és kicsit lejjebb tolja a bugyit, talán még az is érthető.

De miért kéne egy 12-13 éves lány cicijét tapogatni?

A nuni vizsgálat meg abszurd. Hát még, ha mindezt több másik lány előtt is csinálják...

Nem vagyok szégyenlős tipus, de a bugyit inkább csak egy nőgyógyásznak tolom le.

2012. febr. 28. 14:36
 126/313 anonim ***** válasza:
22%

Teljesen egyetértek veled!

És természetesen azzal is, hogy egy 10-14 éves lány gátlásos és szégyelli magát abban a korban, ezért az ideális valóban az lenne, ha a gyerek és tini nőgyógyászaton nők lennének az orvosok. Majd talán eljön az az idő is.

2012. febr. 28. 17:46
 127/313 anonim ***** válasza:
74%

126-os

Igazad van nagyjából, értem amit írsz, valószínűleg a női orvosok hiánya az oka, ha valóban férfi doki van a gyerek nőgyógyászaton.

2012. febr. 28. 19:01
 128/313 anonim ***** válasza:
44%

Nem az a gond, hogy férfi az orvos, egy férfi is lehet kedves, meg egy nő orvos is lehet köcsög.

Engem pl. férfi nőgyógyász vizsgált meg. Elismerem, kicsit parázva mentem be, de aranyos volt, beszélgetett velem, oldotta a feszültséget és csak utána vizsgált meg, akkor is gyorsan és óvatosan. Ugyanakkor, egy osztálytársamat egy nő vizsgálta meg, durván beszélt, majdhogynem lek@rvázta a lányt és olyan erősen durván nyúlt a popsijába, hogy napokig fájt neki. Szegény sírva jött ki

2012. febr. 29. 08:02
 129/313 anonim ***** válasza:
18%

128

Semmi gond, akkor te ennek fényében menj férfi dokihoz és majd a lányodat is vidd férfihoz 12 éves korában. Még akkor is ha sír, hogy nem akar férfi előtt terpeszteni, majd mond el neki hogy az sokkal jobb mint egy doki néni előtt!

2012. febr. 29. 08:08
 130/313 anonim ***** válasza:
25%

Már bocs, de ha gond van ott alul, akkor sajnos el kell menni orvoshoz. És ha éppen nincs bent női doki, akkor várjak rá akár két hetet is, csak azért, mert szégyenlős vagyok? Látod, ezért a felfogás miatt jár Magyarország elől a méhnyakrákban.

Tény, hogy nehezebb levetkőzni egy 12-13 éves lánynak egy férfi előtt, de ha nem erőszakkal rángatják oda, hanem elmagyarázzák a szükségességét, nem lesz akkora trauma.

2012. febr. 29. 08:17
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!